Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΤΩΝ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙ (φωτογραφίες)

Σήμερα στο γραφείου του συλλόγου Νεοχωριτών Μυρτουντίων Ηλείας εν Αθήναι
συγκεντρώθηκαν 24 μέλη του συλλόγου  για την εκδήλωση της κοπής της πίτας του συλλόγου μας.

Εν αρχή αναρτήθηκαν στον τοίχο του γραφείου του συλλόγου  φωτογραφίες  από τα παλιά χρόνια στο χωριό μας με ανθρώπους που δεν είναι κοντά μας τώρα,  αλλά και φωτογραφίες με κόσμο Νιχωρίτικο που κάποτε ήμασταν παιδιά αλλά και τώρα που μεγαλώσαμε ...

Μια φωτογραφία που έκανε εντύπωση ήταν με ανθρώπους που
δεν είναι μαζί μας και η ηλικία τους τότε στην φωτογραφία είναι μεταξύ 5-8 ετών όπως πχ μαθητές δημοτικού ήταν οι αείμνηστοι
Σαράντης Πρινόπουλος ,Γεώργιος Ζαφειρόπουλος κ.α.(φωτογραφία τουλάχιστον 90 χρόνων και...)
Ήταν κάτι πολύ καλό και ωραίο στοιχείο γεμάτο αναμνήσεις ,το  ευχαριστήθηκαν οι παρευρισκόμενοι και όπως είδαμε  κοίταζαν τις φωτογραφίες ,με μεγάλη προσοχή και ευχαρίστηση ...


























Όλοι όσοι παρευρέθησαν  κατά την είσοδο του συλλόγου έκαναν την εγγραφή τους και παρέλαβαν ως αναμνηστικό δώρο ,την πρώτη έκδοση ημερολογίου του συλλόγου καθώς και ένα μπρελόκ ...



Η ώρα περνούσε και δυστυχώς προς μεγάλη έκπληξη  των παρευρισκομένων και των  μελών του ΔΣ, η συμμετοχή των υπολοίπων μελών δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική .Δεν ξέρουμε που οφείλεται μια τόσο μεγάλη αποχή από μια εκδήλωση που γίνεται μια φορά τον χρόνο !!!!

Εν συνεχεία ο πρόεδρος  του συλλόγου μας  Κος Στριγάς Ιωάννης αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους εξέφρασε την λύπη του για την μη συμμετοχή συχωριανών στην κοπή της πίτας και συνέχεια έκοψε την πίτα ...ο τυχερός >>>????

ΤΟ ΝΙΧΩΡΙ ΜΑΣ ....!!!!! το χωριό μας .

Ναι ...κατά την κοπή ,κόπηκε, κομμάτι στο σύλλογο και αμέσως το επόμενο κομμάτι ήταν του χωριού μας όπου έπεσε και το νόμισμα ...Το δώρο της πίτας μας ήταν μια ηλεκτρική σόμπα και όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν να δοθεί στο οίκημα της κοινότητας που λειτουργεί περιστασιακά και  δεν υπάρχει θέρμανση .

Πριν και μετά την κοπή της πίτας οι παρευρισκόμενοι σαφώς προβληματισμένοι και με την λύπη ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους ,για την μικρή συμμετοχή των Νεοχωριτών Αθήνας που αυτό ήταν και ο λόγος που δεν συγκλήθηκε γεν.συνέλευση ,γιατί όπως  προβλέπεται βάση καταστατικού πρέπει να είναι παρόντες τα 2/3 των μελών της γεν.συνέλευσης .
Δυστυχώς μόνο το 1/3 ήταν παρόντες και γιαυτό ούτε εκλοαπολογισμός προέδρου έγινε ,ούτε σύσταση 3μελούς επιτροπής γεν. συνέλευσης , ούτε εφορευτικής επιτροπής .ούτε εξελεγκτικής επιτροπής και κατά συνέπεια ματαιώθηκαν οι αναμενόμενες εκλογές .

Προβληματισμός επικρατούσε καθ όλη την διάρκεια της συζήτησης αφού όπως προβλεπόταν η δυσκολία συνέχισης  λειτουργίας του συλλόγου ήταν προ των πυλών .

Με πρόταση του μέλους του ΔΣ Ζορμπά Ζώη  και με την σύμφωνη γνώμη όλων  προσκλήθηκαν τα παρόντα μέλη του ΔΣ καθώς και τα  μέλη του περσινού ΔΣ να υπάρξει εντός του 10ημέρου άτυπο ΔΣ να προσφέρουν γνώμες και να παρθούν αποφάσεις έτσι ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του συλλόγου καθώς και να οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών .

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι , είχε αποφασιστεί από την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ να απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες σε 3 ιδρυτικά και εν συνεχεία ενεργά μέλη του συλλόγου .

Η τιμητική αυτή διάκριση δεν πραγματοποιήθηκε αφενός μεν διότι για σοβαρούς προσωπικούς  λόγους δεν παρευρέθησαν τα 2 από τα 3 τιμώμενα πρόσωπα αφετέρου όπως αποφασίστηκε  τα μέλη αυτά θα πρέπει να τιμηθούν αφού παρευρεθεί αρκετά μεγαλύτερο πλήθος μελών για λόγους τιμής και αξιοπρέπειας .

Η τιμιτική αυτή διάκριση θα γίνει εντός 15 ημερών από σήμερα και εφόσον υπάρξει η απόφαση της σύγκλισης γεν.συνέλευσης και εν συνεχεία εκλογής νεόυ ΔΣ .

Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν και με την ελπίδα της συνέχισης της λειτουργίας του συλλόγου .







Το εν αποχώρηση ΔΣ του συλλόγου μας
Σας εύχεται καλή και δημιουργική χρονιά ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...