ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ

ΕΘΙΜΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ

Με ένα κόκκινο πανί, που συμβολίζει το αίμα του Χριστού, απλωμένο στο μπαλκόνι ή το παράθυρο, ξεκινούν στην επαρχία τη Μεγάλη Πέμπτη οι προετοιμασίες για τη βραδιά της Ανάστασης, ενώ την ίδια ημέρα οι νοικοκυρές σε όλη τη χώρα βάφουν τα κόκκινα αυγά. Τη Μεγάλη Πέμπτη ζυμώνονται και τα τσουρέκια. Αυτήν την ημέρα οι νοικοκυρές δεν πλένουν, δεν απλώνουν ούτε κάνουν άλλες δουλειές στο σπίτι.

Μεγ. Πέμπτη βράδυ στο χωριό μας ...




Τα 12 Ευαγγέλια μόλις τελείωσαν ..Ο περισσότερος κόσμος έχει αποχωρήσει από την εκκλησία μας αφού έζησε την αναπαράσταση Της Σταύρωσης και Του Θείου Πάθους  .

ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΤΩΝ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙ {{ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ }}



                      Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΤΩΝ  
                     ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΩΝ
                             ΗΛΕΙΑΣ
                          ΕΝ ΑΘΗΝΑΙ
  
                                         Σ   Α   Σ  

                Ε   Υ   Χ   Ε   Τ   Α   Ι     


         Κ  Α  Λ Ο     Π   Α  Σ  Χ  Α    




Αμαλιάδα: Στη... μάχη της κροτίδας η Αστυνομία

 
Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, δύο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα) ηλικίας 18 και 38 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων και ενός ακόμα ατόμου που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία και κατοχή κροτίδων.

‘Ρήμαξαν’ τα φρεάτια στην Αμαλιάδα


 

Τα χέρια ψηλά σηκώνει πλέον ο δήμος Ήλιδας, καθώς το τελευταίο διάστημα ασυνείδητοι διαρρήκτες έχουν ρημάξει τις σχάρες των φρεατίων ομβρίων και αποχέτευσης.
Μόνο το τελευταίο διήμερο αφαιρέθηκαν σχάρες από 15 φρεάτια στην πόλη της Αμαλιάδας και στην περιοχή του Παλουκίου, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην δημοτική αρχή, αφενός γιατί το κόστος αντικατάστασής τους είναι πάρα πολύ υψηλό, αφετέρου γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχημάτων.

Γιατί βάφουμε κόκκινα αβγά σήμερα Μεγάλη Πέμπτη;


Μεγάλη Πέμπτη και τα περισσότερα νοικοκυριά γέμισαν πιατέλες με κόκκινα αβγά: Μια διαδικασία συνώνυμη της παράδοσης του Πάσχα στα Βαλκάνια.Τα αβγά γενικότερα, ως σύμβολο γέννησης της ζωής έχουν αποτελέσει την αφετηρία για δεκάδες - αν όχι εκατοντάδες μύθους - από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι και σήμερα.

Η "Μπάρτσα" στο θρόνο της - Πρωταθλητής Ηλείας 2012-2013 ο ΠΑΟ Βάρδας


asteras_varda2
Ο ΠΑΟ Βάρδας αναδείχτηκε πρωταθλητής Ηλείας για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, καθώς στον τρίτο τελικό της σειράς των πλέι οφ απέσπασε στο γήπεδο του Τραγανού τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0) από τον τυπικά γηπεδούχο Αστέρα Αμαλιάδας.

Πύργος: Οι εκδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς


protomagia1
protomagia2
protomagia3Τρεις εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά πραγματοποιήθηκαν σήμερα Μ. Τετάρτη στον Πύργο, με την εικόνα της ανοιχτης αγοράς να οξύνει τις εντυπώσεις. Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ

Ηλεία: αναλυτική πρόγνωση καιρού


pasxaa

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:

Σαν σήμερα


Τα σημαντικότερα γεγονότα της 2ας Μαΐου

ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ



Μεγάλη Πέμπτη

Το Άγιο Πάσχα - Μεγάλη Πέμπτη
H Εκκλησία θυμάται τον Μυστικό Δείπνο.
Το Θείο Δράμα κορυφώνεται και η υμνογραφία της ημέρας είναι σχετική με τα Πάθη του Χριστού, τη Σταύρωση και το θάνατό Του.