Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Μεγάλο διπλό στο 90’ για τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ


Μεγάλο διπλό στο 90’ για τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

Ματσάρα στο ΟΑΚΑ με την Ένωση να κάνει το 0-2, 2-2, αλλά ο Μπεργκ έγραψε το τελικό 2-3



Σε ένα καταπληκτικό ματς που έδειχνε να... σβήνει στην ισοπαλία, ο Μάρκους Μπεργκ ήταν εκεί για να το σφραγίσει! Στο 90' έδωσε την μεγάλη νίκη στον Παναθηναϊκό με 3-2, αφού εκμεταλλεύτηκε ένα ακόμη λάθος της αμυντικής γραμμής της ΑΕΚ! Η Ένωση βρέθηκε πίσω με 0-2 και παραλίγο να σώσει την παρτίδα με τον σούπερ Χριστοδουλόπουλο!
«Να μπούμε πολύ δυνατά», είχε πει στις δηλώσεις του πριν λίγες μέρες ο Μαρίνος Ουζουνίδης και η ομάδα του έκανε ακριβώς αυτό. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και κυριάρχησε στο πρώτο 45λεπτο, δείχνοντας ότι θα φύγει με τη νίκη από το ΟΑΚΑ μετά τα γκολ των Κλωναρίδη-Μπεργκ. Οι αλλαγές του Μανόλο Χιμένεθ στην ανάπαυλα όμως, άλλαξαν όλο το ματς. Χριστοδουλόπουλος και Πέκχαρτ έκαναν το 0-2... 2-2, το ντέρμπι ήταν ντερμπάρα και τελικά στο 90' ο Μπεργκ έκρινε τα πάντα!
Ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη ευκαιρία -και ήταν μεγάλη- στο 6' με τον Βιγιαφάνιες, το κοντινό σουτ του οποίου κόντραρε ο Ντίντακ. Οι Πράσινοι, οι οποίοι κακώς ζήτησαν πέναλτι στο 8' σε μια φάση με τους Ντίντακ-Κλωναρίδη, έπαιζαν ουσιαστικά μόνοι τους στο πρώτο 10λεπτο αφού η ΑΕΚ είχε προβλήματα σε όλους τους τομείς. Μετά το 10'-15' οι Κιτρινόμαυροι αποφάσισαν να πιέσουν ψηλά -και η αλήθεια είναι ότι το έκαναν σωστά όσες φορές το επιχείρησαν- αλλά μέχρι εκεί...
Στ 24' ο Βιγιαφάνες έφυγε από δεξιά, βρήκε τον Μπεργκ και αυτός έκανε το γύρισμα, με τον Βράνιες να γλιτώνει το αυτογκόλ λόγω δοκαριού αλλά η ΑΕΚ δεν γλίτωσε το 0-1 του Κλωναρίδη. Ο Βιγιαφάνιες ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές και της φάσης του 27', η οποία είχε ως αποτέλεσμα το 0-2 από τον Μπεργκ μετά την ωραία προσπάθεια και ασίστ του Εμποκού! Και κάπως έτσι, χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, ο Παναθηναϊκός είχε προβάδισμα νίκης από νωρίς.
Ενα προβάδισμα που φαινόταν μεγαλύτερο κάθε λεπτό που περνούσε, όχι γιατί μειωνόταν ο χρόνος που απέμενε για την λήξη αλλά επειδή η ΑΕΚ δεν έκανε απολύτως τίποτα. Με αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές, χωρίς καθαρό μυαλό και με ψυχολογία μηδέν, όπως φάνηκε και στη φάση του 42' όπου ο Βιγιαφάνιες βγήκε εύκολα τετ α τετ αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε, η Ενωση δεν δικαιούταν κάτι καλύτερο από το 0-2. Και δεν το πήρε, επειδή η κεφαλιά του Γιόχανσον στο 45' έφυγε άουτ.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Μανόλο Χιμένεθ έβαλε τους Πέκχαρτ και Χριστοδουλόπουλο αντί των Αϊντάρεβιτς και Πατίτο, αλλάζοντας διάταξη στην ομάδα του. Λίγο αυτό, λίγο το πάθος του κόσμου, λίγο το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είχε στο μυαλό του πρωτίστως το να κλειδώσει το 0-2, είχαν ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να φανεί περισσότερο.
Οι Κιτρινόμαυροι έπαιρναν μονομαχίες, έβγαιναν μπροστά και έγιναν απειλητικοί με τα σουτ των Χριστοδουλόπουλου-Αραούχο. Ειδικά ο Λάζαρος είχε μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 59' αλλά εξιλεώθηκε τρία λεπτα αργότερα. Από το σημείο του πέναλτι, μετά το χέρι του Βιγιαφάνιες σε απομάκρυνση του Κουλιμπαλί, μείωσε σε 1-2 και στο 66' θα μπορούσε και να ισοφαρίσει αλλά αντί να πλασάρει προσπάθησε να δώσει το γκολ στον Πέκχαρτ...
Στις κινήσεις του Χιμένεθ, ο οποίος έβαλε και τον Μπακασέτα αντί του Σιμόες, ο Μαρίνος Ουζουνίδης απάντησε με την είσοδο των Λέτο-Λουντ αντί των Κλωναρίδη-Εμποκού και το γεγονός ότι ο Βλαχοδήμος πήρε κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση στο... 70', φανερώνει πώς ήταν η ψυχολογία των δύο ομάδων εκείνη την στιγμή. Κι επειδή ήταν έτσι η ψυχολογία, στο 77' το ΟΑΚΑ πήρε φωτιά για το 2-2 με την τέλεια προβολή του Πέκχαρτ μετά το άψογο γύρισμα του Χριστοδουλόπουλου, σε μια υποδειγματική αντεπίθεση της ΑΕΚ!
Ο χρόνος που απέμενε θεωρητικά λειτουργούσε υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν με το μέρος τους όλη την ψυχολογία, αλλά τελικά αυτοί που πανηγύρισαν ήταν οι φιλοξενούμενοι! Και πανηγύρισαν με το γκολ του Μπεργκ στο 90', μετά την ασίστ του Λουντ, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την αντεπίθεση της ομάδας του και παγώνοντας το ΟΑΚΑ!
Man of the match: Εφτιαξε το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού και έβαλε τα άλλα δύο, δίνοντας τη νίκη στο 90'. Καμία αμφιβολία, επομένως, για τον MVP Μάρκους Μπεργκ.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες (63' Μπακασέτας), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (46' Πέκχαρτ), Μάνταλος, Πατίτο (46' Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο.
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Βιγιαφάνιες (85' Μπουμάλ), Κλωναρίδης (68' Λέτο), Εμποκού (68' Λουντ), Μπεργκ.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...