Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 14, 2015

Οι μεταγραφές των ελληνικών ομάδων που παίρνουν Όσκαρ ή Χρυσό Βατόμουρο

Εικόνα
Ποιες ομάδες περίμεναν πολλά από τους παίκτες και τελικά δεν πήραν τίποτα...

Φιλαρμονική Λεχαινών :ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα εκμάθησης μουσικών οργάνων

Εικόνα
Απο το Δ.Σ της Φιλαρμονικής Λεχαινών ανακοινώνεται οτι έχουν

Αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων - Όλα τα ονόματα

Εικόνα
Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα συνεδρίασε την Τρίτη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) και αποφάσισε αλλαγές στα ηγετικά κλιμάκια των Ενόπλων Δυνάμεων.  Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν η στρατηγική της χώρας για τα εθνικά θέματα, το προσφυγικό ζήτημα και οι περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Ειδικότερα, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε  1.  Την τοποθέτηση των Αντιστρατήγων, Αντιναυάρχων και Αντιπτεράρχου, καθώς και Υποστρατήγου σε θέση Αντιστρατήγου, ως εξής:

Πύργος: Αγιασμός σε ΕΕΕΕΚ και Ειδικό Γυμνάσιο με καθυστέρηση ενός μήνα και χωρίς εκπαιδευτικούς

Εικόνα
Με καθυστέρηση ενός μήνα, και χάρις στην υπέρβαση των ελάχιστων αριθμητικά εκπαιδευτικών, χτύπησε χθες το κουδούνι για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο ΕΕΕΕΚ και το Ειδικό Γυμνάσιο Πύργου στα Βυτινείκα.

Ηλεία: Αυτοκτόνησε 69χρονος στο Μάχου Βαρθολομιού

Εικόνα
. Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 69χρονος το πρωί της Τρίτης στο χωριό Μάχου Βαρθολομιού. Ο ηλικιωμένος που έπασχε από σοβαρή ασθένεια,

Καιρός: Η πρόγνωση για την Τετάρτη

Εικόνα
Τοπικές νεφώσεις στην ανατολική χώρα περιμένουμε την Τετάρτη με πιθανότητα ασθενών σποραδικών βρόχων μέχρι το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησος και τη βόρεια Κρήτη. Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού.

Σαν σήμερα

Εικόνα
Τα σημαντικότερα γεγονότα της 14ης Οκτωβρίου 1322: Ο σκωτσέζος στρατηγός Robert the Bruce, νικά το βασιλιά των Άγγλων, Εδουάρδο Β΄, στη Μάχη του Μπάιλαντ και ανακηρύσσει την ανεξαρτησία της Σκωτίας. 1863: Ο σουηδός χημικός, Άλφρεντ Νόμπελ, πατεντάρει την παρασκευή της νιτρογλυκερίνης. Από την εφεύρεσή του αυτή θα κερδίσει πολλά χρήματα, ικανά για να συντηρούν μέχρι σήμερα το Ίδρυμα Νόμπελ, που απονέμει τα ομώνυμα βραβεία. 1912: Μετά από τριήμερες μάχες με τους τούρκους ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει τη Φιλιππιάδα, στην Άρτα. Την ίδια μέρα, στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ, ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Τίοντορ Ρούσβελτ, τραυματίζεται από σφαίρα, σε μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του. Παρά τον τραυματισμό του, συνεχίζει την προγραμματισμένη ομιλία του. 1914: Ελληνικό στρατιωτικό τμήμα, κατ' εντολή της Αντάντ, εισέρχεται στη βόρειο Ήπειρο για να επιβάλλει την τάξη, καθώς στην Αλβανία επικρατεί χάος. 1933: Η Γερμανία αποχωρεί από