Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Ηλεία: Δύο συλλήψεις για καλλιέργεια χασίς - Στη "φάκα" 55χρονος και 56χρονη


Ηλεία: Δύο συλλήψεις για καλλιέργεια χασίς - Στη "φάκα" 55χρονος και 56χρονη
Οι δράστες  ενεργώντας από κοινού με δύο ακόμη συνεργούς του, είχαν καλλιεργήσει ογδόντα δενδρύλλια κάνναβης, σε δασική περιοχή της Ηλείας

Επιπλέον, στην οικία του 34χρονου οι αστυνομικοί εντόπισαν υδροπονική καλλιέργεια  φυτών κάνναβης με πλήρη εξοπλισμό
Συνελήφθησαν, χθες (24-10-2016) το μεσημέρι, στον Πύργο Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, δυο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 60 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για  καλλιέργεια ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.
Επιπλέον, έχει σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα της καλλιέργειας  ναρκωτικών σε βάρος ενός 55χρονου ημεδαπού και μιας 56χρονης αλλοδαπής υπηκόου Αλβανίας, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου αξιοποιώντας στοιχεία που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό τους έργο, πραγματοποίησαν έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στη οικία του 34χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν εννέα δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσε ο τελευταίος με την υδροπονική μέθοδο.
Επιπλέον, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν πλήρη εξοπλισμό, που είχε εγκαταστήσει ο δράστης για την ανάπτυξη των φυτών, ο οποίος αποτελούνταν από ένα λαμπτήρα φωτισμού θέρμανσης, ένα  αυτοσχέδιο κυκλοφορητή αέρα, ένα θερμοστάτη και ένα μετασχηματιστή.
Από την αστυνομική έρευνα πρόεκυψε ότι οι τέσσερις δράστες ενεργώντας από κοινού, είχαν καλλιεργήσει φέτος από το μήνα Μάιο μέχρι και τον Αύγουστο, σε δασική έκταση στην περιοχή Μπαραγκίτικα Ηλείας, ογδόντα δενδρύλλια κάνναβης.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν το χώρο της φυτείας, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν  έντεκα αποξηραμένα τμήματα δενδρυλλίων κάνναβης, με ύψος μέχρι ένα μέτρο, μια σκηνή όπου στο εσωτερικό της υπήρχαν οικοσκευές, τρόφιμα και ενδύματα, ενώ στον ίδιο χώρο υπήρχαν ογδόντα ορύγματα (λάκκοι) κενού περιεχομένου.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 60χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...