ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΚΑΣΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2013


Συνεχίζεται το καρναβάλι στα μέρη του τόπου μας και αύριο  Καθαρά Δευτέρα ..
 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Κάστρου Ηλείας
"Ο Παλαιολόγος" συνεπής όπως πάντα στο πολιτιστικό μέρος των εκδηλώσεων του σας προσκαλεί να περάσατε μια αξέχαστη ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ....
Το πρόγραμμα έχει ως εξής

ΛΕΧΑΙΝΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2013




Με επιτυχία έγινε και φέτος το Λεχαινιτικο καρναβάλι με μεγάλη συμμετοχή κόσμου αρμάτων και ομάδων μεταμφιεσμένων από το Α ΚΑΙ Β Δημοτικό σχολειό Λεχαινών από το Α ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΙΟΧΩΡΙ καθώς και από ελεύθερες ομάδες που δημιούργησαν μια πολύ ωραία καρναβαλική ατμόσφαιρα...φυσικά δεν έλειψε η Λεχαινιτικη γκοτσαρια των Γενιτσαραιων που αναβίωσε για μια ακόμα φορά το πανάρχαιο έθιμο τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την παράδοση
 Πολλά τα άρματα από τα γύρω χωριά Μυρσίνη ,Στρούσι ,Νεοχώρι ,ήταν κι αυτά στο ΛΕΧΑΙΝΙΤΙΚΟ ΚΑΡΑΝΑΒΑΛΙ όπως τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται . ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΥΛΛΗΝΗΣ ""Η ΓΛΑΡΕΝΤΖΑ""

                     ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/3/13 
Ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ 


"Η ΓΛΑΡΕΝΤΖΑ"
ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΥΣ

ΠΑΟΚ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (19:30 μ.μ.ΝS)

PAOKPanathinaikos
Όπως αναφέρουν οι παρακάτω ιστοσελίδες, για την σημερινή (19:30 μ.μ. ώρα Ελλάδος) αναμέτρηση ΠΑΟΚ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  θα υπάρχει Live Streaming από τα links που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, για όλους τους χρήστες, εσωτερικού και εξωτερικού:

Η ΛΥΓΙΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ ΞΕΦΑΝΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ



 

 

 

 

 

                        Ο 

 Πολιτιστικός Σύλλογος 

  Λυγιάς-

Άγιος Γεώργιος

 

 

 

 

 

 

σας προσκαλεί στο αποκριάτικο ξεφάντωμα που διοργανώνει για όλους τους συχωριανούς και συνδημότες 

στο γήπεδο Λυγιάς 

ώρα 11 πμ .

Ελάτε όλοι να

Κέρκυρα - Ολυμπιακός (17:15, NS2)

 
Όπως αναφέρουν οι κάτωθι ιστοσελίδες, για τη σημερινή αναμέτρηση της Super League 
Κέρκυρα - Ολυμπιακός (17:15, NS2), θα υπάρχει live streaming, από τα παρακάτω links, που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, για όλους τους χρήστες, εσωτερικού και εξωτερικού.

Η ΓΕΙΤΩΝΙΣΣΑ ΚΑΤΩ ΠΑΝΑΓΙΑ ...ΞΕΦΑΝΤΩΝΕΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ

Ο Ε.Ε.Σ.Κάτω αναγιάς . σας προσκαλεί να συμμετέχετε στο Παραδοσιακό Καρναβάλι μας την Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 3 μμ στην πλατεία του χωριού μας.
Επίσης το βράδυ θα ακολουθήσει  

Σε ρυθμούς καρναβαλιού σήμερα Ηλεία


karnavali_krestena3.JPGΠαρά τις δυσκολίες της εποχές και τις περικοπές λόγω κρίσης, η κοινωνία, αντιδρά με χαμόγελο, κέφι και χαρά, κρατώντας ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα, τις εκδηλώσεις
για την Αποκριά. Έτσι σήμερα η Ηλεία κινείται σε ρυθμούς καρναβαλιού σε αρκετές πόλεις του νομού.

Έκλεψαν το χέρι του Αγίου Πολυκάρπου!


xeri-polukarpouΣυνέβη τη νύχτα στη μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αμπελακιώτισσα Ναυπακτίας από άγνωστους ιερόσυλους χθες βράδυ που δεν δίστασαν
να αφαιρέσουν απο οστεοθήκη τα λειψανα του

Ηλεία: Ο καιρός της Καθαράς Δευτέρας – αναλυτική πρόγνωση


katharadeutera
Κανένα πρόβλημα με τον καιρό δεν θα αντιμετωπίσουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις την τελευταία Κυριακή της αποκριάς. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία,
την Καθαρά Δευτέρα θα επικρατήσει συννεφιά, με πιθανότητα για λίγες τοπικές ασθενείς βροχές, κυρίως, το δεύτερο μισό της ημέρας.

Τσουχτερό κρύο θα επικρατήσει τη νύχτα και νωρίς το πρωί την Κυριακή με τοπικά παγετό. Θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία την Καθαρά Δευτέρα. Σε σημαντική άνοδο από την Τρίτη. 

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:

Κάστρο Χλεμούτσι: Λιτά εγκαίνια για το πρώτο μουσείο Φραγκοκρατίας στην Ελλάδα από Τζαβάρα (photos)


egkainia.JPG
Το πρώτο μουσείο Φραγκοκρατίας στην Ελλάδα, εγκαινιάστηκε χθες από τον αναπληρωτή υπουργού ΠΑΙΘΠΑ με αρμοδιότητα στον Πολιτισμό,  Κώστα Τζαβάρα.

Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό

Μέχρι πότε θα διαρκέσει το νέο κύμα κακοκαιρίας. Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν έντονες καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα. Αναλυτική πρόγνωση για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.

Σαν σήμερα

Τα γεγονότα της 17ης Μαρτίου