Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 15, 2013

ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ναός Ευαγγελίστριας

Εικόνα
    Το πρώτο που αντικρίζει ο καθένας που φτάνει στο λιµάνι της Τήνου µε το καράβι είναι το καµπαναριό της Ευαγγελίστριας και η µεγαλόπρεπη εκκλησία που δεσπόζουν σε λόφο πάνω από τη Χώρα. Αποτελεί προορισµό ζωής για πολλούς πιστούς χριστιανούς και αγαπηµένο προορισµό για όσους ενδιαφέρονται για τη θρησκεία, την τέχνη, την ιστορία.

Πύργος: Πέθανε την ώρα που έκαναν έρωτα

Εικόνα
59χρονος "έσβησε" την ώρα της ερωτικής πράξης με 50χρονη Ουκρανή

Μάνα - φόνισσα: "Δεν ήξερα ότι είμαι έγκυος - Φοβηθήκαμε τον πατέρα μου και την κατακραυγή των ομοεθνών μας"

Εικόνα
Ο φόβος της κατακραυγής και η ντροπή απέναντι στα αυστηρά ήθη "σκότωσαν" το νεογέννητο. Του Γιάννη Σπυρούνη jspirounis@gmail.com Σοκάρουν ακόμα περισσότερο οι λεπτομέρειες της νέας τραγωδίας στην Ηλεία που απασχολεί τα τελευταία 24ωρα την κοινή γνώμη.

Ηλεία: Δεκαπενταύγουστος με αρκετή ζέστη

Εικόνα
Τοπικά στους 36 με 37οC ο υδράργυρος – Αναλυτική πρόγνωση του καιρού στην Ηλεία

ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ, Ο ΤΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Εικόνα
Κ ατα τη θρησκευτική παράδοση, η Παναγία πέθανε δέκα χρόνια μετά τη Σταύρωση του Ιησού και τάφηκε στην Ιερουσαλήμ. Υπάρχει, όμως, και η άποψη πως ακολούθησε τον

ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Εικόνα
Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας είναι η 15η Αυγούστου, ημέρα της Κοίμησης της Θεοτόκου. Στον ελληνικό λαό η επίκληση της Παναγίας είναι η περισσότερο καθιερωμένη. Η Παναγία διεκδικεί τα περισσότερα προσωνύμια που προέρχονται από:

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ

Εικόνα
Κάθε σπίτι και μία Μαρία  στα κουδούνια της γης χαλασμός  αν φωνάξεις στο δρόμο Μαρία  θα γυρίσει ο μισός πληθυσμός Με αυτή την στροφή του τραγουδιού θα θέλαμε να σας

Σαν σήμερα

Εικόνα
Τα σημαντικότερα γεγονότα της 15ης Αυγούστου