ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Αναγκαιότητα να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την περαίωση των αγροτών


Παρά τις προφορικές δεσμεύσεις του Υφυπουργού Οικονομικών, το αρμόδιο Υπουργείο δεν ξεκαθαρίζει ότι η διαδικασία της περαίωσης δεν αφορά τους αγρότες υπό κανονικό καθεστώς.

O Γιώργος, η Ηλεία και ο... Γιώργος


Το 2004 ο Γιώργος Παπανδρέου επισκέπτεται την Ηλεία. Κάνει μια στάση και στο χωριό μου, τον Καρδαμά.

ΤΡΟΧΑΙΑ ΔΥΣΤΥΧHΜΑΤΑ: Άλλοι δύο νεκροί στην άσφαλτο…

Δύο νεκροί είναι ο απολογισμός από τα τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν στο...

ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ



Σκοπιανές σημαίες στη... βουλή


Νέα γρίπη: Ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες


http://www.blog.gr/content/data/multimedia/images/imagescache/760c5388a9c5a60ad3753dc761cc95d61b3bc6b8.207.155.361290323.33af12b2dcaa42713e69ecb437a3b5175b6d75f6.jpgΣύμφωνα με τους γιατρούς οι ομάδες υψηλού κινδύνου στις οποίες συστήνεται ο αντιγριπικός εμβολιασμός είναι:

Οι κίβδηλοι και το θράσος τους


Είναι συστατικό στοιχείο του θράσους. Του θράσους της κυβέρνησης Παπανδρέου απέναντι στους δεσμώτες που η ίδια έφερε στην Ελλάδα:

Ξένοι κι εγχώριοι νταβατζήδες ετοιμαστείτε το πάρτι... μόλις άρχισε


Η συνταγή που ακολουθεί η τρόικα στην Ελλάδα δεν είναι άγνωστη. Δεν αποτελεί έκπληξη για την κυβέρνηση, κι ούτε πρέπει να κάνει την αιφνιδιασμένη από τις κινήσεις, τις τακτικές και τη συμπεριφορά των εκπροσώπων της.

Όπου κι αν πήγε το ΔΝΤ για να «βοηθήσει» μια οικονομία ακολούθησε ακριβώς το ίδιο σχέδιο το οποίο ουσιαστικά εξελίσσεται σε δύο στάδια:

Πρώτο στάδιο: Το πρώτο έρχεται το ΔΝΤ και απαιτεί από τη χρεοκοπημένη, πλην τίμια χώρα, να μειώσει το έλλειμμά της με γενναίες περικοπές παντού. Να κόψει μισθούς και συντάξεις, να ψαλιδίσει δημόσιες δαπάνες ακόμη και σε... κρίσιμους τομείς όπως η παιδεία και η υγεία.
 
 
Επίσης, απουσιάζει παντελώς η λέξη ανάπτυξη όπου κι αν πήγε. Μόνη έγνοια είναι οι αριθμοί, πώς θα μειωθεί το έλλειμμα με βάση τους στόχους που έχουν αυτοί βάλει.
 
Σε χώρες με δικό τους νόμισμα ζητούν και μια υποτίμηση, σε χώρες όπως η Ελλάδα με το ευρώ κάνουν εσωτερική υποτίμηση. Το στάδιο αυτό είναι επώδυνο, προκαλεί εκρήξεις, κοινωνική αναταραχή και εξεγέρσεις αλλά έχει κι ένα επικοινωνιακό κόλπο.
 
Οπου κι αν πήγε το ΔΝΤ, μαζί με την κυβέρνηση των προθύμων που βρήκε, επιχείρησε να ενοχοποιήσει τους πολίτες για τα δεινά της οικονομίας. Σας θυμίζει κάτι αυτό, διότι έγινε και στη Λετονία, και στην Ουγγαρία και στην Αργεντινή αλλά και σε αφρικανικές χώρες που ζήτησαν βοήθεια.

Δεύτερο στάδιο: Το δεύτερο στάδιο είναι ότι ξεχνούν ξαφνικά οι επιτηρητές το έλλειμμα και καταπιάνονται με το χρέος. Όπως και στην Ελλάδα όπου εδώ κι ένα – δύο μήνες δε συζητάμε για το έλλειμμα αλλά για το πόσο μεγάλο είναι το χρέος.
 
Μόνο μ’ αυτό ασχολούμαστε με στόχο προφανή. Να ξετυλίξουμε το δεύτερο στάδιο του σχεδίου που επιβάλλει ξεπούλημα των πάντων. Αν είναι δυνατόν όλων των ακινήτων, επιχειρήσεων, παραλιών, βουνών κι όποιων άλλων ασημικών είναι διαθέσιμα.
 
Σας θυμίζει τίποτε αυτό διότι έγινε και σε άλλες χώρες όχι με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Εδώ στην Ελλάδα περάσαμε από προχθές στο στάδιο νούμερο 2 όπου οι δανειστές μας, ζητούν 50 δις από πώληση παγίων. Και να δεχθούμε ότι αυτά μπορούν να βρεθούν και μπορούν να πουληθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το ερώτημα είναι σε ποιους θα πάνε και αν από την πώληση θα σωθεί η χώρα. Για το δεύτερο πολύ αμφιβάλλουμε όσο για το πρώτο έχουμε τις υποψίες μας ότι θα πάνε στα γνωστά επιχειρηματικά κέντρα που κάνουν μπίζνες στα καμένα των χρεοκοπημένων χωρών. Ξένοι κι εγχώριοι νταβατζήδες ετοιμάζουν πάρτι, αφενός για τις αποκρατικοποιήσεις σε ενέργεια, τυχερά παιχνίδια, λιμάνια, διαχείριση νερού και αφετέρου για τα ακίνητα φιλέτα.

Αν παραδεχθούμε ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από το να τα πουλήσουμε, ας τα δώσουμε. Το θέμα είναι αν η κυβέρνηση έχει τα κότσια να απαιτήσει λεφτά που αξίζουν κι όχι να δώσει την Ελλάδα μπιρ παρά. Διότι από αυτά που ακούμε τις τελευταίες ώρες, μάλλον πάμε προς γενικό ξεπούλημα
 
Θυμηθείτε μόνο τα έργα υποδομών. Κάποιοι ήδη σκέφτονται την επιμήκυνση του χρόνου παράδοσης στο δημόσιο έργων όπως η Αττική οδός και το αεροδρόμιο. Κάποιοι δηλαδή θέλουν να «πουλήσουν χρόνο» στους νταβατζήδες που διαχειρίζονται σήμερα την περιουσία αυτή. Αν λειτουργήσει η κυβέρνηση με τέτοιο σκεπτικό, ζήτω που καήκαμε.

από το antinews

ΤΕΣΤ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ





Απεργίες στα ΜΜΜ, Εργατοπατέρες και Τραμ Α.Ε Δώστε μια απάντηση στα παρακάτω εωρωτήματα :
ΤΙ ΜΕΣΟΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΘΗΣΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ?

Απόκριες και Καρναβάλι

Δεμένα τα πλοία για 24 ώρες στις 23 Φεβρουαρίου


Πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων...

Ας σταματήσει κάποτε αυτό το αστείο!!!


Δεν είναι μόνο οι Σκοπιανοί που προκαλούν με τη συμπεριφορά τους σχετικά με το θέμα της ονομασίας..

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Έλληνας, έξυπνος, τίμιος και ...ΠΑΣΟΚ


http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRodZMITE0A7q6Dbw77quQltVgpiWFupshSbbIVyPP1Q5drz0o8&t=1Λέγεται ότι, όταν ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο, αποφάσισε να τους
δώσει δύο αρετές, ώστε να περάσουν καλά.
Έτσι έκανε: ...

Βρέθηκαν στα οχήματά τους διαρρηκτικά εργαλεία στην περιοχή Σαβαλίων - Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών


Εντείνονται οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή του Ηλειακού Κάμπου για τον εντοπισμό των παρ’ ολίγων δραστών 

Στη διασταύρωση Ν. Μανολάδας


Συνελήφθησαν δύο νεαροί με χασίς   

H εκδήλωση του Συλλόγου "Άγιος Κωνσταντίνος" στο Λάλα


Μια ξεχωριστή βραδιά πέρασαν όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου « Άγιος Κωνσταντίνος» και παραβρέθηκαν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, σε ταβέρνα στο Λάλα.

Άνοιγμα θυροφραγμάτων Πηνειού την Πέμπτη


Από την ΔΕΚΕ Δυτικής Ελλάδας έγινε γνωστό ότι εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων των τελευταίων εβδομάδων η στάθμη της τεχνητής λίμνης του Φράγματος Πηνειού ανεβαίνει έντονα.

Να χυθεί φως στις χρηματοδοτήσεις από το Υπ. Πολιτισμού και τον ΟΠΑΠ


Να χυθεί άπλετο φως στις χρηματοδοτήσεις που έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια από το Υπουργείου Πολιτισμού και τον ΟΠΑΠ ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνο οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας...

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τη νέα γρίπη



Ενημέρωση σε σχολεία, ιδρύματα και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού περιλαμβάνει το πλαίσιο δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την πρόληψη του ιού Η1Ν1. Ήδη, εδώ και μέρες, οι αρμόδιες...

Αρχίζει η απογραφή για τον κοινωνικό τουρισμό


Αρχίζει και στην Ηλεία από αύριο Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου η απογραφή των δικαιούχων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έτους 2011. 

Βίντεο σοκ με τον "Ιππότη της Αποκάλυψης" στην Αίγυπτο!!



Βίντεο σοκ με τον "Ιππότη της Αποκάλυψης" στην Αίγυπτο"Και όταν άνοιξε την τέταρτη σφραγίδα, άκουσα τη φωνή του τέταρτου ζώου να λέει: Έλα και βλέπε. Και είδα, και να, ένα άλογο, ωχρό κι εκείνος που καθόταν επάνω σ' αυτό ονομαζόταν θάνατος, και ο Άδης ακολουθούσε μαζί του" και τους δόθηκε εξουσία επάνω στο ένα τέταρτο της γης να θανατώσουν με ρομφαία και με πείνα και με θάνατο, και με τα θηρία της γης" Αποκάλυψη 6:7,8.

Τρεις τραυματίες σε ληστεία στο Μαραθώνα


Τον τραυματισμό τριών ανθρώπων είχε ως αποτέλεσμα η απόπειρα ληστείας σε μίνι μάρκετ στην περιοχή του Μαραθώνα.

Βωμός των 12 Θεών: Ο ΗΣΑΠ έχει αποφασίσει την εσπευσμένη κατάχωση μιας εκ των σημαντικότερων αρχαιολογικών ανακαλύψεων

                    
Τα έργα ανακαίνισης της γραμμής των ΗΣΑΠ στο σημείο ανάμεσα στο Θησείο και το Μοναστηράκι έφεραν στο φως μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις των τελευταίων ετών.

Αρχαιοκάπηλος με… μεγάλη συλλογή


Στο Δασωτό Δράμας εντοπίστηκε ένας αρχαιοκάπηλος που είχε στην κατοχή του μεγάλη ποσότητα αντικειμένων που φανέρωναν εμπλοκή του σε εμπορία παράνομων αντικειμένων αρχαίας τέχνης.

Nέα γρίπη: Ακόμα τρεις νεκροί


Τρεις άνθρωποι προσετέθησαν στον θλιβερό κατάλογο των θυμάτων από τη νέα γρίπη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 51.

Θεραπεία με μπαχαρικό για τα εγκεφαλικά




ΛΟΝΔΙΝΟ
Ελπιδοφόρα είναι τα αποτελέσματα των πρώτων πειραμάτων που έγιναν για την αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιουργούνται έπειτα από

Με σούπερ Σισέ, ο ΠΑΟ 3-1 την ΑΕΚ


Πιάνοντας, κατά διαστήματα, πολύ καλή απόδοση, ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε τις πολλές και σημαντικές απουσίες του και νίκησε με 3-1 την ΑΕΚ, στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Σουπερλίγκ.

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ:"5 ερωτήματα που άμεσα πρέπει να απαντηθούν"!


Πολύ δουλειά περιμένει για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας. 

Θέλουμε… γράνες αντί για αεροδρόμιο!



Θέλουμε… γράνες αντί για αεροδρόμιο!
Όχι, αυτό που προσπαθούν οι εικονιζόμενοι παράγοντες δεν είναι ακριβώς απογείωση...
Οι ελάχιστοι που παρακολούθησαν τη σύσκεψη για το αεροδρόμιο Ανδραβίδας –κυρίως- την περασμένη Παρασκευή, διέκριναν μια όχι και τόσο θερμή υποστήριξη του θέματος από ορισμένους εκ των φορέων που συμμετείχαν.

Εκδήλωση στον Πύργο για τον Παπαδιαμάντη


Εκδήλωση στον Πύργο για τον Παπαδιαμάντη
Πάνω οι Γ. Αγγελόπουλος, Ε. Στιβανάκη, κάτω αριστερά ο Γ. Μανώλης ως Παπαδιαμάντης και δεξιά η Ε. Γερασιμοπούλου με το λεύκωμα της Θ.Ο. Πύργου (φωτ.Λάμπρος Τσακριλής).

Τα εκατό χρόνια από τον θάνατο του κοσμοκαλόγερου συγγραφέα Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη τίμησαν από κοινού ο Σύνδεσμος Φιλόλογων Ηλείας και η Θεατρική Ομάδα Πύργου σε μια εκδήλωση που έγινε το...

Κεσάτια το Σαββατοκύριακο



"Φτωχό" ήταν ευτυχώς το αστυνομικό δελτίο του Σαββατοκύριακου. Στο Άνω Κουρτέσι άγνωστοι παραβίασαν την πόρτα της κουζίνας για να μπουν και να πάρουν από εκεί μια τσάντα, που περίεχε...

Το όραμα έγινε πράξη!



Στο iliatora φιλοξενούμε ενυπόγραφες απόψεις αναγνωστών. Αυτή τη φορά όμως αξίζει να κάνουμε μια εξαίρεση. Δείτε τη φωτογραφία και διαβάστε το σχόλιο του "ανώνυμου" αναγνώστη μας και ίσως συμφωνήσετε μαζί μας.

Εικόνες - σοκ από το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών



Εικόνες - σοκ από το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών
Οι φωτογραφίες του 2009 με τα δεμένα χέρια των παιδιών, πρακτική που δεν είναι μυστικό στο ΚΕΠΕΠ, προκαλούν πραγματικά σοκ...

Δημοσιεύουμε σήμερα ένα συγκλονιστικό κείμενο, καταστάλαγμα των εντυπώσεων μιας εθελόντριας του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, από το διάστημα που έμεινε στο ίδρυμα παρέχοντας φροντίδα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται εκεί.

Nέα ταλαιπωρία τη Δευτέρα- Απεργίες στα ΜΜΜ και μηχανοκίνητες πορείες


- Σε όλο αυτο το χάος έρχονται να προστεθούν και οι αυξήσεις φωτιά στις τιμές του Προαστιακού

14 Φεβρουαρίου...Σαν Σήμερα


14 Φεβρουαρίου 1992 - Στη Θεσσαλονίκη, εκατοντάδες χιλιάδες άτομα συμμετέχουν στο Παμμακεδονικό Συλλαλητήριο για το Σκοπιανό.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΩΝΤΕΣ


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ ...AKOYΣΤΕ ΤΟ  VIDEO CLIP