ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Γιατί βάφουμε κόκκινα αβγά σήμερα Μεγάλη Πέμπτη;


Γιατί βάφουμε κόκκινα αβγά σήμερα Μεγάλη Πέμπτη;Μεγάλη Πέμπτη και τα περισσότερα νοικοκυριά γέμισαν πιατέλες με κόκκινα αβγά: Μια διαδικασία συνώνυμη της παράδοσης του Πάσχα στα Βαλκάνια.

Τα πάθη των αμνοεριφίων …


«Είναι πολλά τα αρνιά Άρη», θα μπορούσε να λέει ο Σπύρος Καλογήρου στο Νίκο Κούρκουλο, αν στη Λόλα μιλούσαν για αμνοερίφια. Στην Ηλεία το Πάσχα λόγω εθίμου είναι ίσως η μοναδική περίοδος που η παραδοσιακή γουρνοπούλα χάνει τα πρωτεία.

Το μοιρολόι της Παναγιάς

Πολύτιμη κληρονομιά το "μοιρολόι της Παναγιάς" μεταδίδεται αιώνες τωρα από γενιά σε γενιά.

Συνήγορος των παιδιών και της Ηλείας o Συνήγορος του Πολίτη

Δικαίωση για τη δημοσιογραφική έρευνα, που κάποιοι έσπευσαν είτε να υποβαθμίσουν είτε να ειρωνευτούν, αποτελεί το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη για το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, πόρισμα που ο Γιώργος Μόσχος, βοηθός Συνήγορος...

Το Πάσχα των 454 ευρώ...


Ο Σταμάτης Καλατζής στα 42 του χρόνια είναι υποχρεωμένος πια να περνά κάθε μήνα από το κτίριο του ΟΑΕΔ στη λεωφόρο Γαλατσίου, για να εισπράξει τα 454 ευρώ, που θα του επιτρέψουν να διατηρήσει ζωντανό ένα μέρος της αξιοπρέπειάς του. Μετά από έξι χρόνια δουλειάς σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ο Σταμάτης βρέθηκε στις αρχές Ιανουαρίου χωρίς δουλειά.

Δεν φταίει πάντα ο μεθυσμένος οδηγός...


Κατά τη σύγκρουση αυτοκινήτων, ακόμη και εάν επήλθε ο θάνατος ενός εν των δύο οδηγών, δεν σημαίνει πάντοτε ότι ευθύνεται για το ατύχημα εκείνος που οδηγούσε χωρίς να φοράει ζώνη ασφαλείας και ήταν κάτω από την επήρεια αλκοόλ, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Συνελήφθη με 44,6 γραμμάρια κοκαΐνης


Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας 52χρονος από τη Νέα Μανολάδα, ο οποίος είχε στην κατοχή του 44,6 γραμμάρια κοκαΐνης. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου τον σταμάτησαν για έλεγχο στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στο ύψος της Αρετής και...

21 Απριλίου...Σαν Σήμερα

21 Απριλίου 1967 - Εκδηλώνεται στην Αθήνα στρατιωτικό πραξικόπημα, γνωστό σαν η Χούντα των Συνταγματαρχών κατά ωμή παραβίαση του τότε Συντάγματος, με αποτέλεσμα την επιβολή του δικτατορικού καθεστώτος (1967 - 1974).

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ...Σήμερον κρεμάται επί ξύλου - Σταματης Γονιδης