Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ : Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΨΑΧΝΕΙ . ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ 600.000 ΕΥΡΩ ΟΕΟ ?


Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για αντιπλημμυρικά έργα κόστους 600.000 ευρώ που εκτελέστηκαν στο δήμο Πύργου, διέταξε σήμερα ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας Παναγιώτης Μεϊδάνης.

Ζητείται να διερευνηθεί η τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων όπως απιστία και ψευδής βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος , παράβαση καθήκοντος κλπ σε βάρος τοπικών αιρετών παραγόντων του δήμου Πύργου. Η υπόθεση αφορά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Πύργου, στις 24/12/2012 να εγκρίνει και να αποδώσει με απ ευθείας ανάθεση, το χρηματικό ποσό των 600.795 ευρώ για έργα που είχαν εκτελέσει εργολάβοι και ιδιοκτήτες σκαπτικών μηχανημάτων τον Φλεβάρη του 2012 μετά τις πλημμύρες που έπληξαν την πόλη.

Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η καταγγελία – φωτιά του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Γεωργίου Ανδριόλα. « Ζήτησα τα συγκεκριμένα στοιχεία αλλά δεν μου τα έδωσαν. Ρώτησα που πήγαν τα χρήματα και αναλυτικές εξηγήσεις αλλά δεν μου απάντησαν. Επειδή πρόκειται για διαχείριση δημοσίου χρήματος έκανα καταγγελία στον κ. Εισαγγελέα και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Κάποιοι θα πρέπει να μας πουν που πήγαν αυτά τα χρήματα αναλυτικά και που βρίσκεται στη Διαύγεια η 96Δ/9-2-2012 απόφαση του δημάρχου Πύργου» ανέφερε μεταξύ άλλων στο IONION FM ο κ. Ανδριόλας.

Το Ιόνιον FM απευθύνθηκε τηλεφωνικά στον δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο ζητώντας την άποψή του αλλά δεν θέλησε να μιλήσει γιατί όπως είπε βρισκόταν σε σύσκεψη. Επίσης απευθύνθηκε τηλεφωνικά στον πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής και αντιδήμαρχο Πύργου, Αντώνη Καράμπελα, ο οποίος δεν απάντησε στο κινητό του.

Αναλυτικά η εισαγγελική παραγγελία:

Παρακαλούμε όπως διενεργήσετε αυτοπροσώπως επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου, με αφορμή τα αναφερόμενα στην από 30-1-2013 αναφορά-καταγγελία του Γεωργίου Ανδριόλα του Αναστασίου, μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πύργου, σχετικά με την υπʼ αριθμ. 156/24-12- 2012 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πύργου με θέμα: «την έγκριση της υπʼ αριθμ. 96Δ/9-2-2012 απόφασης Δημάρχου περί ανάθεσης μίσθωσης μηχανημάτων-οχημάτων για την εκτέλεση των εργασιών για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν στο Δήμο Πύργου μετά τη θεομηνία (πλημμύρες) της 4-2- 2012 και ψήφιση πίστωσης αυτών προϋπολογισμού 600.795,50 ευρώ από ίδια έσοδα», τα επισυναπτόμενα στην αναφορά-καταγγελία έγγραφα, καθώς τα λοιπά στοιχεία, να διερευνηθεί η τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων (όπως απιστία και ψευδής βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος, παράβαση καθήκοντος κλπ). Ειδικότερα, μεταξύ των άλλων ενεργειών σας:

1) Να ληφθεί κατάθεση του αναφερομένου, καθώς και
τυχόν προτεινομένων μαρτύρων.

2) Να επισυναφθούν οι σχετικές εκθέσεις και αυτοψίες τεχνικών και επιτροπών που είχαν συσταθεί με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας και να ληφθούν καταθέσεις των συντακτών τους
(βλ. σχετικό έγγραφο Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Πύργου).

3) Να επισυναφθούν οι αποφάσεις ανάθεσης, η υλική αρμοδιότητα των εκμισθωτών, τα συμφωνητικά μίσθωσης που συνάφθηκαν μεταξύ του Δήμου Πύργου και των κατόχων των ιδιωτικών μηχανημάτων έργων-οχημάτων και να διερευνηθεί αν αυτά κατατέθηκαν στις αρμόδιες ΔΟΥ.

4) Να προσδιοριστεί επακριβώς και για κάθε περίπτωση ξεχωριστά, το είδος των εργασιών που εκτελέσθηκαν από τα αναφερόμενα στην ως άνω απόφαση ιδιωτικά μηχανήματα έργων-οχήματα, η τοποθεσία και ο χρόνος διάρκειας των εργασιών αυτών. Αντιστοίχως να προσδιοριστεί επακριβώς το είδος των εργασιών που εκτελέσθηκαν κατά την ίδια χρονική περίοδο από τα μηχανήματα έργου-οχήματα του Δήμου Πύργου.

5) Να εξακριβωθούν τα στοιχεία κυκλοφορίας των μηχανημάτων έργων- οχημάτων που εκτέλεσαν τις ανωτέρω εργασίες και να επισυναφθούν στη δικογραφία τα αντίστοιχα βιβλία δρομολογίων τους, καθώς και πίνακες προσωπικού (οδηγών, χειριστών κλπ) που απασχολήθηκε σε αυτά. Να ληφθούν καταθέσεις των απασχοληθέντων και να διερευνηθεί εάν έχουν καταβληθεί οι αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές για τα ημερομίσθια που απασχολήθηκαν.

6) Να επισυναφθεί το σύνολο των παραστατικών που εκδόθηκαν για την εκτέλεση των έργων αυτών (τιμολόγια, δελτία αποστολής κλπ), η νομιμότητα έκδοσης των οποίων να διερευνηθεί από την αρμόδια για τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος υπηρεσία.

7) Να διερευνηθεί ποιοι από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και τους Αντιδημάρχους των Δημοτικών Ενοτήτων παρακολούθησαν-επόπτευσαν την καλή εκτέλεση των έργων, με βάση ποια απόφαση και να επισυναφθούν τα σχετικά έγγραφα του ορισμού τους και τα αντίστοιχα πρωτόκολλα παραλαβής του κάθε έργου ή οι αντίστοιχες βεβαιώσεις καλής εκτέλεσης εργασιών.

8) Να εξακριβωθεί εάν η υπʼ αριθμ. 96Δ/9-2-2012 απόφαση Δημάρχου Πύργου αναρτήθηκε στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημοσίας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

9) Να εξακριβωθεί εάν έχουν εισπραχθεί τα χρηματικά ποσά που εγκρίθηκαν από τους δικαιούμενους αυτά.

10) Σε περίπτωση στοιχειοθέτησης αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων εκ των ανωτέρω αναφερομένων ή άλλων, να λάβετε ανωμοτί εξηγήσεις παντός εμπλεκομένου και να μας υποβάλλετε με σχετική αναφορά σας τη δικογραφία περαιωμένη.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ : http://ionionfm.gr/player.php?clipid=45075&Narea=%D0%D5%D1%C3%CF%D3&Mid=17&sub1=1&Sid=&sub2=

1 Φεβρουαρίου 2013 | By  

apokalypseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...