Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Γιατί βάφουμε κόκκινα αβγά σήμερα Μεγάλη Πέμπτη;


Γιατί βάφουμε κόκκινα αβγά σήμερα Μεγάλη Πέμπτη;Μεγάλη Πέμπτη και τα περισσότερα νοικοκυριά γέμισαν πιατέλες με κόκκινα αβγά: Μια διαδικασία συνώνυμη της παράδοσης του Πάσχα στα Βαλκάνια.

Τα πάθη των αμνοεριφίων …


«Είναι πολλά τα αρνιά Άρη», θα μπορούσε να λέει ο Σπύρος Καλογήρου στο Νίκο Κούρκουλο, αν στη Λόλα μιλούσαν για αμνοερίφια. Στην Ηλεία το Πάσχα λόγω εθίμου είναι ίσως η μοναδική περίοδος που η παραδοσιακή γουρνοπούλα χάνει τα πρωτεία.

Το μοιρολόι της Παναγιάς

Πολύτιμη κληρονομιά το "μοιρολόι της Παναγιάς" μεταδίδεται αιώνες τωρα από γενιά σε γενιά.

Συνήγορος των παιδιών και της Ηλείας o Συνήγορος του Πολίτη

Δικαίωση για τη δημοσιογραφική έρευνα, που κάποιοι έσπευσαν είτε να υποβαθμίσουν είτε να ειρωνευτούν, αποτελεί το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη για το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, πόρισμα που ο Γιώργος Μόσχος, βοηθός Συνήγορος...

Το Πάσχα των 454 ευρώ...


Ο Σταμάτης Καλατζής στα 42 του χρόνια είναι υποχρεωμένος πια να περνά κάθε μήνα από το κτίριο του ΟΑΕΔ στη λεωφόρο Γαλατσίου, για να εισπράξει τα 454 ευρώ, που θα του επιτρέψουν να διατηρήσει ζωντανό ένα μέρος της αξιοπρέπειάς του. Μετά από έξι χρόνια δουλειάς σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ο Σταμάτης βρέθηκε στις αρχές Ιανουαρίου χωρίς δουλειά.

Δεν φταίει πάντα ο μεθυσμένος οδηγός...


Κατά τη σύγκρουση αυτοκινήτων, ακόμη και εάν επήλθε ο θάνατος ενός εν των δύο οδηγών, δεν σημαίνει πάντοτε ότι ευθύνεται για το ατύχημα εκείνος που οδηγούσε χωρίς να φοράει ζώνη ασφαλείας και ήταν κάτω από την επήρεια αλκοόλ, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Συνελήφθη με 44,6 γραμμάρια κοκαΐνης


Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας 52χρονος από τη Νέα Μανολάδα, ο οποίος είχε στην κατοχή του 44,6 γραμμάρια κοκαΐνης. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου τον σταμάτησαν για έλεγχο στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στο ύψος της Αρετής και...

21 Απριλίου...Σαν Σήμερα

21 Απριλίου 1967 - Εκδηλώνεται στην Αθήνα στρατιωτικό πραξικόπημα, γνωστό σαν η Χούντα των Συνταγματαρχών κατά ωμή παραβίαση του τότε Συντάγματος, με αποτέλεσμα την επιβολή του δικτατορικού καθεστώτος (1967 - 1974).

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ...Σήμερον κρεμάται επί ξύλου - Σταματης Γονιδης

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...