ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

«Πράσινος» εκτελεστής!


Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας του στην έδρα του Ολυμπιακού (3-0)

Καθαρά Δευτέρα - Κούλουμα


 Η Καθαρά Δευτέρα είναι η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, της νηστείας του Πάσχα. Από τους λαογράφους θεωρείται ο επίλογος των βακχικών εορτών της Αποκριάς, οι οποίες ουσιαστικά αρχίζουν την Τσικνοπέμπτη και τελειώνουν την Καθαρά Δευτέρα.

Παγκόσμιος συναγερμός – Η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας δήλωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ


rosoi

Δραματική ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας: Δεν πρόκειται για μία απειλή, πρόκειται πραγματικά για την κήρυξη του πολέμου εναντίον της χώρας μου – Βρισκόμαστε στο χείλος της καταστροφής - Ρώσοι κομάντο καταλαμβάνουν σταδιακά τις βάσεις της Κριμαίας

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ



Από το καρναβάλι του χωριού μας ...Από ότι διακρίνουμε στις φωτογραφίες πρέπει να έγινε

Του κύκλου του χρόνου και της βλάστησης: Αποκριά. Κυριακή Τυρινής στη Νέδουσα Αλαγονίας Μεσσηνίας (Carnival rituals in rural Greece: Nedussa, Messinia)


Η «φωτιά», η μακαρονοφαγία και τα αυγά
 στο συμβολικό πλαίσιο της αγροτικής Αποκριάς

 Γιατί το ιερό μυστήριο της ζωής,του έρωτα, της αναπαραγωγής, του θανάτου είναι πολύ σοβαρό και τρομαχτικό για να το βιώνουμε, να το κατανοούμε και να το αντέχουμε χωρίς τη δραματική μυθοποίηση, την ανατροπή και το τρελό γέλιο...


[Επειδή το εθνογραφικό καρναβαλικό υλικό από τη Νέδουσα είναι πολύ εκτεταμένο, το έχω χωρίσει σε δύο posts. Το παρόν αποτελεί το πρώτο μέρος. Bλ. τη συνέχεια  στο post : "Του  κύκλου του χρόνου και της βλάστησης. Γιορτή της Αποκριάς,  γιορτή της Γης στη Νέδουσα Αλαγονίας Μεσσηνίας" σε  αυτό εδώ το blog].
Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από τη γράφουσα κατά την επιτόπια έρευνα, στις   13/3/2005.

Χάρτης της ΝΔ Πελοποννήσου. Σε κύκλο η Νέδουσα, πάνω στο όρος Ταύγετος, μεταξύ Καλαμάτας και Σπάρτης.
Το καρναβαλικό δρώμενο της Καθαρής Δευτέρας στην ορεινή  Νέδουσα Αλαγονίας Μεσσηνίας αρχίζει από το

Χάσαμε την μάχη μα ..όχι τον πόλεμο ...

 
Με 2 απρόσμενες ήττες από τις Νιχωρίττισες Αρβανιτάκη Μαρία και Βασιλική Στριγά αποχώρησαν  από το

Ηλεία: Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Καθαρά Δευτέρα


xartaetos

Με άγριες διαθέσεις μας ήρθε ο Μάρτης

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα επηρεάσουν την περιοχή μας τουλάχιστον έως τα τέλη της νέας εβδομάδας, σχεδόν κάθε μέρα και από μία διαταραχή!
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία: 

Κακοκαιρία την Καθαρά Δευτέρα


Κακοκαιρία την Καθαρά Δευτέρα

Κακοκαιρία αρχικά σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανώς θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Νότιοι άνεμοι τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Καθαρά Δευτέρα.

Αναλυτική πρόγνωση

Σαν σήμερα


Τα σημαντικότερα γεγονότα της 3ης Μαρτίου