Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ


Συνημμένη εικόνα: monthly_11_2009/post-3-12590791278.jpg Μετά από αρκετές δοκιμές συνταγών για μελομακάρονα κατέληξα στη συγκεκριμένη συνταγή της φίλης μου της Άννας, φτιάχνονται πανεύκολα και είναι πεντανόστιμα!

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη:
  • 750γρ. φαρίνα απ
  • 1,5 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1/2 κ.γ.σόδα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 κ.σ. κοπανισμένα κανελογαρύφαλλα

Για το σιρόπι:
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1,5 ποτήρι μέλι
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας

Για την γέμιση και το γαρνίρισμα:
  • 1 κούπα τριμμένα καρύδια

Πως το κάνουμε:

  1. Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά της ζύμης μας μαζί σε ένα μπόλ και μετά προσθέτουμε τα στεραιά και ανακατεύουμαι καλά να γίνει ένα ομογενές μείγμα.
  2. Πέρνουμε λίγη από την ζύμη που έχουμε φτιάξει την ανοίγουμε στη παλάμη μας και βάζουμε 1/2 κουταλάκι καρύδι τριμμένο, κλείνουμε το μελομακάρονο και το τοποθετούμε στο τάψι που έχουμε στρώσει με λαδόκολα.
  3. Ψήνουμε τα μελομακάρονα στους 180°C για 30λεπτά.
  4. Αφού ψηθούν τα μελομακάρονα και κρυώσουν ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  5. Βράζουμε όλα τα υλικά μάζι και αφού πάρει μια-δυο βράσεις το αποσύρουμε απο την φωτιά αφαιρούμε την κανέλα και βουτάμε μέσα τα μελομακάρονα, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο καρύδι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό είναι να μην τα κάνουμε πολύ μικρά γιατί δεν φουσκώνουν ιδιαίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...