ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Σεισμός τώρα στην Κυλλήνη - Αισθητός σε ολόκληρη την Ηλεία!


Σεισμός τώρα στην Κυλλήνη - Αισθητός σε ολόκληρη την Ηλεία!
ΦΩΤΟ από Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
 Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιομέτρων. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου...

Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ: Τσουχτερό κρύο και χιόνια σε όλη τη χώρα


Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ: Τσουχτερό κρύο και χιόνια σε όλη τη χώρα
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού απο την Τετάρτη με εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίας και χιόνια στις περισσότερες περιοχές της χώρας, εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Το δελτίο αναφέρει τα εξής:

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΛΛΗΝΗ

Λεχαινά: «Καρτέρι» εκπλήξεων


ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα μικρά παιδιά στην πλατεία Αγίου Δημητρίου Λεχαινών, εκεί που έχει στηθεί το όμορφο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, το παραμυθοχώρι: 
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λεχαινών

Πύργος: Για λόγους ερωτικής αντιζηλείας έκαψαν οι ΡΟΜΑ τα παραπήγματα


Πύργος: Για λόγους ερωτικής αντιζηλείας έκαψαν οι ΡΟΜΑ τα παραπήγματα
Για λόγους ερωτικής αντιζηλίας έφτασαν οι ΡΟΜΑ να κάψουν τα παραπήγματα το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων στην περιοχή του νοσοκομείου στον Πύργο.

Νέο κύμα χιονιά από την Τετάρτη



Βροχές, ισχυροί άνεμοι, χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στη πρόγνωσή της μέχρι την Παραμονή Πρωτοχρονιάς.
Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Καιρός: Έρχεται ο πιο βαρύς χιονιάς του 2016! Πρωτοχρονιά με... ψύχος

Καιρός: Έρχεται ο πιο βαρύς χιονιάς του 2016! Πρωτοχρονιά με... ψύχος
- Ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες
- Τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμα και στις παραλίες της Αττικής
- Αναλυτική πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού στο NewsIt.gr

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

Τα σημαντικότερα γεγονότα της 27ης Δεκεμβρίου



537: Τελούνται τα θυρανοίξια της Αγια-Σοφιάς, έργο των αρχιτεκτόνων Ανθεμίου και Ισιδώρου. Ο αυτοκράτωρ Ιουστινιανός αναφωνεί θριαμβευτικά: «Νενίκηκά σε Σολομών».
1813: Σχηματίζεται η Ενωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας (UGLE) από την Πρώτη Μεγάλη Στοά και την Αρχαία Μεγάλη Στοά της Αγγλίας.
1829: Αρχίζει στο Ορφανοτροφείο της Αίγινας η λειτουργία μικρής βιβλιοθήκης, η οποία θα αποτελέσει τον πυρήνα της Εθνικής Βιβλιοθήκης.
1831: Ο Κάρολος Δαρβίνος επιβιβάζεται στο πλοίο Beagle για το ταξίδι στην Νότιο Αμερική, που θα τον οδηγήσει στη θεωρία της εξέλιξης.
1833: Συνιστώνται για πρώτη φορά Δήμοι στην Ελλάδα. Με το Νόμο της «Περί συστάσεως των Δήμων», καταργούνται οι κοινοτικές και Επαρχιακές Δημογεροντίες και καθιερώνεται ο θεσμός του Δήμου.
1845: Στις Η.Π.Α, χρησιμοποιείται για πρώτη φορά γενική αναισθησία με αιθέρα για τη γέννηση ενός παιδιού από το δρ. Crawford Williamson Long στο Τζέφερσον της Τζώρτζια.
1871: Τα πρώτα καλλιστεία για γάτες λαμβάνουν χώρα στο Κρίσταλ Πάλας του Λονδίνου.
1877: Επανάσταση κατά των Οθωμανών στην περιοχή Πηλίου, μετά την απόβαση σώματος από 150 άνδρες υπό τον Βούλγαρη.
1911: Γύρω στους 300.000 εργάτες βαμβακουργίας μένουν άνεργοι, μετά από απόφαση των εργοδοτών να κλείσουν τα εργοστάσια στην περιοχή Λανκασάιρ της Βρετανίας, σε μία προσπάθεια να καταστείλουν τη δράση των συνδικάτων.
1918: Αρχίζει η μεγάλη εξέγερση των Πολωνών κατά των Γερμανών.
1929: Με νέο νομοσχέδιο περί συντάξεων αυξάνονται τα συντάξιμα έτη των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα από 25 σε 30.
1939: Σεισμός, μεγέθους 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, συγκλονίζει την περιοχή Ερζινκάμ της Τουρκίας, αφήνοντας πίσω του 50.000 νεκρούς.
1943: Στην Ουάσινγκτον, επειδή έχει απειληθεί απεργία των σιδηροδρομικών ο στρατός καταλαμβάνει τους δρόμους με διαταγή του προέδρου, με σκοπό να συνεχιστεί η κίνηση των τρένων.
1945: Τίθεται σε ισχύ η απόφαση της συνόδου του Μπρέτον Γουντς, για την ίδρυση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που αρχίζουν τη λειτουργία τους.
1945: Μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι πρώην σύμμαχοι ΗΠΑ, Σοβιετική Ένωση και Μεγάλη Βρετανία συμφωνούν στην από κοινού διακυβέρνηση της Κορέας για πέντε χρόνια.
1947: Η κυβέρνηση του κεντρώου Θεμιστοκλή Σοφούλη με αναγκαστικό νόμο κηρύσσει παράνομα το ΚΚΕ, το ΕΑΜ και την «Εθνική Αλληλεγγύη». Με τον ίδιο νόμο, ο κομμουνισμός θεωρείται ποινικό αδίκημα και όσοι προπαγανδίζουν τις αρχές του απειλούνται με ποινές, που φθάνουν ως το θάνατο. Επίσης, απαγορεύεται η έκδοση της εφημερίδας «Ο Ρίζος της Δευτέρας», εβδομαδιαίο όργανο του ΚΚΕ.
1949: Η Βασίλισσα της Ολλανδίας Τζουλιάνα παραχωρεί ανεξαρτησία στην Ινδονησία, έπειτα από 400 χρόνια κατοχής.
1960: Ο πατριάρχης της Μόσχας Αλέξιος επισκέπτεται την Αθήνα, όπου χοροστατεί σε δοξολογία.
1963: Ογκώδεις φοιτητικές εκδηλώσεις υπέρ της ένωσης της Ελλάδας με την Κύπρο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
1968: Το «Apollo 8» επιστρέφει στη Γη, αφού έκανε το γύρο της Σελήνης. Σώο το τριμελές πλήρωμά του, οι πρώτοι άνθρωποι που έκαναν το γύρο της σελήνης.
1978: Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος υπογράφει το πρώτο δημοκρατικό Σύνταγμα της Ισπανίας, έπειτα από 40 χρόνια δικτατορίας.
1985: Τρομοκρατικές επιθέσεις σε αεροπλάνα της ισραηλινής εταιρείας El-Al στα αεροδρόμια Ρώμης και Βιέννης προκαλούν το θάνατο 20 ανθρώπων και τον τραυματισμό 140. Ο αμερικανός πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν κατηγορεί τον λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι.
1986: Το περιοδικό TIME ανακηρύσσει προσωπικότητα της χρονιάς την πρόεδρο των Φιλιππίνων, Κορασόν Ακίνο.
1989: Αίγυπτος και Συρία συνάπτουν και πάλι διπλωματικές σχέσεις, μετά από διακοπή 12 ετών.
1991: Αεροσκάφος των Σκανδιναβικών Αερογραμμών (SAS) συντρίβεται λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από τη Στοκχόλμη. Επιζούν και οι 129 επιβαίνοντες σ' αυτό.
1992: Το περιοδικό TIME επιλέγει ως άνθρωπο της χρονιάς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.
1995: Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει την ελληνική πρεσβεία ότι υπάρχει θέμα γενικότερα, ανεξαρτήτως του ποιος θα αναλάβει τη διάσωση του τουρκικού πλοίου που προσάραξε σε αβαθή ύδατα κοντά στην Ανατολική Ίμια.
2007: Δολοφονείται η πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο.
2008: Το Ισραήλ εξαπολύει αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, με στόχο τη Χαμάς. Τουλάχιστον 225 άτομα σκοτώνονται και 700 τραυματίζονται.

Γεννήσεις

1571 - Ο γερμανός μαθηματικός, αστρονόμος και αστρολόγος, Γιόχαν Κέπλερ, που περιέγραψε την ελλειπτική κίνηση των πλανητών γύρω από τον Ήλιο
1822 - Ο γάλλος χημικός, Λουί Παστέρ, ιδρυτής της μικροβιολογίας και εφευρέτης της παστερίωσης
1832 - Ο ρώσος επιχειρηματίας και συλλέκτης έργων τέχνης Πάβελ Τρετιακόφ (Γκαλερί Τρετιακόφ)
1848 - Ο ιταλός επιχειρηματίας, ιδρυτής της φερώνυμης εταιρίας ελαστικών, Τζιοβάνι Μπατίστα Πιρέλι
1901 - Η γερμανίδα ηθοποιός, Μάρλεν Ντίντριχ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Μαρίας Μαγδαληνής Φον Λος (Γαλάζιος Άγγελος)
1925 - Ο γάλλος ηθοποιός, Μισέλ Πικολί
1947 - Ο βιρτουόζος μπουζουξής και συνθέτης, Θανάσης Πολυκανδριώτης
1948 - Ο γάλλος ηθοποιός, Ζεράρ Ντεπαρντιέ
1950 - Η μεγάλη τραγουδίστρια, Χάρις Αλεξίου, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Χαρίκλειας Ρουπάκα
1954 - Η τραγουδίστρια, Ελένη Δήμου, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Ελένης Γκικοδήμου.

Θάνατοι

1923 - Ο γάλλος μηχανικός, Γκιστάβ Άιφελ, που σχεδίασε και ύψωσε τον πύργο - σύμβολο του Παρισιού
2003 - Ο βρετανός ηθοποιός, Άλαν Μπέιτς (Ζορμπάς, ο Έλληνας)
2006 - Ο γάλλος εφοριακός και στιχουργός μεγάλων επιτυχιών, Πιερ Ντελανοέ (La vie en rose, Les Champs Elysees, Et si tu n'existais pas)
2007 - Δολοφονήθηκε η πρωθυπουργός του Πακιστάν, Μπεναζίρ Μπούτο

newsbeast.gr


Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας και Αρχιδιάκονος

27/12/2016

Τύπος εορτής: 
Σταθερή.
Εορτάζει στις 27 Δεκεμβρίου εκάστου έτους.
Πολιούχος: 
Σκύδρα
Άγιοι που εορτάζουν: Αγιος Στ'εφανος
Βιογραφία
Ο Άγιος Στέφανος ήταν ένας από τους πιο διακεκριμένους μεταξύ των επτά διακόνων, που εξέλεξαν οι πρώτοι χριστιανοί για να επιστατούν στις κοινές τράπεζες των αδελφών, ώστε να μη