ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΣΕΙΣΜΟΣ ....

ΑΠΟ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ  ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ ΒΡΑΧΑΤΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ  ΕΓΙΝΕ

ΑΡΚΕΤΑ  ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 4.7 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ....

ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΒΑΘΟΥΣ 1 ΧΙΛ. ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΝΙΝΘΙΑΚΟ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 15 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΙΛ. ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΑΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΒΟΡΕΙΑ!

Δυσαρεστημένοι από Κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Βαρόμετρο Οκτωβρίου της Public Issue

Την απογοήτευση και την αποστασιοποίηση του εκλογικού σώματος από το πολιτικό σύστημα καταγράφει το Βαρόμετρο Οκτωβρίου της Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής».

Σχεδόν 8 στους 10 πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της Κυβέρνησης και 9 στους 10 από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων και αρχηγών μειώνεται με εξαίρεση εκείνη της Αλέκας Παπαρήγα.

Παράλληλα, αυξάνεται η τάση απολιτικοποίησης με το 1/3 των πολιτών να επιλέγει την αποχή ή την ψήφο αντικομματικής αποδοκιμασίας.

Τέλος, ακόμα ένα σημαντικό συμπέρασμα του Βαρόμετρου είναι ότι τόσο η εικόνα του πρωθυπουργού, όσο και του κυβερνώντος κόμματος έχει αρχίσει να εμφανίζει ευδιάκριτες ρωγμές.

SKAI

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων


Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων: Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010Οι επερχόμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι διεργασίες στα κομματικά επιτελεία, οι εξελίξεις στην οικονομία και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωζώνης Ζ. Κ. Γιούνκερ για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι τα θέματα που κυριαρχούν σήμερα στον Τύπο.

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Φίλε πρόσεχε τον μπάρμπα


Φίλε πρόσεχε τον μπάρμπα
φωτο: Βασίλης Δάρμας



















Στην φωτο: Μελλοντικός Δήμαρχος , με όχημα ενδεικτικό του πακτωλού των χρημάτων που θα εισρεύσουν στα ταμεία των Καλλικρατικών δήμων της Ελληνικής περιφέρειας, μεταφέρει υλικά για την αποπεράτωση των μεγαλεπίβολων έργων ...
... που θα πραγματοποιηθούν στη Ηλεία και -με αυτούς τους ρυθμούς- θα ολοκληρωθούν το 2097.
Και φυσικά είναι πάντα έτοιμος να αφουγκραστεί τα προβλήματα των πολιτών.
Κάντε δεξί κλικ πάνω στην εικόνα κ' επιλέξτε "Προβολή" αν δεν μας πιστεύετε ...

Υ.Σ.Ευχαριστούμε μπάρμπα Νιόνιο για  την φιλική συμμετοχή

ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ
Ηλιάτορας
Κρύο σχεδόν χειμωνιάτικο
Γη/περιβάλλον ( 09/10/2010 19:26 )
Κρύο σχεδόν χειμωνιάτικο












 Χειμώνα θυμίζει ο καιρός στην ημιορεινή - ορεινή Ηλεία με την θερμοκρασία το απόγευμα του Σαββάτου 9 Οκτωβρίου να κυμαίνεται στους 10 βαθμούς Κελσίου. Κρύο νωρίς το πρωί με την θερμοκρασία να φτάνει τους 8 βαθμούς.


Η χαμηλότερη τιμή σημειώθηκε στην Ανδρίτσαινα νωρίς το πρωί με 8,4 βαθμούς. Χαμηλές θερμοκρασίες και στις πεδινές περιοχές με την θερμοκρασία στην Ωλένη να πέφτει στους 9 βαθμούς Κελσίου. Από το απόγευμα ασθενείς τοπικού χαρακτήρα βροχές σημειώνονται στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού. Χαμηλές θερμοκρασίες περιμένουμε και την Κυριακή.

Περισσότερα στο Δελτίο Καιρού στην ενότητα "Ο... καλός μας ο καιρός"
ΗΛΕΙΑΤΩΡΑ

Ωραία τα σχέδια, από λεφτά όμως;


Ωραία τα σχέδια, από λεφτά όμως;
Αιρετοί που παρακολούθησαν την παρουσίαση της μελέτης γνωρίζουν πόσο δύσκολα χρηματοδοτούνται τέτοιες τολμηρές προτάσεις αναπλάσεων όπως αυτή παραπάνω του εργοστασίου Ξυστρή.

Έτοιμη να υποβληθεί σε κάποιο πρόγραμμα όπως το ΕΣΠΑ είναι η μελέτη που παρουσιάστηκε το μεσημέρι στο Δημαρχείο Πύργου και αφορά την αστική ανάπλαση των κτιρίων Μανωλοπούλειο, εργοστάσιο Ξυστρή και Σιδηροδρομικό σταθμό.

Η θρυλική δίαιτα Atkins

 
Η ΔΙΑΙΤΑ ATKINS ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ 7 ΚΙΛΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΟΛΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

Είναι ίσως η πιο διάσημη, αλλά και η πιο αμφιλεγόμενη διατροφή των τελευταίων ετών. Το όνομά της το οφείλει στον εμπνευστή της, καθηγητή Atkins Αμερικανό καρδιολόγο που περιέγραψε το χορταστικό αυτό διαιτολόγιο. Η βασική της αρχή είναι πως τα υπέρβαρα άτομα δυσκολεύονται να χάσουν βάρος κυρίως λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης υδατανθράκων.

Μ. Χατζηγιάννης: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές


Τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να κατεβαίνει υποψήφιος στις εκλογές με τον Γ. Καμίνη βάζει ο γνωστός τραγουδιστής μέσω συνεργατών του.

Απο το πρωί πολιτικοί κύκλοι διέρρεαν οτι ο Μιχάλης Xατζηγιάννης έχει ήδη συμφωνήσει να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του Γ. Καμίνη στις εκλογές τις 7ης Νοεμβρίου.

Συνεργάτες του Μ. Χατζηγιάννη όμως που μίλησαν το TLife δηλώνουν οτι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
newsit

35 νομοί κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης


Αυτή την ώρα αποφασίζουν τα σωματεία των βενζινοπωλών αν θα ξεκινήσουν τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης από την ερχόμενη Παρασκευή.

Τα νοικοκυριά της χώρας κινδυνεύουν να μείνουν "στο κρύο", καθώς οι ιδιοκτήτες πρατηρίων -επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του NEWSIT- είναι αποφασισμένοι να μην ξεκινήσουν την πώληση πετρελαίου θέρμανσης που ξεκινά την επόμενη Παρασκευή.

Το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας συνεδριάζει αυτή την ώρα στο Αγρίνιο για την οριστική απόφαση, ενώ 35 σωματεία από ολόκληρη την χώρα έχουν στείλει επιστολές με τις οποίες ενημερώνουν πως δεν πρόκειται να πουλήσουν πετρέλαιο θέρμανσης. "Δεν γίνεται να αγοράζουμε το πετρέλαιο θέρμανσης στην τιμή του κίνησεως και μετά να περιμένουμε την επιστροφή του από το κράτος," λένε οι βενζινοπώλες.

Στην συνάντηση του Γ.Γ του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των πρατηριούχων, ο κ. Γεωργακόπουλος είπε πως το καθεστός παρακράτησης και αποπληρωμής του ΦΠΑ δεν πρόκειται να αλλάξει. Οι βενζινοπώλες δηλώνουν αποφασισμένοι να φθάσουν την κατάσταση στα άκρα, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν προκαταβολικά τον ΦΠΑ.

Όλα αυτά κι ενώ αυτές τις μέρες η θερμοκρασία πέφτει τη νύχτα στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας ακόμα και κάτω από τους 5 βαθμούς.
newsit

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΧ-ΔΟΥΝΕΙΚΑ ....



 








ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 9-10-10 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ  Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΔΟΥΝΕΙΚΩΝ  ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ ΣΚΟΡ  4-1  ΤΑ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ  ΠΕΤΥΧΑΝ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Δ (2)
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

ΟΡΓΙΑ με το παράνομο στοίχημα στην Ελλάδα!

Την καταδίκη έξι ατόμων με την κατηγορία της συμμετοχής αλλά και της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος σε Αθήνα, Κόρινθο και Αμαλιάδα επέβαλε η ελληνική δικαιοσύνη...

ΔΕΙΤΕ:Τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε!

Θάνατος
Τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε; Πως αντιδρά το σώμα και ο νους μας την συγκεκριμένη στιγμή; Τι δηλώνουν άνθρωποι που ισχυρίζονται πως είχαν επιθανάτια εμπειρία; Ο Δρ. Sam Parnia, του Ιατρικού Κέντρου του Cornell στη Νέα Υόρκη, είναι ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στην επιστημονική έρευνα του θανάτου και δίνει απαντήσεις.

ΕΔΕ για επιχειρήσεις των ΟΥΚ εναντίον Σομαλών πειρατών

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί η εμπλοκή ανδρών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος σε επιχειρήσεις συνοδείας πλοίων... στη Σομαλία διέταξε σήμερα ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της εφημερίδας «Αποκαλύψεις», βάσει του οποίου κυκλώματα αποστράτων και εν ενεργεία αξιωματικών έστελναν ειδικές υποβρύχιες μονάδες σε επιχειρήσεις εναντίον Σομαλών πειρατών.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Αθανάσιος Μπούσιος, έχει διατάξει κατεπείγουσα έρευνα σχετικά με την υπόθεση.


24ΩΡΟ

Το τέλος του κόσμου έρχεται ξανά ...ή μπορεί και όχι!

Φήμες και κακές  γλώσσες στο διαδίκτυο λένε πως  στις 10:10 της 10 μέρας του 10 μήνα του 2010, ένας ιός θα πλήξει τους υπολογιστές όλου του πλανήτη. Κάποια χρονολογικά στοιχεία δείχνουν πως στις 10 ... 

1.000.000 άνεργοι το 2011: Τους πάτησε ...το τρένο

Από τους χιλιάδες αριθμούς που ακούγονται αυτές τις μέρες με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού, ένας έχει ιδιαίτερη σημασία. Είναι ο αριθμός που μιλάει για την προβλεπόμενη το 2011 ανεργία, η οποία, με την κομψή... 

Ερνέστο Τσε Γκεβάρα: Σαν σήμερα πέθανε πριν 43 χρόνια

Ο Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα (Ernesto Guevara de la Serna) (14 Ιουνίου[1][2] 1928 στο Ροζάριο, Αργεντινή; † 9 Οκτωβρίου 1967 στη Λα Χιγκέρα, Βολιβία), γνωστός ως Τσε Γκεβάρα, ήταν Αργεντινός γιατρός, κουμουνιστής Μαρξιστής - Λενινιστής επαναστάτης... 
 

'Ερχεται καταιγίδα - Το βλέπει κάποιος;

Πριν από ένα χρόνο ο Γιώργος Παπανδρέου λάμβανε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας την εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση.

Τα χαμόγελα και η αισιοδοξία περίσσευαν. Ο τόπος μετά από μία εξαετία διακυβέρνησης από τον Κ. Καραμανλή, ένα πρωθυπουργό που βαριόταν να ασχοληθεί με τα κοινά, ήλπιζε στις υποσχέσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Σκληρή απάντηση της Ντόρας στον Α. Σαμαρά



Η ανεξάρτητη βουλευτής χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τη σημερινή συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ.

"Ο κ. Σαμαράς είναι προφανές ότι νιώθει πιο άνετα στην ίδια παράταξη με την κ. Παπαρήγα και τον κ. Τσίπρα, γι’ αυτό και επιδιώκει...

Πλημμύρες και ξηρασία σε 40 χρόνια στην Ελλάδα!

Αυτό θα είναι το περιβαλλοντικό μέλλον της χώρας μας, σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου "SHAPMAN" Μηνά Καφάτο.

Ο κύριος Καφάτος μιλώντας στη ΝΕΤ, παρομοίασε τις εξελίξεις στον πλανήτη σαν ένα σπίτι που καίγεται κι εμείς καθόμαστε στο σαλόνι και παρακολουθούμε αδιάφορα τηλεόραση, μέχρι να φτάσει η φωτιά και σε εμάς.

Το μέλλον είναι εδώ εξηγεί με νόημα, αναφερόμενος στη θερμοκρασία που ήδη έχει ανέβει - Στην Κρήτη τα τελευταία 20 χρόνια έχει ανέβει κατά ένα βαθμό - το λιώσιμο των πάγων, τους τυφώνες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα: "Το 2010 αυτό που συμβαίνει είναι ότι αυτές οι αλλαγές προχωράνε όλο και περισσότερο. Αυτό που πιστεύαμε ότι θα γίνει σε 20 - 30 χρόνια γίνεται τώρα".

 
Σύμφωνα με τον κύριο Καφάτο, ο πλανήτης σε 40 χρόνια από σήμερα θα είναι πολύ φτωχότερος. Πλήρης απουσία πολικών πάγων το καλοκαίρι, άνοδος της θαλάσσιας στάθμης, λιγότερα δάση, λιγότερο πόσιμο νερό, περισσότερες πλημμυρισμένες περιοχές.
Στην Ελλάδα αναμένεται να επικρατήσει το αντιφατικό φαινόμενο των πλημμυρών και της ξηρασίας ταυτόχρονα.



"Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς πετρέλαιο, αλλά χωρίς νερό δε μπορούμε να ζήσουμε" κλείνει με νόημα ο καθηγητής...


24ΩΡΟ

Ζητάμε πολιτικό αεροδρόμιο, μας στέλνουν… «Απάτσι»


Ζητάμε πολιτικό αεροδρόμιο, μας στέλνουν… «Απάτσι»
Την ώρα που στο αεροδρόμιο Ανδραβίδας προσγειώνονταν ισραηλινά ελικόπτερα «Απάτσι» για μια διεθνή στρατιωτική άσκηση, ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωνε -τι ειρωνεία- τη...

Κάρτα στοπ για τους «κακοπληρωτές»

Μπλοκάρουν τις πιστωτικές σε όσους καθυστερούν… μια δόση!

«Μπλοκάρουν» τις πιστωτικές κάρτες οι τράπεζες, αν ο καταναλωτής καθυστερήσει -έστω και μία μέρα- να πληρώσει τη δόση του, ενώ βάζουν «χέρι» και στους καταθετικούς λογαριασμούς για να εισπράξουν τα χρωστούμενα, με απόφαση δικαστηρίου.

Οι Ηλείοι υποψήφιοι για την Περιφέρεια


Οι Ηλείοι υποψήφιοι για την Περιφέρεια
Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων με τον συνδυασμό "Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο" του Απόστολου Κατσιφάρα. Αυτοί είναι οι πρώτοι 15 υποψήφιοι στην Ηλεία:

Έλληνας πρωθυπουργός στο Γιούνκερ: "Κυβερνώ μία διεφθαρμένη χώρα"

Έλληνας πρωθυπουργός στο Γιούνκερ: "Κυβερνώ μία διεφθαρμένη χώρα"

Με αμήχανη σιωπή αντιδρούν μέχρι στιγμής στις δηλώσεις «βόμβα» του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, Αθήνα, Παρίσι και Βερολίνο.

Θεανώ: "Όταν σου ανακοινώνουν ότι έχεις καρκίνο"

Θεανώ: "Όταν σου ανακοινώνουν ότι έχεις καρκίνο"

Η νεαρή τραγουδίστρια έκανε μια δήλωση που συγκλόνισε, όταν αποκάλυψε πως μια ημέρα εισήχθη στο νοσοκομείο, έπειτα από μια κρίση επιληψίας και οι γιατροί της ανακοίνωσαν ότι πάσχει από καρκίνο στο συκώτι.

Αντί για ασθενοφόρο και φορείο τον έβαλαν σε ΙΧ με τελάρα!

Αντί για ασθενοφόρο και φορείο τον έβαλαν σε ΙΧ με τελάρα!

Στο νησί του Ιπποκράτη, πατέρα της Ιατρικής, στην Κω το μοναδικό επανδρωμένο ασθενοφόρο δεν επαρκεί για να καλύψει τα περιστατικά μεταφοράς ασθενών. Το χθεσινό περιστατικό δείχνει ότι οι γιατροί για να ανταπεξέλθουν, πρέπει να εφευρίσκουν πατέντες… αν και αυτό δεν μας σώζει από τον διασυρμό…

Ένας Πύργος από το... μέλλον!


Ένας Πύργος από το... μέλλον!
Ο δήμαρχος Πύργου παρουσιάζει την μελετητική ομάδα. Κάτω, μακέτες ενός... αγνώριστου τοπίου για το εργοστάσιο Ξυστρή.

Παρουσιάστηκε σήμερα στο Δημαρχείο Πύργου η πρόταση για την αστική ανάπλαση του ιστορικού αρχιτεκτονικού συνόλου που αποτελείται από τα κτήρια: Μανωλοπούλειο Νοσοκομείο, Βιομηχανικό Συγκρότημα Ξυστρή και συγκρότημα...

Το ξέρατε; 22 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε…

22 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε 
1. Το ολόκληρο όνομα του Donald είναι Donald Fauntleroy Duck.

2. To 1997 οι αμερικάνικες αεροπορικές εταιρείες εξοικονόμησαν 40.000 $ μόνο και μόνο βάζοντας μια... ελιά λιγότερο σε κάθε γεύμα.

Διαβάστε τι έγραψε μαθητής στην Έκθεση για την 28η Οκτωβρίου!

http://www.cslab.ntua.gr/~phib/images/logos/OXI.gif 
Η 28η Οκτωβρίου είναι μια πάρα πολύ σπουδαία μέρα. 
Η 27η Οκτωβρίου και η 29η Οκτωβρίου δεν λένε και πάρα πολλά πράγματα. 
Η 26η Οκτωβρίου κάτι λέει άμα σε λένε Δημήτρη... 

Αξιολογούσαν τη φρίκη με αστεράκια

Εικόνες με παιδιά δεμένα πισθάγκωνα, να τα μαστιγώνουν στην πλάτη πρίν τα βιάσουν βρήκαν μεταξύ άλλων οι αστυνομικοί στο υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Ακόμα και οι ίδιοι οι αστυνομικοί δεν μπορούν να πιστέψουν αυτά που βλέπουν στο υλικό που έχουν στα χέρια τους.

Εκτός απο βελόνες απο σύριγγες που τα μέλη του αρρωστημένου κυκλώματος κάρφωναν στα γεννητικά όργαναν βρέφους, οι αστυνομικοί βρήκαν στο υλικό εικόνες παιδιών 6 έως 8 χρόνων δεμένα πισθάγκωνα, να τα μαστιγώνουν στην πλάτη και στη συνέχεια να τα βιάζουν.

Οι αστυνομικοί ερευνούν τώρα πιθανή γνωριμία μεταξύ των κατηγορουμένων ενω έχουν διαπιστώσει πως κάποιοι απο τους κατηγορούμενους συνεργάζονταν διαδικτυακά, ανταλλάσσοντας συλλογές φωτογραφιών και βίντεο. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις αξιολογούσαν το υλικό βάζοντας “αστεράκια” ανάλογα με το πόσο “καλό” ήταν το οπτικό υλικό.


24ΩΡΟ

Στην διαδικτυακή Ηλεία

Στην διαδικτυακή Ηλεία

Στην διαδικτυακή Ηλεία
Διαβάστε σχετικά άρθρα
Γι' άλλη μία φορά κάναμε την περατζάδα μας στην Ηλεία, χρησιμοποιώντας πληκτρολόγια και ..."ποντίκια". Σας παρουσιάζουμε ενδιαφέρουσες προσπάθειες από συνοδοιπόρους συμπατριώτες μας.
Ενημέρωση για εκδηλώσεις κ' events από τον Μπάμπη και την ομάδα του :                     http://www.i-agenda.gr/
Nέα από την Βάρδα και τα περίχωρα :  http://varda-news.blogspot.com/
Οι Νεοχωρίτες για τον τόπο που γεννήθηκαν και αγαπούν :         http://neohorikillinis.blogspot.com/
H Καλλιθέα στο διαδίκτυο : http://zaxa.gr/
Νέα της Αμαλιάδας αλλά και παραπολιτικά : http://amaliada-news.blogspot.com/
Eπίκαιρα άρθρα, ενάντια στης φύσης την λεηλασία : http://kamena.blogspot.com/

Νέα από μία μικρή πατρίδα, την Ορεινή Ηλεία : http://oreini-ileia.blogspot.com/
Eνημέρωση και προβολή του Πύργου κ' της Ηλείας : http://pyrgos-news.gr/
Σχολιασμός της επικαιρότητας από τον Χρήστο: http://apallou.blogspot.com/
Aθλητική ενημέρωση :
http://www.asist.gr/
http://ilia-sport.gr/
Αλλά και φίλοι μας ...κοντοχωριανοί! :
http://dete.gr/
http://thebest.gr/
http://www.attacktv.gr/
http://voutospress.blogspot.com/

Aυτά τα ολίγα για τώρα. Θερμή παράκληση: Μην μας ταλαιπωράτε να σας ψάχνουμε μόνοι μας, δεν ...προλαβαινόμαστε τελευταία!! Ενημερώστε μας για την διαδικτυακή σας προσπάθεια κ' εμείς ευχαρίστως να την προβάλλουμε και να συνδράμουμε όσο μπορούμε στην αύξηση της επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων σας.
Όλοι μαζί, με την διαφορετικότητα των αποψεών μας, για τον τόπο μας.
 ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο σήμερα το πρωί κοντά στον Πύργο


 

 

 

 

 

 

Νεκρός μοτοικλετιστής που επιχείρησε να κάνει αναστροφή

Νέα τραγωδία σήμερα στην άσφαλτο στον νομό Ηλείας. Σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη λίγο μετά τις 11 το πρωί στην Εθνική Οδό Πύργου-Αμαλιάδας, στο ύψος της Μαραθιάς, έχασε τη ζωή του ένας οδηγός μηχανής, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμα.

Οπως μετέδωσε η ΕΡΑ ο άτυχος άνδρας επιχείρησε να κάνει αναστροφή αλλά παρασύρθηκε από διερχόμενο Ι.Χ αυτοκίνητο.

thebest

Θέλεις να αδυνατίσεις; Ύπνο γρήγορα!

Θέλεις να αδυνατίσεις; Ύπνο γρήγορα!

Σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη, ο λίγος ύπνος ενδέχεται να εμποδίζει όσους κάνουν δίαιτα να χάσουν λίπος.

Ομολογία - βόμβα του Γιούνκερ για το πρόβλημα της Ελλάδας

Ομολογία - βόμβα του Γιούνκερ για το πρόβλημα της Ελλάδας

Σε γνώση των Ευρωπαίων ήταν το γεγονός «ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει» τη δημοσιονομική κρίση που έπληξε τη χώρα μας στις αρχές του 2010, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.

Επεκτείνεται η Αττική Οδός – Υποθαλάσσια σήραγγα ενώνει Σαλαμίνα - Πέραμα


35 χιλιόμετρα θα επεκταθεί η Αττική Οδός μέσα στο 2011 ενώ αναμένεται να δημιουργηθεί και νέος δρόμος που θα ενώσει την Θήβα και την Ελευσίνα.

Το υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε την επέκταση μέσα στο 2011 της Αττικής Οδού. Πρόκειται για ένα έργο 35 χιλιομέτρων που θα κοστίσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Ο δρόμος θα ξεκινάει από την Κατεχάκη, θα περνάει από την Περιφερειακή Υμηττού, θα φτάνει στην Βουλιαγμένη και θα καταλήγει στην Βάρης – Κορωπίου.
 
Το δεύτερο έργο είναι ο δρόμος Ελευσίνας – Θήβας μήκους 50 χιλιομέτρων και θα κοστίσει 450 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος είναι αποσυμφορηθεί και η Εθνική Οδός ειδικά στο τμήμα που περνάει από κεντρικά σημεία της Αττικής.
 
Το υπουργείο ανακοίνωσε άλλο ένα σημαντικό έργο αυτό της δημιουργίας υποθαλάσσιας σήραγγας που θα ενώσει την Σαλαμίνα με το Πέραμα. Θα έχει βάθος 16 μέτρων και αναμένεται να κοστίσει 50 εκατομμύρια ευρώ.
newsit

Η πίστη σώζει ζωές... στην κυριολεξία



Η πίστη σώζει ζωές, φανερώνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, σε ασθενείς και αποφαίνεται ότι η ελπίδα που δίνει η πεποίθηση ότι μία ανώτερη δύναμη θα βοηθήσει ουσιαστικά επιβραδύνει την ασθένεια.

 Για την ακρίβεια, οι ερευνητές βρήκαν ότι ασθενείς που είχαν θρησκευτική πίστη, ανεξαρτήτως της θρησκείας στην οποία πίστευαν, είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν από αυτούς που δεν πίστευαν.

Ο δρ. Φράνκο Μποναγκουίντι δήλωσε ότι “οι ασθενείς που ζητούσαν τη βοήθεια του Θεού, είχαν μεγαλύτερο ποσοστό επιβίωσης μετά από επέμβαση μεταμόσχευσης ήπατος”. Όπως είπε σημαντικός παράγοντας ήταν “η προσωπική σχέση ασθενούς με το Θεό” και δεν είχε να κάνει τόσο με το κατά πόσο ο ασθενής πήγαινε στην εκκλησία.

Για τις ανάγκες της έρευνας εξετάστηκαν 179 ασθενείς που είχαν υποστεί επέμβαση ήπατος. Πριν την εγχείριση απάντησαν σε ερωτηματολόγιο για το αν πίστευαν σε κάποια θρησκεία. Τρία χρόνια μετά την επέμβαση βρέθηκε ότι οι ασθενείς που είχαν απαντήσει ότι πίστευαν σε κάποιον Θεό, είχαν τριπλάσια ποσοστά επιβίωσης σε σχέση με αυτούς που δεν είχαν κάποια πίστη.

Για την ακρίβεια το 7% των πιστών είχαν χάσει στο μεταξύ τη ζωή τους, ενώ από εκείνους που δεν πίστευαν είχε αποβιώσει το 25%. Η έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει και παλιότερες μελέτες που έχουν γίνει σε ασθενείς με Aids αλλά και καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς κ.α.

newsit
Κρύβει άσο στο μανίκι ο Απ. Κατσιφάρας;
Αυτοδιοίκηση ( 09/10/2010 13:22 )
Κρύβει άσο στο μανίκι ο Απ. Κατσιφάρας;
Κορυφώνονται οι ζυμώσεις για την κατάρτιση του περιφερειακού ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά τους υποψηφίους από την Ηλεία. Μία θέση έχει «κρατηθεί» από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα.

Σήμερα ανακοινώνονται στην Πάτρα οι 13 υποψήφιοι από την Ηλεία, ενώ την προσεχή Δευτέρα στον Πύργο το σύνολο των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του ΠΑΣΟΚ από την Ηλεία.

Ο Μ. Χατζηγιάννης υποψήφιος με τον Γ. Καμίνη

Αποδέχθηκε ο γνωστός τραγουδιστής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, την πρόταση να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο του Γ. Καμίνη.

Ο γνωστός τραγουδιστής φέρεται να έχει αποδεχθεί την πρόταση να "κατέβει" ώς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γ. Καμίνη. 

Το ΙΚΑ αρνείται ειδικά παπούτσια σε διαβητικό γιατί είναι ακριβά και τον στέλνει για ακρωτηριασμό!

Όπως αποκαλύπτουν ΤΑ ΝΕΑ, το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας - το οποίο προφανώς πλήρωνε όλα αυτά τα χρόνια και ο ασφαλισμένος που ζητούσε επανειλημένα ειδικά παπούτσια- έκρινε ουσιαστικά ότι δεν μπορεί να του χορηγήσει το αναγκαίο εξάρτημα, γιατί "ήταν πολύ ακριβό".

Έκαναν το Ι.Χ. τους μοτοσυκλέτα

Πρόκειται για εκατοντάδες και είχαν βρει όλοι την ίδια λύση. Πήγαιναν με παπάκι στην εφορία, αγόραζαν σήμα τέλους κυκλοφορίας για μοτοσυκλέτα και κατόπιν το κολλούσαν στο παρμπρίζ και κυκλοφορούσαν με αυτό.


Το εντόπισε η έρευνα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, που τώρα θα ζητήσει πίσω χρήματα


Λυπητερό ραβασάκι θα λάβουν από τις αρχές Νοεμβρίου οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. που αγνόησαν την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας και στους οποίους θα αποσταλούν σχετικά ειδοποιητήρια.



Τα μέχρι τώρα στοιχεία έβγαλαν στο φως της δημοσιότητας περιπτώσεις φορολογούμενων οι οποίοι αγόραζαν σωρηδόν 4-5 σήματα τελών κυκλοφορίας για μηχανάκι τα οποία ωστόσο κόλλαγαν ανενόχλητοι στο ΙΧ αυτοκίνητό τους.



Ωστόσο, τέλος επιχειρεί να βάλει σε αυτή τη κατάσταση η εφορία καθώς η Γενική Γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων, ξεκινά για πρώτη φορά, διασταύρωση στοιχείων οχημάτων και τελών κυκλοφορίας για να διαπιστωθεί τι είχε πληρωθεί και πότε.



Έλεγχος αρχίζει επίσης για τους ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων οι οποίοι εντάχθηκαν στις κατηγορίες εκείνες που απαλλάσσονται από την καταβολή των τελών, χωρίς ωστόσο να το δικαιούνται και θα κληθούν από την εφορία να καταβάλλουν τα προβλεπόμενα τέλη κυκλοφορίας περασμένων ετών.



Ωστόσο το θετικό είναι ότι δεν θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα και προσαυξήσεις, καθώς το υπουργείο δέχεται ότι η λανθασμένη καταβολή δεν οφείλεται αποκλειστικά στην υπαιτιότητά τους.



Ανάμεσα στους φορολογούμενους που θα κληθούν να πληρώσουν τα σπασμένα περιλαμβάνονται πολύτεκνοι, επαναπατριζόμενοι και ναυτικοί, που έχουν μεν δικαίωμα μειωμένων τελών κυκλοφορίας, αλλά όχι πλήρους απαλλαγής.



Σημειώνεται ότι η αναδρομικότητα δεν θα αφορά το προηγούμενο έτος δεδομένου ότι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε στην έκδοση σημάτων το 2008 (σήμα 2009), ενώ η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας είναι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.



Σύμφωνα με τον νόμο, απαλλάσσονται κυρίως άτομα με αναπηρίες, τα οποία υποχρεούνται μόνο στην ελάχιστη καταβολή 3 ευρώ για το κόστος του σήματος.



Τέλος, στα ειδοποιητήρια που θα σταλούν θα αναγράφεται η χρονιά για την οποία καλείται ο κάτοχος του οχήματος, εντός πέντε ημερών, να προσέλθει στην εφορία και να πληρώσει τα κανονικά τέλη.

24oro

Το καθήκον πάνω από όλα!

Αστυνομικός αν και ήταν εκτός υπηρεσίας βοήθησε στη σύλληψη τριών πορτοφολάδων

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας βοήθησε στη σύλληψη συνολικά τριών αλλοδαπών, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το συνωστισμό σε λεωφορείο άρπαξαν το πορτοφόλι μιας γυναίκας.

Ο αστυνομικός που, τυχαία, επέβαινε στο ίδιο λεωφορείο αντιλήφθηκε τις κινήσεις δύο ανδρών. Όταν οι δράστες κατέβηκαν από το όχημα, ο αστυνομικός τους ακολούθησε και μόλις αυτοί παρέδωσαν το πορτοφόλι σε τρίτο άτομο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.
newsbeast

«Μια επιλογή που σήμερα στραγγαλίζει την Ελλάδα»

Τοποθέτηση του Σαμαρά στις δηλώσεις Γιούγκερ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τοποθετήθηκε σχετικά με τα όσα είπε επικεφαλής των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γιούγκερ.

«Η χθεσινή δήλωση του κ. Γιούγκερ, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήξερε, εδώ και χρόνια, για το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας και ότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα πριν από δύο τρεις δεκαετίες, αλλά κανείς δεν μιλούσε γιατί αυτό έβλαπτε τις εξαγωγές της Γαλλίας και της Γερμανίας, δικαιώνει πλήρως τις θέσεις που, εδώ και επτά μήνες, διατυπώνω.

Ότι:

1) Εάν θέλουμε να βρούμε ποιος φταίει για την οικονομία πρέπει να πάμε πίσω στο 1981. Αυτό που θέλει να αποφύγει το ΠΑΣΟΚ για ευνόητους λόγους.

2) Η Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως η Γερμανία και η Γαλλία έπρεπε να “βάλουν πλάτη” και όχι το ΔΝΤ.

Αυτή τη θέση υποστήριξα στη Σύνοδο του ΕΛΚ, αλλά δυστυχώς ήμουν μόνος. Η Κυβέρνηση, όχι μόνο ενίσχυσε την επιχειρηματολογία τους, διασύροντας τη Χώρα, για κομματικούς λόγους, αλλά ουσιαστικά απεδέχθη άνευ όρων μια επιλογή που σήμερα στραγγαλίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του», καταλήγει η ανακοίνωση του Αντώνη Σαμαρά.
newsbeast

Επιχείρηση πόρτα πόρτα από Εφορία

Στέλνει φοροραβασάκια 3 δισ. ευρώ

Βαθιά το χέρι στην τσέπη των φορολογουμένων θα βάλει ξανά και ξανά η Εφορία έως το τέλος του έτους, σε έναν αγώνα δρόμου για τη συλλογή εσόδων 16 δισ. ευρώ ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω παρέκκλιση από τον προϋπολογισμό.