ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Οι μεταγραφές των ελληνικών ομάδων που παίρνουν Όσκαρ ή Χρυσό Βατόμουρο

ΜΙΚΑΕΛ ΕΣΙΕΝ

Ποιες ομάδες περίμεναν πολλά από τους παίκτες και τελικά δεν πήραν τίποτα...

Φιλαρμονική Λεχαινών :ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα εκμάθησης μουσικών οργάνων

Εμφάνιση 12122801_10206649954839274_102989735453500395_n.jpg

Απο το Δ.Σ της Φιλαρμονικής Λεχαινών ανακοινώνεται οτι έχουν

Αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων - Όλα τα ονόματα



Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα συνεδρίασε την Τρίτη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) και αποφάσισε αλλαγές στα ηγετικά κλιμάκια των Ενόπλων Δυνάμεων. 
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν η στρατηγική της χώρας για τα εθνικά θέματα, το προσφυγικό ζήτημα και οι περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.
Ειδικότερα, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε 

1. Την τοποθέτηση των Αντιστρατήγων, Αντιναυάρχων και Αντιπτεράρχου, καθώς και Υποστρατήγου σε θέση Αντιστρατήγου, ως εξής:

Πύργος: Αγιασμός σε ΕΕΕΕΚ και Ειδικό Γυμνάσιο με καθυστέρηση ενός μήνα και χωρίς εκπαιδευτικούς


eeeek1a
Με καθυστέρηση ενός μήνα, και χάρις στην υπέρβαση των ελάχιστων αριθμητικά εκπαιδευτικών, χτύπησε χθες το κουδούνι για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο ΕΕΕΕΚ και το Ειδικό Γυμνάσιο Πύργου στα Βυτινείκα.

Ηλεία: Αυτοκτόνησε 69χρονος στο Μάχου Βαρθολομιού


autoktonia.

Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 69χρονος το πρωί της Τρίτης στο χωριό Μάχου Βαρθολομιού. Ο ηλικιωμένος που έπασχε από σοβαρή ασθένεια,

Καιρός: Η πρόγνωση για την Τετάρτη

Καιρός: Η πρόγνωση για την Τετάρτη

Τοπικές νεφώσεις στην ανατολική χώρα περιμένουμε την Τετάρτη με πιθανότητα ασθενών σποραδικών βρόχων μέχρι το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησος και τη βόρεια Κρήτη. Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού.

Σαν σήμερα

Soviet_b-59_submarine

Τα σημαντικότερα γεγονότα της 14ης Οκτωβρίου


1322: Ο σκωτσέζος στρατηγός Robert the Bruce, νικά το βασιλιά των Άγγλων, Εδουάρδο Β΄, στη Μάχη του Μπάιλαντ και ανακηρύσσει την ανεξαρτησία της Σκωτίας.
1863: Ο σουηδός χημικός, Άλφρεντ Νόμπελ, πατεντάρει την παρασκευή της νιτρογλυκερίνης. Από την εφεύρεσή του αυτή θα κερδίσει πολλά χρήματα, ικανά για να συντηρούν μέχρι σήμερα το Ίδρυμα Νόμπελ, που απονέμει τα ομώνυμα βραβεία.
1912: Μετά από τριήμερες μάχες με τους τούρκους ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει τη Φιλιππιάδα, στην Άρτα.
Την ίδια μέρα, στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ, ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Τίοντορ Ρούσβελτ, τραυματίζεται από σφαίρα, σε μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του. Παρά τον τραυματισμό του, συνεχίζει την προγραμματισμένη ομιλία του.
1914: Ελληνικό στρατιωτικό τμήμα, κατ' εντολή της Αντάντ, εισέρχεται στη βόρειο Ήπειρο για να επιβάλλει την τάξη, καθώς στην Αλβανία επικρατεί χάος.
1933: Η Γερμανία αποχωρεί από την Κοινωνία των Εθνών και αναγγέλλει την αποχώρησή της από τη διάσκεψη για τον αφοπλισμό και τη θέλησή της να μη λάβει πια μέρος σε συνομιλίες σχετικά με το θέμα αυτό.
1960: Ο ημιεπαγγελματισμός και οι ελεύθερες μεταγραφές καθιερώνονται στην Ελλάδα με κυβερνητική απόφαση. Θα ισχύσουν από την ποδοσφαιρική περίοδο 1961-62.
1962: Ξεσπά η «Πυραυλική κρίση» στην Κούβα όταν αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος φωτογραφίζει σοβιετικά πυρηνικά όπλα. Στις ΗΠΑ επικρατεί πανικός για επικείμενο πυρηνικό πόλεμο.
1964: Απαλλάσσεται από τα καθήκοντα του Πρώτου Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΣΕ και του προέδρου του Ανωτάτου Σοβιέτ ο Νικίτα Σεργκέγιεβιτς Χρουστσόφ. Τα ηνία της χώρας αναλαμβάνει ο Λεονίντ Μπρέζνιεφ.
Την ίδια μέρα, το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στον αμερικανό ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.
1966: Στον Καναδά, εγκαινιάζεται ο υπόγειος σιδηρόδρομος του Μόντρεαλ, με 26 σταθμούς και 3 γραμμές.
1976: Ο Γιώργος Καματερός κάθεται στο σκαμνί για το «θαυματουργό νερό» του, που υποτίθεται ότι θεραπεύει τον καρκίνο.
1993: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παραιτείται από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά την ήττα του στις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου.
1994: Απονέμεται το Νόμπελ Ειρήνης στους Γιασέρ Αραφάτ, Γιτζάκ Ράμπιν και Σιμόν Πέρες, για τη «Συμφωνία του Όσλο», σχετικά με την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.
2001: Λήγει το 6ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, με την επανεκλογή του Κώστα Σημίτη ως προέδρου του κόμματος. Ζητάει «καθαρή και δυνατή εντολή» και λαμβάνει το 71,11% των ψήφων.
Την ίδια μέρα, οι Ταλιμπάν ανακοινώνουν ότι είναι έτοιμοι να παραδώσουν τον Οσάμα μπιν Λάντεν σε μια τρίτη χώρα εάν και εφόσον σταματήσουν οι Αμερικανοί τους βομβαρδισμούς στο Αφγανιστάν.
2010: Απεγκλωβίζεται και ο τελευταίος μεταλλωρύχος στη Χιλή. Σώοι και αβλαβείς και οι 33 Χιλιανοί, που για 69 ημέρες παρέμειναν στα έγκατα της γης, σε βάθος 622 μέτρων.

Γεννήσεις

1784 - Φερδινάνδος Ζ', βασιλιάς της Ισπανίας
1890 - Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, Αμερικανός στρατηγός και 34ος πρόεδρος των Η.Π.Α.
1893 - Λίλιαν Γκις, Αμερικανίδα ηθοποιός
1894 - Ε.Ε. Κάμινγκς, Αμερικανός ποιητής
1906 - Χάνα Άρεντ, Γερμανίδα φιλόσοφος
1906 - Χασάν αλ-Μπάννα, Αιγύπτιος θρησκευτικός ηγέτης
1940 - Τάκης Φωτόπουλος, Έλληνας φιλόσοφος και συγγραφέας
1942 - Πέτερ Νάντας, Ούγγρος συγγραφέας
1944 - Σερίφ Γκιορέν, Τούρκος σκηνοθέτης
1946 - Φρανσουά Μποζιζέ, πρόεδρος της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας
1970 - Παρ Ζέτερμπεργκ, Σουηδός ποδοσφαιριστής
1970 - Ρένος Χαραλαμπίδης, Έλληνας ηθοποιός
1971 - Γίρκι Κατάινεν, Φινλανδός πολιτικός
1980 - Τζανσού Ντερέ, Τουρκάλα ηθοποιός & μοντέλο
1986 - Άρτεμη Θεριάκη, Ελληνίδα αρσιβαρίστρια

Θάνατοι

1066 - Χάρολντ Β', βασιλιάς της Αγγλίας
1092 - Νιζάμ αλ-Μουλκ, Πέρσης λόγιος και πολιτικός
1696 - Διονύσιος Γ΄ Βαρδαλής, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως
1817 - Θεόδωρος Ουσάκωφ, Ρώσος ναύαρχος
1944 - Έρβιν Ρόμελ, Γερμανός στρατάρχης
1959 - Έρολ Φλιν, Αυστραλός ηθοποιός
1977 - Μπινγκ Κρόσμπι, Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός
1990 - Λέοναρντ Μπερνστάιν, Αμερικανός συνθέτης
1995 - Ελένη Βλάχου, Ελληνίδα δημοσιογράφος
2004 - Βλάσσης Μπονάτσος, Έλληνας τραγουδιστής και ηθοποιός
2009 - Λου Άλμπανο, Ιταλός παλαιστής
2010 - Μπενουά Μάντελμπροτ, Πολωνός μαθηματικός
2012 - Αικατερίνη Χριστοφιλοπούλου, Ελληνίδα βυζαντινολόγος
2014 - Λέοναρντ Λίτζιο, Αμερικανός συγγραφέας

newsbeast.gr