ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Τραγουδι αισθηματικο - Γλυκερια ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ .......ΑΥΡΙΟ ΠΑΛΙ !!!!

ΠΟΛΛΕΣ ΓΛΥΚΙΕΣ ΘΕΡΜΕΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ.....
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ .......ΑΥΡΙΟ ΠΑΛΙ !!!!

g****** ton koloTourko

Τούρκοι κυνηγοί κεφαλών στο Αιγαίο

Τούρκοι κυνηγοί κεφαλών στο Αιγαίο

Οι Τούρκοι πιλότοι που κάνουν παραβιάσεις στο Αιγαίο, έχουν μετατραπεί σε κυνηγούς κεφαλών… με στόχο τους Έλληνες πιλότους των F-16 και Μιράζ που βγαίνουν για αναχαιτίσεις.

Σύλληψη Ελλήνων στο Μοντεβιδέο


Με την κατηγορία της υπεξαίρεσης 1,4 εκατ. ευρώ, συνελήφθησαν στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, δύο 35χρονοι Έλληνες.

Αντικαπνιστικός έλεγχος Vs Tσίπουρο! Σημειώσατε 2...

Την επόμενη φορά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του αντικαπνιστικού νόμου θα πρέπει να το ξανασκεφτούν αν πρέπει να μπουν για έλεγχο σε ουζερί...

Δεν τολμάνε να τους κλείσουν φυλακή



Όπου σταθώ κι όπου βρεθώ όλοι με ρωτάνε το ίδιο : «Θα μπει κανείς φυλακή απ’ αυτούς που τα φάγανε;»
«Παλλαϊκό, πανελλαδικό αίτημα, να μπουν κάποιοι από τα μεγάλα λαμόγια που τα φάγανε».

Nikos Ksilouris - Agrimia Ki Aagrimakia Mou

ΚΑΙ ΞΑΝΑΚΟΥΣΤΕΤΟ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗ ..!!!

Nikos Ksilouris - Agrimia Ki Agrimakia Mou

ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΙΤΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ....ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΠΟΣΟ ΚΟΣΜΟ
ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΑΠΟΨΕ ...ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΤΟΥ .....

Τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη στον ΟΤΕ


Παράλληλα απειλεί με δυναμικές κινητοποιήσεις, τη μορφή και τις ημερομηνίες των οποίων θα καθορίσει η Εκτελεστική Επιτροπή.

Ποιό Ελλάδα-Σερβία; Το ξύλο του αιώνα στο Κίνα Βραζίλια! - Δείτε το βίντεο


Σκηνές πολύ χειρότερες από αυτές που είχαν εκτυλιχτεί στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε Σέρβους και Έλληνες μπασκετμπολίστες, είδαν όσοι βρέθηκαν στο φιλικό της Κίνας με την Βραζιλία.

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΗΛΙΚΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ 14 ΕΤΩΝ







 
Χαμόγελο του Παιδιού 
«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2010


ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΗΛΙΚΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ 14 ΕΤΩΝ


Η περιπέτεια της ανήλικης Σοφίας Κελεπούρη που εξαφανίστηκε στις 4/10/2010 από την περιοχή της Νίκαιας είχε αίσιο τέλος. Το παιδί βρέθηκε σήμερα το πρωί μετά από εννέα ημέρες αναζήτησης, στην περιοχή του Περάματος. Η ανήλικη είναι καλά στην υγεία της και επέστρεψε στην οικογένεια της.

ΠΑΟ κόντρα σε όλους


Χωρίς Νίνη, Γκοβού, Λέτο και τον κόσμο του ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Superleague. “Περιμένουμε την ίδια αντιμετώπιση προς όλους” η θέση της ΠΑΕ για την απόρριψη της έφεσης της τιμωρίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων





       Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410







  ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων


Θέμα: Καθεστώς απασχόλησης αναπληρωτών που θα πληρώνονται από το ΕΣΠΑ

Πέφτουν στην πισίνα οι “ερυθρόλευκοι”

Οι πολίστες του Ολυμπιακού αποφάσισαν να ξεκινήσουν προπονήσεις μετά την συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Γιώργο Γλου.

Η σκέψη οδηγεί στη κατάθλιψη



 
 Αν και είναι κάτι που ουδείς θέλει να σκεφτεί για τον εαυτό του, ωστόσο η κατάθλιψη «χτυπά» όσους σκέφτονται! Αυτό είναι το αποτέλεσμα επιστημονικής έρευνας που μελέτησε τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Τηλεοπτική βόμβα στην Ευρωλίγκα!



Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ γνωστοποίησε μέσα από ανακοίνωση την απόσυρσή του από τη μετάδοση των αγώνων της Ευρωλίγκας! Το σχετικό πακέτο των αγώνων θα έχει πλέον το κανάλι της ΕΡΤ. Το πακέτο περιλαμβάνει έναν αγώνα την εβδομάδα.

Μαθητές σε πλημμυρισμένες αίθουσες με ποντίκια!


Μέσα στα λασπόνερα, παρέα με τα ποντίκια μαθαίνουν γράμματα διακόσιοι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας.

Εξελίξεις με βιολογικό καθαρισμό Βάρδας

Εξελίξεις με βιολογικό καθαρισμό Βάρδας
Έπειτα από εισήγηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.), κ. Ανδρέα Ανδρεόπουλου, το έργο «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων...


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Οι συνδυασμοί που στηρίζει το Κ.Κ.Ε.

Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν στην περιοχή της Μυρσίνης και του Βαρθολομιού στο νομό Ηλείας,  από την  ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε στις 12-10-2010.
Συγκεκριμένα, μέσα σε λίγη ώρα καταστράφηκαν καλλιέργειες στη Μυρσίνη, καθώς καλύφθηκαν ολοσχερώς με νερό  εξαιτίας των ακαθάριστων τάφρων και της απουσίας αντιπλημμυρικών έργων. Στο Βαρθολομιό, στις καλλιέργειες πατάτας, ο όγκος του νερού προκάλεσε καίρια καταστροφή καθώς αυτή την περίοδο είναι μικρός ο καρπός της και είναι περισσότερο ευάλωτη, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται ότι έχει καταστραφεί περίπου το 80 % της παραγωγής, ενώ παράλληλα σημειώθηκαν ζημιές και σε καταστήματα.
Οι καταστροφές αυτές φέρνουν στην επιφάνεια για μια ακόμα φορά με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις τεράστιες διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεκαετίες τώρα. Επίσης των εκλεκτών τους στην τοπική διοίκηση που τα έργα υποδομής που σχετίζονται με τις λαϊκές ανάγκες , όπως τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης δεν είναι στις προτεραιότητές τους .
Θεωρούμε ότι για την ασφάλεια του λαού της περιοχής είναι απαραίτητη η εκπόνηση τεχνικών και περιβαλλοντικών μελετών, η κατασκευή των  απαιτούμενων αντιπλημμυρικών  έργων με ευθύνη του κράτους και του κρατικού προϋπολογισμού. Έργα απόλυτα απαραίτητα που εκτός των άλλων θα έδιναν δουλειά στους άνεργους στον κλάδο των κατασκευών.
Οι εργαζόμενοι στο δήμο Πηνειού πρέπει να δώσουν απάντηση και με  ψήφο  στις επερχόμενες εκλογές , ενισχύοντας τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για  να ενισχυθεί ο δικός τους αγώνας για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι του κεφαλαίου.

Άγγελος Μπούζης, υποψήφιος Δήμαρχος Πηνειού

Έντονα καιρικά φαινόμενα

Έντονα καιρικά φαινόμενα

Από το βράδυ της Τρίτης 12/10 ενημερώσαμε για ισχυρές καταιγίδες το επόμενο 48ωρο. Πιθανό οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. 
 
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

«Κάνουν κακό στον Φετφατζίδη...»

Δηλώσεις Λεμονή

Κακό κάνει η υπερβολική προβολή του Γιάννη Φετφατζίδη από τον Τύπο σύμφωνα με τον Τάκη Λεμονή, ο οποίος μίλησε επίσης για την πορεία της Εθνικής μας στα προκριματικά του Euro αλλά και για την αποχώρησή του από την Ομόνοια.

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΖΑΪ ΑΛΙ ΡΕΖΑ

Αθήνα,13 Οκτωβρίου 2010




ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΖΑΪ ΑΛΙ ΡΕΖΑ

Η περιπέτεια του Ρεζάι Αλί Ρεζά (REZAI ALI REZA), 11 ετών, αφγανικής καταγωγής έληξε σήμερα το μεσημέρι δίνοντας τέλος στην αγωνία των ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο Ρεζάι Αλί Ρεζά βρέθηκε στην περιοχή της Πάτρας και είναι καλά στην υγεία του. Κοινωνικός Λειτουργός του Οργανισμού μας βρίσκεται κοντά στο παιδί από την πρώτη στιγμή της εύρεσης του παρέχοντας κοινωνική στήριξη.

Επιχείρηση Λοβέρδου να «θεραπεύσει τον ασθενή»

Υπεγράφη η απόφαση για την εξόφληση των προμηθευτών νοσοκομείων

Να κλείσει το θέμα των προμηθευτών των νοσοκομείων τόσο για τις οφειλές του 2009 όσο και για τις οφειλές του 2010 επιδιώκει ο υπουργός υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Ελληνική» εφαρμογή εξαγοράστηκε από τη Google!

ΗΠΑ
Ο Κώστας Ελευθερίου και ο Πάνος Πετρόπουλος, δύο ξαδέρφια από την Ελλάδα, αναζητώντας  την τύχη τους  στη Silicon Valley βρήκαν πρόσφορο έδαφος και κατάφεραν να φέρουν την επανάσταση στη βιομηχανία των συσκευών με οθόνες αφής, έχοντας ως motto τους τη μετατροπή των ιδεών σε λύσεις.

Σοκ από το θάνατο 20χρονης στο νοσοκομείο Λάρισας

Μπήκε για χειρουργείο στο ισχίο και κατέληξε από λοίμωξη

Μία 20χρονη κοπέλα, που μπήκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο ισχίο, έχασε τη ζωή της μετά από «λιπώδη εμβολή», γιατί δεν υπήρξε προσωπικό στο ακτινολογικό τμήμα για να λειτουργήσει τον αγγειογράφο.

Βρετανία: Οι περικοπές στοιχίζουν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας


Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι, εκ των οποίων οι μισοί στον ιδιωτικό τομέα, μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους μετά το πρόγραμμα δημοσιονομικών περικοπών που προβλέπει να εφαρμόσει η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με μελέτη ιδιωτικής υπηρεσίας, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Νέο Πολυδύναμο Κέντρο ΑμεΑ στο δήμο Αθηναίων

Για την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία

Το πρώτο πολυδύναμο κέντρο Α.με.Α, που δημιουργήθηκε στη χώρα μας και το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χατζηαποστόλου & Τριανταφυλλοπούλου, στο ανακαινισμένο κτίριο του παλαιού Βουστασίου στην Κολοκυνθού, θα εγκαινιάσουν αύριο Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στις 19:30, ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης και ο αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Κ.Υ.Α.Δ.Α., Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Κληρώσεις και δώρα από το Πλαίσιο Computers

Ταξίδια, αξίας 500 ευρώ, με laptops

Σε κλήρωση για ταξίδια, αξίας 500 ευρώ το καθένα, στον προορισμό της επιλογής τους, με την υπογραφή της Travel Plan, θα συμμετάσχουν αυτόματα οι πελάτες, με κάθε νέο φορητό υπολογιστή Turbo-X με επεξεργαστή Intel (Pentium P6000, Core i3, Core i5 και Core i7).

Κυνηγώντας το όνειρο στην Ηλεία...

Κυνηγώντας το όνειρο στην Ηλεία...
φωτο αρχείου
Νέo «φορτίο» λαθρομεταναστών έφτασε τα μεσάνυχτα της Τρίτης στο Κατάκολο, αυτή τη φορά από το εσωτερικό της χώρας και όχι από τη θάλασσα.

Περιορισμένη ορατότητα λόγω σκόνης

Περιορισμένη ορατότητα λόγω σκόνης
13/10/10, 15:00: Άποψη από Πύργο προς Κατάκολο
Περιορισμένη είναι η ορατότητα στην Ηλεία από την μεταφορά αφρικάνικης σκόνης που παρατηρείται από χθες το απόγευμα. Το μεσημέρι της Τετάρτης το φαινόμενο έχει ενταθεί αρκετά δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα...
...σε συνδυασμό με την αυξημένη υγρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 30 βαθμούς Κελσίου.
Μεγάλες συγκεντρώσεις αφρικάνικης σκόνης παρατηρούνται το μεσημέρι της Τετάρτης με την θερμοκρασία να κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα στην Ζαχάρω ξεπέρασε τους 30 βαθμούς Κελσίου φτάνοντας σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τους 30,6 βαθμούς.
Λασποβροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης σημειώθηκαν το πρωί στις περισσότερες περιοχές ενώ σταδιακή απομάκρυνση της αφρικανικής σκόνης και ισχυρές βροχές -όπως ήδη έχουμε ενημερώσει- περιμένουμε την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου.
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Βρέθηκε ο Ρεζάι Αλί Ρεζά


Βρέθηκε ο Ρεζάι Αλί Ρεζά

Η περιπέτεια του Ρεζάι Αλί Ρεζά (REZAI ALI REZA), 11 ετών, αφγανικής καταγωγής έληξε σήμερα το μεσημέρι δίνοντας τέλος στην αγωνία των ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο Ρεζάι Αλί Ρεζά βρέθηκε στην περιοχή της Πάτρας και είναι καλά στην υγεία του.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΤΡΙΝΗ ,,,για την Συνέχιση χρηματοδότησης του προγράμματος Βοήθεια Στο Σπίτι

 


Με νέα του παρέμβαση ο βουλευτής του Νομού μας, Μιχάλης Κατρίνης ζήτησε την άμεση συνέχιση της χρηματοδότησης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», προκειμένου να συνεχίσει την επιτυχή λειτουργία του από τους Δήμους αλλά και να πληρωθούν οι εκατοντάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι σε αυτό.

Σε διαθεσιμότητα δύο αστυφύλακες που ευθύνονται για απόδραση κρατουμένου

Άνοιξε την πόρτα περιπολικού και διέφυγε από τη Νίκαια

Μετά από απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. οι δύο αστυφύλακες που μετέφεραν έναν 17χρονο Ρομά με το περιπολικό  από το οποίο απέδρασε, τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Δημοτικός υπάλληλος συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία

Στόλιζε» με αρχαία την αυλή του

Εκατοντάδες αρχαία αντικείμενα από την κλασική έως τη βυζαντινή περίοδο, ναρκωτικά και όπλο, είχε στην κατοχή του ένας 34χρονος δημοτικός υπάλληλος, ο οποίος συνελήφθη στη Νέα Πέραμο Αττικής και οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Στην Ομόνοια ο Μπάγεβιτς!


Στην Κύπρο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός συμφώνησε σε όλα με την Ομόνοια και την Παρασκευή αναμένεται να κάνει την πρώτη προπόνηση με την ομάδα.

Εγκαίνια στο Στρέφι

strefi1Με κάθε επισημότητα και χοροστατούντος του Επίσκοπου Ωλένης κ. Αθανάσιου τελέστηκαν χθες τα εγκαίνια στην εμποροπανήγυρη Στρεφίου.

Αύξηση των καταγγελιών στο Διαδίκτυο

Αφορούν σε κρούσματα παιδικής πορνογραφίες και ρατσισμού

Τους πρώτους 8 μήνες του 2010, το τηλεφωνικό κέντρο της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος δέχτηκε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή, πάνω από 1.270 καταγγελίες.

Η Βρετανία δέχεται κυβερνοεπιθεσεις


Σύμφωνα με υπηρεσίες ασφαλείας

«Η Βρετανία αντιμετωπίζει μία πραγματική απειλή από κυβερνοεπιθέσεις από εχθρικά κράτη και εγκληματίες και τα κυβερνητικά συστήματα μπαίνουν στο στόχαστρο τέτοιων επιθέσεων 1.000 φορές το μήνα», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας κυβερνητικών επικοινωνιών.

Ο Ίεν Λόμπαν, διευθυντής της Κεντρικής Διοίκησης Κυβερνητικών Επικοινωνιών (GCHQ) της Βρετανίας δήλωσε ότι τέτοιου είδους επιθέσεις απειλούν το οικονομικό μέλλον της χώρας, ενώ πρόσθεσε ότι κάποιες χώρες ήδη χρησιμοποιούν τις κυβερνοεπιθέσεις για να ασκήσουν πίεση σε άλλα κράτη.

Μάλιστα πρόσφατη έκθεση του βρετανικού κοινοβουλίου αναφέρει ότι κράτη όπως η Ρωσία και η Κίνα δημιουργούν τη μεγαλύτερη απειλή για διαδικτυακές επιθέσεις εναντίον της Βρετανίας.
newsbeast

Ανέκδοτο: Γάτος στα κεραμίδια


Πώς να λες τα άσχημα νέα με τρόπο

Ο Κωστίκας ετοιμάζεται για επαγγελματικό ταξίδι και αποφασίζει να εμπιστευτεί τον αγαπημένο του γάτο στον κολλητό του, τον Γιωρίκα. «Να μου τον προσέχεις.

Διαμαρτυρία μελών του ΚΚΕ στην πύλη της 117 Π.Μ. Ανδραβίδας

Ηχηρή ήταν η αντίδραση των μελών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, κατά της κοινής άσκησης Ελλάδας- Ισραήλ που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας, με επίκεντρο την 117 Π.Μ. Ανδραβίδας.
Στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα έξω από την πύλη του αεροδρομίου της Ανδραβίδας, σε μία ειρηνική αλλά μεγάλη σε παλμό διαμαρτυρία, απαιτώντας την απομάκρυνση των Ισραηλινών από τη χώρα.
Η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί αρχικά για την πλατεία της Ανδραβίδας, ωστόσο οι συγκεντρωμένοι άλλαξαν σχέδια και τελικά η συγκέντρωση διαμαρτυρίας μεταφέρθηκε έξω από την πύλη του αεροδρομίου, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, για την αποφυγή επεισοδίων.

Με συνθήματα
Οι συγκεντρωμένοι κρατώντας κόκκινες σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά των Ισραηλινών και του ιμπεριαλισμού, κινήθηκαν με πορεία προς την πύλη του αεροδρομίου. Σε απόσταση δέκα μέτρων από την πύλη είχαν παραταχθεί αστυνομικοί, οι οποίοι δεν τους επέτρεπαν να πλησιάσουν και τα στελέχη του ΚΚΕ ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις.
Αρχικά ζήτησαν από τον διευθυντή της Αστυνομικής υποδιεύθυνσης Αμαλιάδας κ. Αλέκο Μπίρμπα να τους επιτραπεί η προσέγγιση της πύλης και εν συνεχεία οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας κ. Αριστείδη Μαρτζάκλη και τον διοικητή της 117 Π.Μ. κ. Γεράσιμο Αθανασόπουλο, που βρισκόντουσαν εντός του αεροδρομίου.
Αφού δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι όλα θα κυλούσαν ειρηνικά, επετράπη στους συγκεντρωμένους να φθάσουν μπροστά από την είσοδο του αεροδρομίου, όπου το μέλος του ΚΚΕ κ. Άγγελος Κολόσακας διάβασε την ανακοίνωση του κόμματος.

Αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι η άσκηση που γίνεται δεν έχει τίποτα κοινό με την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, αλλά αντίθετα αποτελεί απαράδεκτη άμεση εχθρική πράξη και ενεργό συνδρομή σε επιθετική ενέργεια κατά κρατών και λαών, αφού συμμετέχει και η Ελληνική αεροπορία.

Χαρακτηρίστηκε ως πρόκληση η συγκεκριμένη ενέργεια, τη στιγμή που το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά: «Η ‘στρατηγική συνεργασίας’ Ελλάδας-Ισραήλ είναι μέρος της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή».
Οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν το λαό να ξεσηκωθεί και στις προσεχείς Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές να εκφράσει μαζικά την καταδίκη με την ψήφο του.

Μετά τη σχετική ανακοίνωση, ο διοικητής της 117 Π.Μ. κ. Αθανασόπουλος, βγήκε από την πύλη και μίλησε με τους συγκεντρωμένους και τους δεσμεύτηκε ότι θα  μεταφέρει τα αιτήματά τους.
Αμέσως μετά η συγκέντρωση έληξε ειρηνικά.
patrisnews

Αέρας και βροχή σάρωσαν τις καλλιέργειες





Ολοκληρωτική καταστροφή υπέστησαν καλλιέργειες πατάτας, θερμοκήπια και ελαιόδενδρα στην ευρύτερη περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Καρδιακαυτίου του δήμου Γαστούνης, από την πρωτοφανή βροχόπτωση που έπληξε  την περιοχή χθες τα ξημερώματα.

Ξέμεινε από ρευστό…






nosokomeio-pirgouΤην ώρα που οι προμηθευτές στο χώρο της Υγείας ξεκινούν ένα νέο εμπάργκο στις προμήθειες, οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Πύργου, είναι γεγονός, όχι όμως γι' αυτό το λόγο. 

Πλημμύρισαν καταστήματα από την σφοδρή νεροποντή






plimires-1ημαντικά προβλήματα προκλήθηκαν στον δήμο Βαρθολομιού από την δυνατή νεροποντή που έπληξε την περιοχή το βράδυ της Δευτέρας και είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν καταστήματα στο εμπορικό κέντρο της πόλης, καθώς και τέσσερα σπίτια στη Λυγιά.

Να δώσουμε αγώνα για ένα καλύτερο αύριο»!



ΕκτύπωσηE-mail
Συντάκτης Αννας Ψυχογυιού   

 nd-1Η προετοιμασία του κόμματος εν όψει της αυτοδιοικητικής εκλογικής μάχης της 7ης Νοεμβρίου και συγκεκριμένα δύο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του αντιπροέδρου του κόμματος Δημ. Αβραμόπουλου, που θα βρίσκεται στην Ηλεία την Κυριακή 24/10, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη χθεσινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. στον Πύργο.

Κατά των μουσουλμάνων οι μισοί Γερμανοί

 

Θέλουν περιορισμό των θρησκευτικών τους ελευθεριών

Τον περιορισμό των θρησκευτικών ελευθεριών των μουσουλμάνων που ζουν στη χώρα τους επιθυμούν περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς (ποσοστό 58,4%), σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα με τίτλο «Κρίση στη μέση Γερμανία» που δημοσιεύεται από το Ίδρυμα Φρίντριχ-Έμπερτ που πρόσκειται στο αντιπολιτευόμενο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).

Οι αντιδημοκρατικές και ρατσιστικές θέσεις στη Γερμανία αυξήθηκαν κατακόρυφα το 2010, όπως σχολίασε ένας εκ των συντακτών της μελέτης.

Το 55,4% των ερωτηθέντων δηλώνει εξάλλου ότι καταλαβαίνει γιατί «για ορισμένα πρόσωπα οι Άραβες είναι ενοχλητικοί». Γενικότερα, σχεδόν οι μισοί Γερμανοί (47,6%) εκτιμούν πως οι ξένοι έρχονται στη Γερμανία μόνο και μόνο για να επωφεληθούν από τις κοινωνικές παροχές της.

«Παρακολουθούμε πάντως μια αλλαγή», εξήγησε ένας από τους άλλους συντάκτες, ο Έλμαρ Μπρέλερ. «Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ήταν οι Άραβες που αντιπροσώπευαν κίνδυνο και ξαφνικά σήμερα είναι οι Τούρκοι».
newsbeast

Αύριο τελειώνει η άσκηση στην Ανδραβίδα

undefined
Ολοκληρώνεται αύριο, στο σκέλος της που έχει να κάνει με την Ανδραβίδα, η ελληνο – ισραηλινή στρατιωτική άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού αεροσκαφών με τη συμμετοχή ελικοπτέρων...
undefined
Πέντε μόλις ημέρες απέμειναν για την υποβολή των ψηφοδελτίων στα Πρωτοδικεία της Ηλείας και αρκετοί συνδυασμοί δεν έχουν ακόμη κλείσει, καθώς κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι δεν βρίσκουν διαθέσιμους δημότες για τις...

Ποιοι δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές

undefinedΑντιμέτωποι με τα ασυμβίβαστα του «Καλλικράτη» βρίσκονται αρκετοί Ηλείοι που ήθελαν να θέσουν υποψηφιότητα αλλά ο νέος νόμος τους αιφνιδίασε βάζοντας εμπόδιο στη φιλοδοξία τους αυτή.

Επιστρέφουν τα τασάκια στα μαγαζιά


Μέχρι αργά το απόγευμα συνεδρίαζε η Πανελλήνια ομοσπονδία εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων για το μεγάλο θέμα της καπνοαπαγόρευσης και τον ακόμη μεγαλύτερων προβλημάτων που έχει προκαλέσει στις επιχειρήσεις τους.


Μη αντέχοντας άλλο τη δραματική πτώση του τζίρου τους οι εστιάτορες και οι συνάδελφοί τους των χώρων μαζικής εστίασης έδωσαν διορία μέχρι την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στον υπουργό για να αναστείλει το νόμο δύο χρόνια και τόνισαν ότι σε αντίθετη περίπτωση θα κάνουν... επανάσταση.

Συντονισμένα, όλες οι επιχειρήσεις, σκοπεύουν να βάλουν ξανά τασάκια στα μαγαζιά τους και να επιστρέψουν ξανά το κάπνισμα, όπως ακριβώς συνέβαινε μέχρι πρόσφατα.

Πηγή: markos.tv

Η Πέρσαινα αύριο στον ΑΝΤ1

Η Πέρσαινα αύριο στον ΑΝΤ1







Αφιερωμένη στα παιδιά του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου της Πέρσαινας θα είναι η εκπομπή της Μαρί Κυριακού «Με Αγάπη» που θα προβληθεί αύριο Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στις 12.50΄ στον Αντένα.
Μέλη του Ομίλου Ηλείων για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας» προσέφεραν στα παιδιά του σχολείου παιχνίδια για τη δημιουργία δανειστικής παιχνιδοθήκης.

Τα παιχνίδια πρόσφεραν άλλα παιδιά της Ηλείας αλλά και καταστήματα από τον Πύργο. Μαζί με τα παιχνίδια δόθηκαν δώρο στα παιδιά σχολικές τσάντες polo τις οποίες προσέφερε η εκπομπή της Μαρί Κυριακού, καθώς και σχολικά τετράδια, μπλοκ ιχνογραφίας, μπογιές, μολύβια, στυλό, ξύστρες και γομολάστιχες, τις οποίες προσέφερε ο Όμιλος «Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας».

Στόχος του Ομίλου, όπως είπε η πρόεδρός του Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη, είναι μέσα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, τα παιδιά να νιώσουν το συναίσθημα της αλληλεγγύης και της προσφοράς και να δώσουν ένα από τα αγαπημένα τους παιχνίδια, που ίσως, δεν χρησιμοποιούν πλέον, σε άλλα παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

Στο κάλεσμα του Ομίλου Ήλιδας – Ολυμπίας ανταποκρίθηκαν πολλά παιδιά της Ηλείας τα οποία προσέφεραν παιχνίδια τους για να παίξουν με αυτά κάποια από τα παιδιά του πυρόπληκτου και δυσπρόσιτου δημοτικού και νηπιαγωγείου της Πέρσαινας.

Η πρωτοβουλία του Ομίλου Ήλιδας – Ολυμπίας θα επαναληφθεί αφού παιδιά από όλη την Ηλεία, αλλά και καταστήματα με παιχνίδια συνεχίζουν να προσφέρουν για να ενισχύσουν την ιδέα για τη δημιουργία δανειστικών παιχνιδοθηκών.

Η διευθύντρια του δημοτικού της Πέρσαινας Κωνσταντίνα Δημούδη και ο πρόεδρος του χωριού κ.   Χριστόπουλος, αλλά και οι γονείς των παιδιών ευχαρίστησαν τα μέλη του ΔΣ του Ομίλου Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπία, αλλά και τον Βουλευτή και πρώην υφυπουργό Γιώργο Κοντογιάννη ο οποίος ως μέλος του Ομίλου είχε εργασθεί για τη συλλογή των παιχνιδιών και παρευρίσκετο στον αγιασμό και στην εκδήλωση.
ηλεια τωρα