Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ηλεία: Στα θρανία 47 προσφυγόπουλα


Ηλεία: Στα θρανία 47 προσφυγόπουλα
Από την Μυρσίνη σε σχολεία του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης
Του Γιάννη Σπυρούνη

Το κουδούνι του σχολείου θα ηχήσει για τα 47 παιδιά σχολικής ηλικίας από τη Συρία που φιλοξενούνται στο LM Village της Μυρσίνης ανάμεσα στους 250 πρόσφυγες. Πρόκειται για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών και η απόφαση αυτή ελήφθη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο δημαρχείο των Λεχαινών.
Στη σύσκεψη που παραβρέθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, συμμετείχαν ακόμα ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Παναγιώτης Ζεύλας, ο Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανδρέας Καραντζάς, γνώστης της Αραβικής που έχει διδάξει ήδη μέσα στο καλοκαίρι στα παιδιά, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος και ο υπεύθυνος του Κέντρου Φιλοξενίας Μυρσίνης Γιώργος Αγγελόπουλος, μαζί με τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων της περιοχής. Δηλαδή του 1ου και του 2ου Δημ Σχολείου Λεχαινών και των Δημ. Σχολείων Ανδραβίδας, Κ. Παναγιάς – Κυλλήνης και Νεοχωρίου.
Από τα 72 παιδιά που βρίσκονται στο κέντρο φιλοξενίας, τα 12 ανήκουν στην κατηγορία των προνήπιων ηλικίας 4 έως  ετών και το σχολείο τους βρίσκεται εντός του κέντρου. Είκοσι επτά παιδιά είναι ηλικίας 6 έως 9 ετών και 20 παιδιά είναι 9 έως 12 ετών. Αυτά θα βρεθούν στα θρανία των σχολείων της περιοχής, ώστε να μάθουν την ελληνική γλώσσα και να κοινωνικοποιηθούν καλύτερα στην τοπική κοινωνία. Πέντε παιδιά είναι ηλικίας 12 έως 15 ετών και 8 παιδιά 15 έως 18 ετών. Για αυτά δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποια θα είναι η εξέλιξη σε σχέση με την εκπαίδευσή τους στην Ελλάδα καθώς θα πρέπει να φοιτήσουν σε κάποιο γυμνάσιο ή λύκειο.
Σε νέα σύσκεψη αναμένεται να συζητηθεί, σε ποιο σχολείο θα ενταχθούν τα παιδιά αυτά, που αναμένεται να μοιραστούν στην περιοχή.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...