Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Προκήρυξη Ανοιχτής Πρόκρισης Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων/Νεανίδων 2014


 taekwondo greece group


Με αφορμή το επερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα Taekwon-do ITF Εφήβων/Νεανίδων στο Dushanbe του Τατζικιστάν που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Taekwon-do ITF, η ΑΟΤΕ προκηρύσσει ανοιχτό πρωτάθλημα πρόκρισης το Σάββατο 31 Μαΐου 2014 στο κλειστό δημοτικό αθλητικό κέντρο Πολίχνης.

Με στόχο την σύσταση εθνικής ομάδας (εφήβων/νεανίδωνν), η Αθλητική Ομοσπονδία Taekwon-do Ελλάδος καλεί

όλους τους συλλόγους να συμμετέχουν έτσι ώστε να μας εκπροσωπήσουν οι καλύτεροι των καλύτερων σε κάθε κατηγορία αγωνίσματος. Τα τελευταία θα διεξαχθούν όλα την ίδια μέρα και γι' αυτό προπονητές και αθλητές αναμένεται να δώσουν το καλύτερό τους εαυτό. Δεδομένου μάλιστα ότι τα παγκόσμια πρωταθλήματα διεξάγονται μόνο κάθε δυο χρόνια, πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν εναγωνίως να τους δοθεί η ευκαιρία συμμετοχής σε μια πρόκριση με απώτερο στόχο την εκπροσώπηση του ελληνικού Taekwon-do ITF σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα και με την επίσημη προκήρυξη της ΑΟΤΕ, οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Πέμπτη (22/5/2014) στις 15:00 μ.μ. Για την αποφυγή οποιουδήποτε λάθους τονίζεται ρητώς ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι αθλητές/τριες που είναι γεννημένοι από την 1/1/1996 έως την 31/5/2000 και κατέχουν από (1) έναν έως (3) τρεις βαθμούς DAN. Επιπροσθέτως για την συμμετοχή τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (σε περίπτωση πρόκρισης) πρέπει όλοι να κατέχουν πέρα από την ελληνική αναγνώριση του διπλώματος DAN και την διεθνής, ανάλογα με τον βαθμό που κατέχουν. Ακόμη η ομοσπονδία, μεταξύ άλλων, εφιστά την προσοχή αναφορικά με το ότι "οι αθλητές/τριες που θα προκριθούν στην Εθνική ομάδα θα πρέπει εντός 15 ημερών από τους αγώνες πρόκρισης να καταθέσουν στην ΑΟΤΕ το διαβατήριο τους, την κάρτα Νταν ITF & το Booklet. Σε αντίθετη περίπτωση θα καλεστεί ο επόμενος αθλητής –τρια της κατηγορίας". Όπως και σε κάθε αθλητική διοργάνωση της ΑΟΤΕ έτσι και σε αυτή, η αυλαία των αγώνων θα ανοίξει με το αγώνισμα των TUL στις κατηγορίες 1ου, 2ου και 3ου DAN και μετά θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα αγωνίσματα, μάχες και ειδικές τεχνικές. Τέλος, μεταξύ άλλων, ορίζεται ότι η κλήρωση των αθλητών θα γίνει τρεις ημέρες πριν την διεξαγωγή των αγώνων, την Τετάρτη (28/5/2014) και ώρα 11:00 π.μ. στα γραφεία της Α.Ο.Τ.Ε. (κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης-πρώην στρατόπεδο Στρεμπενιώτη, τηλ. 2310 672006 στη Νεάπολη, Θεσσαλονίκης) και τα αποτελέσματα αυτών θα αναρτηθούν άμεσα στο επίσημο ιστοχώρο της ομοσπονδίας.

Αφήνοντας όμως τα διαδικαστικά στην άκρη και εξετάζοντας περισσότερο την ουσία των αγώνων, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα μπορούσαν να διεξαχθούν σε καλύτερη εποχή. Έχοντας αγωνιστεί πριν λίγους μήνες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και στο πανευρωπαϊκό της Λευκορωσίας (όσοι προκρίθηκαν), οι αθλητές θεωρείται ότι είναι έτοιμοι για να δώσουν την μάχη για την πρόκριση και συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Οι αλλεπάλληλες διοργανώσεις (meeting) αγώνων ανά την Ελλάδα και η συνεχή προετοιμασία των αθλητών για αυτές, συμβάλει στην διατήρηση της καλής φυσική τους κατάστασης καθιστώντας τους ικανούς να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση προκύψει. Συνολικά το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι η διασφάλιση του υψηλού τεχνικού επιπέδου της πλειοψηφίας των νεαρών αθλητών και αθλητριών που διψούν για διακρίσεις. Έπειτα από την ολοκλήρωση της πρόκρισης και τον σχηματισμό της εθνικής αντιπροσωπείας, αθλητές και προπονητές, θα έχουν περίπου δυο μήνες να προετοιμαστούν σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής του παγκοσμίου πρωταθλήματος, η οποία έχει οριστεί για τη 10/8/2014.

Περισσότερες λεπτομερείς πληροφορίες για τις διαδικασίες της ζύγισης, των υπεύθυνων διαιτησίας, των κανονισμών αγώνων κτλ, διαβάστε παρακάτω την επίσημη προκήρυξη αγώνων όπως δημοσιεύτηκε από την ΑΟΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...