ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Επιδεινώνεται αύριο ο καιρός


Επιδεινώνεται αύριο ο καιρόςΒροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα...

ΠΑΛΙΑ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

ΚΟΠΕΝΓΧΑΓΗ -ΤΣΕΛΣΙ Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

                          ΚΟΠΕΝΧΑΓΗ -ΤΣΕΛΣΙ
                      ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΉΜ   ΖΩΝΤΑΝΑ

Mozilla Firefox: Τα 5 add-ons που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε εγκατάσταση


Ένας από τους λόγους που ο firefox είναι τόσο αγαπητός σαν web browser είναι η υπαρξη χιλιάδων add-ons...

Eξαφανίστηκε και εγκατέλειψε το μωρό της μετά τη γέννα


Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της αστυνομίας για τον εντοπισμό μιας νεαρής γυναίκας ...

Ελληνικό ποδόσφαιρο ώρα μηδέν: Φόβοι για μακελειό


Ελληνικό ποδόσφαιρο ώρα μηδέν... Δυστυχώς, τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι θα συμβεί την επόμενη μέρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Kινδυνεύει να χάσει στα χαρτιά το ματς με τον ΠΑΟ!


Βαρύ και ασήκωτο είναι το κατηγορητήριο με το οποίο ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της..

Μάχη ζωής για τον 27χρονο Ηλείο τερματοφύλακα Κώστα Ανδριόπουλο


Τον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής του δίνει ο 27χρονος Ηλείος τερματοφύλακας Κώστας Ανδριόπουλος, που την περίοδο 2002-2003 είχε φορέσει την φανέλα της Παναχαικής...

Πλημμύρες σε Κεραία και Καταράχι στον Πύργο (βίντεο)


Καταστροφές κυρίως σε καλλιέργειες αλλά και ζημιές σε σπίτια προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή στις περιοχές της Κεραίας και του Καταραχίου, στον Πύργο.

Τα πλοία το 2030!


Όλοι θέλουν να φαντάζονται πως θα είναι τα πράγματα θα είναι σε είκοσι χρόνια από τώρα.

Η καλύτερη εικόνα πολιτικού με διεθνή εμβέλεια



ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ...

Είναι η καλύτερη εικόνα πολιτικού με διεθνή εμβέλεια,έμπιστου,με πολλά προσόντα και δεξιοτεχνιές,

Περίεργες αλήθειες για τα θαλάσσια ζώα


Περιμένατε ποτέ να ακούσετε ότι ένα χταπόδι έχει τρεις καρδιές;

Επιστολή της ΟΛΜΕ, προς όλους τους γονείς...

ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ
Αγαπητοί γονείς, 
Τις τελευταίες δεκαετίες επικράτησαν στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο οι νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις με έμφαση στην ελευθερία της προσωπικής δράσης και τον ατομικισμό. Έτσι προωθήθηκε η ασύδοτη κερδοφορία του κεφαλαίου, η συσσώρευση τεράστιου πλούτου, η διεύρυνση των ανισοτήτων, η κατασπατάληση των φυσικών πόρων και η καταστροφή του περιβάλλοντος.

Ο δημόσιος τομέας, η παιδεία και η υγεία, αφού υποβαθμίστηκαν και απαξιώθηκαν από τις κρατικές πολιτικές, εμφανίζονται σήμερα ως παράγοντες της αναποτελεσματικότητας, της στασιμότητας και τελικά της ύφεσης και της υπερχρέωσης της χώρας μας. Την ίδια στιγμή οι αγορές ταυτίζονται με την αποτελεσματικότητα, την ανάπτυξη, την πρόοδο, την ευελιξία, την επιχειρηματική ικανότητα, το δυναμισμό και την καινοτομία.


Επιδιώκουν να απαξιώσουν την παιδεία ως δημόσιο και κοινωνικό αγαθό, που πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε κάθε πολίτη, και να προωθήσουν στρατηγικές επενδύσεις κερδοσκοπικών εταιρειών και ...
στο χώρο της εκπαίδευσης.

Αυτό σημαίνει μετατόπιση της κοινωνικής ευθύνης από την κοινότητα στο άτομο, με αποτέλεσμα τη μείωση των κρατικών δαπανών, την απόδοση ευθυνών στην εκπαίδευση για τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, ώστε να δικαιολογούνται οι πολιτικές που προάγουν τα standards, τα τεστ αξιολόγησης και τον ανταγωνισμό.

Με αυτές τις διαδικασίες η εξουσία επιχειρεί να επιβάλει κεντρικό έλεγχο στο εκπαιδευτικό σύστημα και να μειώσει τη δυνατότητα των εκπαιδευτικών να αμφισβητούν «αξίες» όπως είναι η ανταγωνιστικότητα, η οικονομική εκμετάλλευση, η «αξιοκρατία».

Ταυτόχρονα θέλουν να νομιμοποιήσουν τις ανισότητες στην εκπαίδευση αποκρύβοντας τον κοινωνικό τους χαρακτήρα με το επιχείρημα της ατομικής αδυναμίας ή ανικανότητας.

Στην κατεύθυνση της μείωσης των κοινωνικών δαπανών εντάσσεται και η δραστική μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση, η οποία είναι αποτυπωμένη με τον πιο εύγλωττο τρόπο στον κρατικό προϋπολογισμό του 2011.

Τα 2,75% του ΑΕΠ για την Παιδεία αποτελεί ιστορικό χαμηλό των τελευταίων τριάντα χρόνων και δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά ζητήματα σχολικής στέγης, διπλοβάρδιας, εργαστηριακού εξοπλισμού, υποδομών άθλησης, σχολικών βιβλιοθηκών, λειτουργικών δαπανών, επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και θεσμών στήριξης των μαθητών.

Επί ένα χρόνο είμαστε παρατηρητές και θύματα μιας πολιτικής που έχει επιφέρει:
Απολύσεις με δραματική αύξηση της ανεργίας,
Ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων με εργαζόμενους έρμαιο στα χέρια της εργοδοσίας,
Μείωση των αποδοχών των εργαζόμενων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα,
Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, μείωση στις συντάξεις,
Κατάρρευση των επικουρικών και ασφαλιστικών ταμείων,
Διάλυση και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας,
Αυξήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, αυξήσεις στα καύσιμα, στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, στις αστικές συγκοινωνίες, στα διόδια... και ο κατάλογος συνεχίζεται.

Τη φετινή χρονιά στην εκπαίδευση γίναμε μάρτυρες μιας πολιτικής που:
Μείωσε δραματικά τους διορισμούς και τις προσλήψεις αναπληρωτών

Κατάργησε την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στα Λύκεια και την Ενισχυτική Διδασκαλία στα Γυμνάσια

Διόγκωσε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα

Κατάργησε τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης και τα Αθλητικά Σχολεία

Μείωσε τα κονδύλια μεταφοράς των μαθητών

Περιέκοψε κατά 40% τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων

Μετέφερε την καθαριότητα των σχολείων στους υποχρηματοδοτούμενους δήμους

Απαξίωσε τις Σχολικές Βιβλιοθήκες με κίνδυνο να κλείσουν οριστικά

Υποχρεώνει τους γονείς να αγοράζουν τα βιβλία για την ξένη γλώσσα.


Αγαπητοί γονείς,
Με στόχο την εξοικονόμηση πόρων σε διδακτήριο και ανθρώπινο προσωπικό, στα πλαίσια των επιταγών της Τρόικας για δραστική μείωση του δημόσιου τομέα, το Υπουργείο Παιδείας προωθεί συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα.

Δίνεται η δυνατότητα στους Περιφερειακούς Διευθυντές και στους Διευθυντές Εκπαίδευσης, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών, να προχωρήσουν σε μαζικές συγχωνεύσει σχολείων και τμήματα με 30 μαθητές. Η έως σήμερα ακολουθούμενη τακτική από το Υπουργείο μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν επιδιώκεται ένας εξορθολογισμός της υπάρχουσας κατάστασης, αλλά μια σημαντική μείωση του αριθμού των σχολείων.

Αυτό θα επιφέρει μια σειρά αρνητικά αποτελέσματα για την εκπαιδευτική διαδικασία, όπως:
Τμήματα 30 μαθητών στη δευτεροβάθμια, γεγονός που θα μειώσει την ποιότητα της εκπαίδευσης,
Δημιουργία τεράστιων σχολικών συγκροτημάτων (πολυδύναμα σχολικά κέντρα) με κίνδυνο να χαθεί το στοιχείο της παιδαγωγικής σχέσης μεταξύ διδασκόντων και διδασκομένων,

Αύξηση του χρόνου μετακίνησης από και προς το σχολείο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια (οδική, αστική) και τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών,

Αύξηση της μαθητικής διαρροής και της σχολικής αποτυχίας, ειδικά όσων προέρχονται από ευάλωτες-αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Αγαπητοί γονείς,
Με βάση τα παραπάνω, θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε τις ανάγκες διαβίωσης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε ως εργαζόμενοι, αλλά και να σηκώσετε για μια ακόμη φορά το βάρος της ενίσχυσης του δημόσιου σχολείου. Τα σχολεία, από την άλλη, θα κληθούν να βρουν χορηγούς για να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα, με ό,τι αυτό σημαίνει για τον προσανατολισμό της εκπαίδευσης.

Είναι φανερό πως πίσω από τις ηχηρές διακηρύξει για το Νέο Σχολείο, με το σύνθημα πρώτα ο μαθητής, κρύβεται μια πραγματικότητα που δεν είναι καθόλου ευχάριστη ούτε για τους μαθητές ούτε για τους γονείς και πολύ περισσότερο για το μέλλον του δημόσιου σχολείου.

Αυτή την περίοδο είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για:
Υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης
Αποτροπή των σχεδίων του Υπουργείου Παιδείας για υποβάθμιση της εκπαίδευσης
Διεκδίκηση ενός δημόσιου και δωρεάν σχολείου που θα μορφώνει όλα τα παιδιά
Διαμόρφωση του σχολείου που οραματιζόμαστε και έχει ανάγκη η κοινωνική πλειοψηφία
Αθήνα, Φεβρουάριος 2011 ΟΛΜΕ.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ 

23 Φλεβάρη παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας


Αύριο είναι η μεγάλη μέρα! 23 Φλεβάρη γενική απεργία και συλλαλητήριο στο κέντρο κάθε πόλης και κυρίως στην Αθήνα μπροστά στο κέντρο του εγκλήματος: στη Βουλή!

«Μαχαίρι» έως 50% στο μέρισμα των ορφανικών οικογενειών των Ενόπλων Δυνάμεων

«Μαχαίρι» έως 50% στο μέρισμα των ορφανικών οικογενειών των Ενόπλων Δυνάμεων, μείωση 33% του βοηθήματος πένθους και περιορισμό του μερίσματος για τις χηρεύουσες οικογένειες οι οποίες είχαν δικαιωθεί προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Πάτρα: Καταδικάστηκε ο πα-τέρας που βίαζε την κόρη του!



Σε φυλάκιση 12,5 ετών καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών ο πατέρας μιας 17χρονης

Κάποιος να αποδεχθεί τον ρόλο του μπαμπούλα



Γράφει η Σοφία Βούλτεψη



Το καινούργιο σλόγκαν που έχει υιοθετηθεί από πολλούς και σε διαφορετικά πολιτικά στρατόπεδα τοποθετημένους σχολιαστές (με την τρόικα να νομοθετεί οι πολιτικοί μας μόνο ως «σχολιαστές» μπορούν να αναφέρονται πλέον), είναι ότι «οι εκλογές δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα».

Σε απεργιακό κλοιό την Τετάρτη 23/02


Πανελλαδική απεργία έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, για την Τετάρτη (23/02), στην οποία θα συμμετέχουν...

Κινητοποιήσεις δασκάλων και νηπιαγωγών


Κινητοποιήσεις δασκάλων και νηπιαγωγών
Από παλαιότερη συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου.
Ύστερα από την εισήγηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για διεκδικητικό και αγωνιστικό πλαίσιο, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση την...

Στην Ελλάδα ο Χαβίτο!




Η αρνητική τροπή που πήρε το θέμα της επικύρωσης της μεταγραφής του στην Λα Κορούνια έχει φέρει σε απόγνωση...

ΠΑΟΚ μπορείς να προκριθείς...


Έτοιμος για την μεγάλη ανατροπή είναι ο ΠΑΟΚ, καθώς για να προκριθεί...

Κύμα χρεοκοπιών μετά τις εκπτώσεις



Η «τελευταία ευκαιρία» για πολλές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου θα αποτελέσει παρελθόν με το τέλος της εβδομάδας...
Πατέρας και γιος οι ζωοκλέφτες
Επικαιρότητα ( 22/02/2011 02:16 )
Λιγοστά τα περιστατικά στο αστυνομικό δελτίο των τελευταίων 24ωρων. Ίσως τα μπλόκα των αρχών για "εισαγόμενους" κλέφτες & διαρρήκτες αποδίδουν σιγά- σιγά καρπούς. Στον Πύργο, στην περιοχή "Βιδιά", άγνωστοι μπήκαν από ξεκλείδωτη πόρτα σε σπίτι και...

Συλλαλητήριο στο γήπεδο από τους πράσινους


«Συλλαλητήριο» στο γήπεδο από τους «πράσινους»
Δυναμικό «παρών» στον επόμενο εντός έδρας αγώνα από τους οπαδούς...

Δεν κλείνουν καταστήματα της ATEbank στην περιφέρεια


Διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να κλείσουν καταστήματα της ATEbank στην περιφέρεια έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Χαράς Κεφαλίδου.

Αχαϊα: Κάτοικοι χωριού βγήκαν με καραμπίνες εναντίον διαρρηκτών!


Μετά τους κατοίκους χωριού στην Ηλεία, το νόμο στα χέρια τους πήραν... και οι κάτοικοι στον Κρίνο Αχαϊας...

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο!


Συναγερμός στο Εφετείο
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες από άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών...

Νέα διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στο Κατάκολο


Νέα θρασύτατη διάρρηξη σημειώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα σε κοσμηματοπωλείο στο Κατάκολο, αυτή την ώρα οι αστυνομικές αρχές μαζί με τον ιδιοκτήτη...

Σαρωτικές μετακινήσεις στο Δημόσιο


Η αναθεώρηση του πλαισίου για τις μετατάξεις, τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις θα ξεκινήσει μετά την οριστικοποίηση του ενιαίου μισθολογίου

Βρέθηκε η λύση για την κρίση: Αφήστε τους ασθενείς να πεθάνουν


Μετά την έλλειψη βασικών φαρμάκων, την ταλαιπωρία μισθωτών & συνταξιούχων για συνταγογραφήσεις/ εξετάσεις, τον "κακό χαμό" στα νοσοκομεία με τον ιό της νέας γρίπης, μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν...

22 Φεβρουαρίου...Σαν Σήμερα


22 Φεβρουαρίου 1992 - Στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, πάνω από 100.000 Έλληνες ομογενείς παίρνουν μέρος σε συλλαλητήριο υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Kαλημέρα - Έλλη Κοκκίνου

ΓΕΛΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

Μπορεί να γελάμε το μόνο σίγουρο έιναι πως δε θα θέλαμε να πάθουμε τίποτα...

ΣΟΚ: Εκτός Ευρώπης ο Ολυμπιακός από την Ουέφα


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhpjqfAudFYYt_G0v-7WW21JWkJSxFSRhPZpck2HaclHrb50Qy0TjhUhewHTlbX2YBXS5Zc4dQSOCZp4yeeirQcOwwliuXO1M4tX9xembPcL9PZAN5RAJO_1uGBn7rAVY78WR_i-4X6P0o/s1600/uefa-logo.jpgΕγκλημα και τιμωρία...

Τι βρήκε το βαθυσκάφος στον βυθό της Λίμνης των Ιωαννίνων;



Ο θρύλος που θέλει τον θησαυρό του Αλή Πασά να βρίσκεται βυθισμένος στην λίμνη των Ιωαννίνων, έχει αναζωπυρωθεί τον τελευταίο καιρό.