ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από τον σύλλογο Νεοχωριτών Ηλείας εν Αθήναι...

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε παλαιότερη ανάρτηση οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου Νεοχωριτών Ηλείας εν Αθήναι θα γινόντουσαν στις
11 Δεκεμβρίου 2011 
Ύστερα από μίνι σύσκεψη των 4 μελών που

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΔΕΙΤΕΤΟ


 Το video της εκδρομής μας στα ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ  ετοιμάστηκε απολαύστετο....

Ομάδα γονέων στην Αμαλιάδα


Το να είσαι γονιός σημαίνει ότι καθημερινά έρχεσαι αντιμέτωπος με νέες καταστάσεις. Το παιδί μεγαλώνει, οπότε αλλάζει διαρκώς και μαζί αλλάζει και η συμπεριφορά του. Αλλάζουν οι ανάγκες του, οι απορίες του, οι τρόποι να εμπλέκεται σε κινδύνους.

Η ΓΕΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...





κακοστημένο θέατρο

Του χρύσωσαν το χάπι με τουλάχιστον δύο καρέκλες


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ας προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε σώας τα φρένας στο σκηνικό της σχιζοφρένειας που έχει στηθεί.

Ο Παπανδρέου έριξε τη χώρα σε κενό τεσσάρων μηνών Κυβέρνηση συνεργασίας σήμερα.


                                                                                  Κυβέρνηση εργασίας τον... Μάρτιο!
Σε μια εκβιασμένη συμφωνία που αντιμετωπίστηκε από την πρώτη στιγμή με συγκρατημένη αισιοδοξία κατέληξε η επί μία εβδομάδα διελκυστίνδα τόσο στο εσωτερικό του ελληνικού πολιτικού συστήματος, όσο (κυρίως) στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Η προσπάθεια «αξιοπρεπούς» αποχώρησης του Γ. Παπανδρέου από τον πρωθυπουργικό θώκο – που φαίνεται ότι θεωρήθηκε σοβαρότερη υπόθεση από την σωτηρία της χώρας – οδήγησε σε μια λύση της τελευταίας στιγμής, χωρίς ονόματα και κυρίως χωρίς το όνομα του μεταβατικού πρωθυπουργού, που, αν ανακοινωνόταν από την πρώτη στιγμή, θα βοηθούσε στην εμπέδωση μιας εικόνας σιγουριάς και θα εξέπεμπε το ανάλογο μήνυμα προς την ΕΕ και τις αγορές.

Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι αρχηγοί των δύο κομμάτων – μετά από δηλώσεις, αντιδηλώσεις, υπουργικό συμβούλιο, την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά από την οποία επέμεινε για την ανάγκη να ακουστεί από τα χείλη του κ. Παπανδρέου η λέξη «παραίτηση» - συνίσταται στη συγκρότηση μιας άλλης κυβέρνησης, που στην ουσία θα αποτελέσει το κέλυφος προστασίας του κ. Παπανδρέου.

Το όνομα του νέου πρωθυπουργού θα ανακοινωθεί σήμερα, μετά από συμφωνία των δύο πολιτικών αρχηγών και την νυχτερινή σύσκεψη των πολιτικών τους επιτελείων.

Η κυβέρνηση αυτή, όπως συμφωνήθηκε, θα οδηγήσει «άμεσα» σε εκλογές, μετά την υλοποίηση των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου.

Το «άμεσα» τοποθετήθηκε για το τέλος του Φεβρουαρίου ή τις αρχές Μαΐου.

Ουσιαστικά, ο κ. Παπανδρέου, με την επιμονή του να μην αποδεχθεί την πρόταση Σαμαρά (βραχύβια μεταβατική κυβέρνηση που θα επικύρωνε τη δανειακή σύμβαση και θα οδηγούσε την χώρα σε εκλογές), έριξε για άλλη μια φορά την Ελλάδα σε ένα κενό τουλάχιστον τεσσάρων μηνών, με μια κυβέρνηση υπό προθεσμία της οποίας τα μέλη – με πρώτον τον πρωθυπουργό – δεν θα είναι σε θέση (ούτε θα έχουν τη διάθεση) να σχεδιάσουν ούτε καν με ορίζοντα έτους!

Διότι, τέσσερις μήνες είναι λίγοι για να δουλέψεις για μια χώρα, αλλά πολλοί για μια κυβέρνηση χωρίς λαϊκή εντολή, προϊόν της προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία.

Ο Α. Σαμαράς, μπροστά στον κίνδυνο η εμμονή Παπανδρέου να τινάξει (για άλλη μια φορά) τα πάντα στον αέρα - καθώς τα πήγαινε όλα πίσω παραπίσω - δέχθηκε να μην οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα.
 

Πολύ περισσότερο που οι κωλυσιεργίες της τελευταίας εβδομάδας, οι οποίες είχαν ως αποκορύφωμα μια τριήμερη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης σε… ανύπαρκτη κυβέρνηση, οδήγησαν σε σοβαρές προειδοποιήσεις από τους εταίρους, με κορυφαία την παρέμβαση του Επιτρόπου Όλι Ρεν.

Δυστυχώς, το γινάτι βγάζει μάτι. Το είπε κάποιος κυβερνητικός για τον Α. Σαμαρά που ζητούσε παραίτηση Παπανδρέου και εκλογές, αλλά ισχύει αντιστρόφως.

Η προπαγάνδα παρουσιάζει ήδη τον κ. Παπανδρέου ως… πολιτικό γίγαντα, που εγκατέλειψε τον πρωθυπουργικό θώκο, ενώ στην πραγματικότητα εκβίασε για άλλη μια φορά, υπονομεύοντας κάθε πρόταση που θα οδηγούσε άμεσα σε κυβέρνηση με λαϊκή εντολή και ευθύνες όχι μόνο για την εφαρμογή των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου, αλλά και την ανάπτυξη της χώρας.

Ο κ. Παπανδρέου παραιτήθηκε μεν, αλλά ετοιμάζεται να πάρει και τη χώρα μαζί του, αφού δύσκολα θα σταθεί μια κυβέρνηση χωρίς λαϊκή εντολή για τόσο μεγάλο διάστημα.

Εδώ βρισκόταν άλλωστε και η ουσία της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για μεταβατική κυβέρνηση και εκλογές μέσα σε έναν μήνα, ακριβώς για να αποκτήσει η χώρα κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.

Αδύνατον δε να φανταστεί κανείς πώς μια τέτοια κυβέρνηση, με ημερομηνία λήξης, θα μπορέσει να πράξει οτιδήποτε άλλο, κυρίως στον τομέα της ανάπτυξης της χώρας, εκτός από την διεκπεραίωση μιας συμφωνίας και των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη νέα δανειακή σύμβαση.

Η Ελλάδα, όμως, δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τη δημιουργία προϋποθέσεων για δημιουργία εσόδων.

Διότι άλλο «κυβέρνηση συνεργασίας» και άλλο κυβέρνηση… εργασίας. Κυβέρνηση εργασίας προκύπτει μόνο μετά από εκλογές.

Επιπλέον, μόνο κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή μπορεί να εφαρμόσει μέτρα. Αλλά και μόνο κυβέρνηση που μόλις έχει εκλεγεί μπορεί να σχεδιάζει με ορίζοντα τετραετίας.

Επομένως, η χώρα θα αποκτήσει μια βραχύβια και συγχρόνως μακρόβια κυβέρνηση χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση, οι αποφάσεις της οποίας θα πυροδοτήσουν νέο κύκλο αντιδράσεων, με κίνδυνο, στο τέλος αυτής της περιόδου των τεσσάρων μηνών, να έχει εφαρμοστεί μεν η σύμβαση, αλλά η χώρα να πέσει στο χάος και η οικονομία να απορρυθμιστεί πλήρως.

Το (χτεσινό) λάθος
Η ακύρωση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα και είχε μάλιστα συμπεριληφθεί στο κοινό ανακοινωθέν, δείχνει ότι παραμένει η λογική του «λογαριάζω χωρίς τον ξενοδόχο».

Ήταν, όμως, βέβαιο (και έπρεπε να προβλεφθεί) ότι όταν κάποιους δεν τους καλείς στο τραπέζι, δύσκολα θα δεχθούν να περάσουν για έναν καφέ.

Τι θα μπορούσε να γίνει; Το απλό: Σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, αντί της τριμερούς, και εκεί ερώτημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με το ποιοι δέχονται να λάβουν μέρος στην κοινή προσπάθεια.

Όσοι δέχονταν θα έμεναν, οι υπόλοιποι θα αποχωρούσαν. Ήδη ο Φ. Κουβέλης δήλωσε πως δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε κάτι για το οποίο δεν ζητήθηκε η γνώμη του από την αρχή.

Τώρα, θα σχηματιστεί – έχει ήδη σχηματιστεί – ένα μέτωπο απέναντι στη νέα κυβέρνηση, πριν ακόμη αυτή ορκιστεί.

Και από τις πρώτες αντιδράσεις των υπολοίπων κομμάτων δόθηκε ήδη ο χαρακτηρισμός «κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατίας».   

Η προσπάθεια του κ. Παπανδρέου να παραμείνει ρυθμιστής, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της κοινοβουλευτικής του ομάδας, κινώντας παρασκηνιακά τα νήματα, αποδεικνύει ότι ενδιαφέρθηκε μόνο για την προσωπική του διάσωση εντός του κόμματός του.

Συμπέρασμα: Ο κ. Σαμαράς κράτησε (προς το παρόν) τη χώρα στο ευρώ και ο κ. Παπανδρέου – αφού δεν κατάφερε να την βγάλει από το ευρώ - κράτησε για τον εαυτό του το ΠΑΣΟΚ.

ENA NEO GALLOP ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ...

Το gallop που είχαμε αναρτήσει και εσείς ψηφίζατε 
λέμε να το σταματήσουμε μιας και ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΕΙ...
ΕΚΛΟΓΕΣ :19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
Λέμε να δώσουμε έναν νέο προεκλογικό τόνο 
και να θέσουμε σε λειτουργία το νέο gallop που θα έχει 
όλα τα κόμματα

Φοβούνται μεγάλες ταραχές τη μέρα του Πολυτεχνείου

Φοβούνται μεγάλες ταραχές τη μέρα του ΠολυτεχνείουΠερισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί για να σταματήσουν τα σχέδια των αντιεξουσιαστών

Τοπικό Ποδόσφαιρο: Η ταυτότητα της Α - Α2 και Β κατηγορίας


Τοπικό Ποδόσφαιρο: Η ταυτότητα της Α - Α2  και Β κατηγορίας Πιστοί στο ραντεβού της Κυριακής, παρά τις πολιτικές εξελίξεις, σας ενημερώνουμε σε συνεργασία με το ilia-sport.gr για τα αποτελέσματα, τις βαθμολογίες και την επόμενη αγωνιστική.

Εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου


Εκλογές στις 19 ΦεβρουαρίουΣτην 19η Φεβρουαρίου, ως την πιο κατάλληλη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, φαίνεται να συμφώνησαν οι αντιπροσωπείες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας,

Οι λίστες Παπανδρέου και Βενιζέλου

Οι λίστες Παπανδρέου και Βενιζέλου
Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της κυβέρνησης, η ΝΔ ενδιαφέρεται για πολύ λίγες και πολύ συγκεκριμένες θέσεις, που έχουν να κάνουν με την υλοποίηση και την

Σήμερα η απόφαση για τον νέο Πρωθυπουργό – Πιθανότερη ημερομηνία εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου - Νέα κρίσιμη Συνάντηση Παπανδρέου Σαμαρά


- ΩΡΑ 01:50 Οι αντιπροσωπείες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κατέληξαν στην ημερομηνία των εκλογών
- Ματαιώθηκε η σύσκεψη πολιτικών αρχηγών εξαιτίας της άρνησης ΚΚΕ-Τσίπρα να προσέλθουν
- Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί τη Δευτέρα θα αποφασίσουν και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης
- Σκοπός της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και μετά εκλογές
- Ποια τα επικρατέστερα ονόματα για τον νέο πρωθυπουργό

Τέλος εποχής στο ΕΒΕ Ηλείας; - Δεν συμμετέχει στις εκλογές ο Αγγελόπουλος

Τέλος εποχής στο ΕΒΕ Ηλείας; - Δεν συμμετέχει στις εκλογές ο Αγγελόπουλος Τη σκυτάλη της παράταξης του, παραδίδει σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, ο Άγγελος Αγγελόπουλος και δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές που θα γίνουν το Δεκέμβριο

Ανδραβίδα: Άνοιξε τις πύλες της η 117 Πτέρυγα Μάχης στον εορτασμό του προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ


Ανδραβίδα: Άνοιξε τις πύλες της η 117 Πτέρυγα Μάχης στον εορτασμό του προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ Ξεκίνησαν χθες και ολοκληρώνονται την Τρίτη 8 Νοεμβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις της Πολεμικής Αεροπορίας προς τιμήν του προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στην 117 Πτέρυγα
Ανδραβίδα: Άνοιξε τις πύλες της η 117 Πτέρυγα Μάχης στον εορτασμό του προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ Ανδραβίδα: Άνοιξε τις πύλες της η 117 Πτέρυγα Μάχης στον εορτασμό του προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ Ανδραβίδα: Άνοιξε τις πύλες της η 117 Πτέρυγα Μάχης στον εορτασμό του προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ Μάχης της Ανδραβίδας.

Συμφώνησαν για νέα κυβέρνηση Παπανδρέου - Σαμαράς


Συμφώνησαν για νέα κυβέρνηση Παπανδρέου - Σαμαράς
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Έχασε τη μάχη για τη ζωή 15χρονος στα Τρίκαλα

Κατέληξε μετά από δυνατό χτύπημα στο κεφάλι

Σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ στην Κρήτη


Το επίκεντρο εντοπίζεται 73 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ηρακλείου

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ...


Μεγάλη επιτυχία και χάρη της αποδοχής των εκδρομέων στην πρόσκλησής μας πραγματοποιήθηκε η σημερινή και προγραμματισμένη εδώ και καιρό  εκδρομή ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ...

Ένταση στο ΟΑΚΑ μετά τη λήξη του ντέρμπι

Οπαδοί του Παναθηναϊκού συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΜΕ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

   Η ΗΛΕΙΑ δεν είναι μόνο κάμπος και παραλία... είναι και τα ορεινά για όσους θέλουν ανέβουν ψηλα.....:!!! 

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ



Φωτογραφία αρχείου.Χθες βράδυ περίπου στις 10 όπως είχαμε ενημερώσει μέσω ανάρτησης μας
http://neohorikillinis.blogspot.com/2011/11/blog-post_341.html

Ανδραβίδα: Άνοιξε τις πύλες της η 117 Πτέρυγα Μάχης


Ανδραβίδα: Άνοιξε τις πύλες της η 117 Πτέρυγα Μάχης στον εορτασμό του προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ Ξεκίνησαν χθες και ολοκληρώνονται την Τρίτη 8 Νοεμβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις της Πολεμικής Αεροπορίας προς τιμήν του προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στην 117 Πτέρυγα

Σαν σήμερα

Στις 7 Νοεμβρίου

Γεγονότα

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ...ΑΛΙΩΤΙΚΗ ΜΕΡΑ