Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Βαριά ήττα για ΠΑΟΚ στην «καταραμένη» ευρωπαϊκή Τούμπα


Βαριά ήττα για ΠΑΟΚ στην «καταραμένη» ευρωπαϊκή ΤούμπαΗ Σάλκε πέρασε εύκολα από τη Θεσσαλονίκη με 0-3


Σε ακόμη ένα σημαντικό ευρωπαϊκό ραντεβού η Τούμπα αποδεικνύεται «κερκόπορτα» για τον ΠΑΟΚ! Η Σάλκε νίκησε εύκολα 3-0 τον φοβισμένο «Δικέφαλο» και του στερεί κάθε ελπίδα για πρόκριση στους «16» του Europa League!
Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί «να σπάσει την κατάρα» των εντός έδρας αγώνων στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Εμεινε για τέταρτο ματς στην Τούμπα χωρίς γκολ! Κι όταν η Σάλκε πετυχαίνει τρία γκολ, τότε η υπόθεση πρόκριση μοιάζει με… βουνό για τους «ασπρόμαυρους».
Η απουσία του Κάνιας αποδείχθηκε καθοριστική και κομβική. Ο Ίβιτς επιχείρησε να πάει το ματς στις προσωπικές μονομαχίες, όπου οι παίκτες του δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν.
Η Τούμπα στάθηκε στο ύψος της, χειροκρότησε στο τέλος, αλλά αυτό δεν φτάνει όταν παίζεται ένα εισιτήριο για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.
Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε απέναντι στη Σάλκε με ένα «3-5-2», καθώς ο Βλάνταν Ίβιτς επέλεξε να ξεκινήσει με τριάδα στην άμυνα (Κρέσπο, Βαρέλα, Μαλεζά), μπροστά τους ήταν οι Μάτος, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάχοφ και Μπίσεσβαρ, ενώ οι δύο της επιθετικής γραμμής επιλέχθηκε να είναι οι Μυστακίδης (αντί του Πέδρο Ενρίκε) και Αθανασιάδης.
Με «3-5-2» παρατάχθηκε και η Σάλκε, χωρίς πολλές αλλαγές από τον Μάρκους Βάιντσιρλ, με τον «Δικέφαλο» να επιδιώκει από το ξεκίνημα του αγώνα να πάρει δύναμη από τη… λάβα της Τούμπας.
Η μεγάλη στιγμή ήρθε στο 5ο λεπτό με το Λέο Μάτος να σουτάρει και να στέλνει την μπάλα στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Φέρμαν, γενικά το κόλπο του Ίβιτς με τον Μυστακίδη και τον Αθανασιάδη να πιέζουν την πρώτη γραμμή άμυνας της Σάλκε, έδειχνε να αποδίδει, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα στο ξεκίνημα του αγώνα.
Η Σάλκε απείλησε στο 17’ με το σουτ εκτός περιοχής από τον Γκορέτσκα, ενώ ο «Δικέφαλος» πλησίασε στο γκολ με το (αδύναμο) πλασέ του Λέοβατς λίγο πριν από τη συμπλήρωση των πρώτων 20 λεπτών.
Η Τούμπα «πάγωσε» στο 26ο λεπτό. Σε μια στημένη φάση, που θα μπορούσε να την έχει αποφύγει ο Κρέσπο, οι παίκτες της γερμανικής ομάδας έφεραν με ευκολία την μπάλα στη μεγάλη περιοχή του και από κοντά ο Γκουίντο Μπουργκσντάλερ έκανε το 0-1.
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε, μετά το σοκ του 0-1, να ανεβάσει και πάλι στροφές και να απειλήσει τους Γερμανούς, χωρίς να τα καταφέρει, ενώ στο 34’ ο Λέοβατς είδε την κίτρινη κάρτα από τον Ισπανό Εστράδα και θα χάσει τη ρεβάνς στη «Φέλτινς Αρένα».
Στη μία φάση που δημιούργησε η Σάλκε είχε φτάσει στο στόχο της, που δεν ήταν άλλος από το να σκοράρει στην Τούμπα, ενώ ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να πάει στα ίδια πατήματα των Γερμανών, σε παιχνίδι από τα άκρα, χωρίς η μπάλα να φτάνει καθόλου στον Αθανασιάδη.
Η πρώτη κίνηση του Ίβιτς ήταν η είσοδος του Τζάλμα Κάμπος στο παιχνίδι, αντί του Μυστακίδη, στο 55ο λεπτό χωρίς να αλλάξει κάτι στην αγωνιστική προσέγγιση και φιλοσοφία του «Δικεφάλου».
Ο Σέρβος τεχνικός έριξε στο 77’ και τον Πέδρο Ενρίκε, στη θέση του Μπίσεσβαρ, αλλά δεν κατόρθωσε να κάνει ούτε μια ευκαιρία σ’ ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο. Ήρθε και το διπλό χτύπημα από την Σάλκε, με τα δύο γκολ από το Μέγιερ στο 82ο λεπτό (0-2) και το Χούντελαρ (90’), να ρίξει τον ΠΑΟΚ στα τάρταρα και να κάνει τη γερμανική ομάδα απόλυτο αφεντικό για την πρόκριση.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...