ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΜΕΛΩΔΙΚΗ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ....



Κ    Α    Λ    Η    Ν     Υ    Χ     Τ       Α.....

Βγήκε «καθαρός» ο Χ. Καφύρας

Βγήκε «καθαρός» ο Χ. Καφύρας















Ο Χαράλαμπος Καφύρας θα είναι πιθανότατα ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας για την Ηλεία με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο κ.  Καφύρας αξιολογήθηκε θετικά από την επιτροπή τήρησης καταστατικού του ΠΑΣΟΚ, στην οποία εμφανίστηκε σήμερα προκειμένου να εξεταστούν κάποιες καταγγελίες που είχαν φθάσει στο κόμμα για το πρόσωπό του.
Στην επιτροπή προήδρευε ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης. Ο κ. Καφύρας δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση τονίζοντας ότι θα μιλήσει πιθανότατα αύριο σε συνέντευξη Τύπου.

Να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έγινε γνωστό πότε θα ανακοινώσει επίσημα τους αντιπεριφερειάρχες.

Απειλείται η βιωσιμότητα της λιμνοθάλασσας Κοτυχίου

Σε κίνδυνο το οικοσύστημα της περιοχής

Σύσκεψη με θέμα την υλοποίηση του έργου «Μελέτη Διάβρωσης και Προτάσεις σταθεροποίησης της αμμολωρίδας της λιμνοθάλασσας του Κοτυχίου» πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρεία του αντινομάρχη Ηλείας Ευγένιου Μπαλκάμου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας, του ΕΛΚΕΘΕ και του Φορέα Διαχείρισης, με στόχο την εκπόνηση μελέτης και την κατασκευή των αναγκαίων έργων για την προστασία της Λιμνοθάλασσας του Κοτυχίου, δεδομένου ότι τους χειμερινούς μήνες εξαιτίας της υποχώρησης της αμμολωρίδας, μάζες θαλάσσιου νερού εισχωρούν στη Λιμνοθάλασσα διαταράσσοντας την φυσική ισορροπία προκαλώντας κινδύνους στο οικοσύστημα και απώλειες στον ιχθυοπληθυσμό.

Η αποδυνάμωση της αμμολωρίδας αποτελεί σημαντική απειλή για την εξαφάνιση του υδροβιοτόπου και την σταδιακή μετατροπή του σε αβαθή θαλάσσιο κόλπο με συνέπειες καταστροφικές στο περιβάλλον και την οικονομία.
Η μελέτη θα υποδείξει συγκεκριμένες παρεμβάσεις, συμβατές με το περιβάλλον που αναμένεται να συμβάλλουν καθοριστικά στην αποκατάσταση της αμμολωρίδας και στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας της Λιμνοθάλασσας Κοτυχίου.

Πηγή: iliatora.gr

Ποιοι δικαιούνται και πώς θα πάρουν το μειωμένο Κοινωνικό Τιμολόγιο ρεύματος


Όλα όσα θέλετε να μάθετε

Άρχισε από τη 1η Οκτωβρίου η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), ένα ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο απευθύνεται σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών. Η τιμή του είναι 10% ή 20% χαμηλότερη από το ισχύον, σημερινό οικιακό τιμολόγιο και απευθύνεται σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, αποκλειστικά για την κατανάλωση της κύριας κατοικίας τους. Το ΚΟΤ παρέχεται από όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Αναλυτικά:

Επεισοδιακή κατάληψη και καθηγητής χτυπά μαθητή!


Επεισοδιακή κατάληψη και καθηγητής χτυπά μαθητήΕπεισοδιακή ήταν η κατάληψη που πραγματοποίησαν μαθητές του 4ου Λυκείου Άρτας.

Μαθητές καταγγέλλουν ότι ένας καθηγητής χειροδίκησε εναντίον ενός μαθητή την περασμένη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου, ύστερα από την κατάληψη που έκαναν οι μαθητές, εξαιτίας φημών για μείωση του ανωτάτου ορίου απουσιών.

Σύμφωνα λοιπόν με τους μαθητές, ο εν λόγω καθηγητής, θέλοντας να αποτρέψει το «λουκέτο» στο σχολείο, επιτέθηκε αρχικά φραστικά εναντίον του μαθητή, του έκανε «κεφαλοκλείδωμα», ενώ δεν δίστασε να τον κλωτσήσει και να τον χτυπήσει στο πρόσωπο, όπως κατήγγειλαν οι μαθητές που ανέφεραν ότι ήταν παρόντες στο περιστατικό.

Από την πλευρά της πάντως, η διεύθυνση του σχολείου τηρεί «σιγήν ιχθύος» σχετικά με το περιστατικό και προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση που να επιβεβαιώνει ή να αναιρεί τα λεγόμενα των μαθητών.

epirusgate.blogspot

Ατάκες γάμου που έγραψαν ιστορία

http://www.guitarsandaudio.com/extras/shite/funnypics/marriage.jpgΓνωριμία "Η γυναίκα μου κι εγώ ζούσαμε ευτυχισμένοι για 25 ολόκληρα χρόνια. Μετά γνωριστήκαμε..."
Χαραγμένο στο μνημείο του Αγνωστου Συζύγου.

Απιστία 
"Όταν ένας άνδρας σου κλέβει τη γυναίκα, δεν.... υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από το να τον αφήσεις να την κρατήσει" Σάσα Γκιστρί, Γάλλος ηθοποιός που είπε επίσης ότι "η γυναίκα που το σκάει με τον εραστή της δεν εγκαταλείπει τον άνδρα της, τον απαλλάσσει από μια άπιστη σύζυγο."

Γιώργος Καννουράκης: Ο Έλληνας ογκολόγος που χτυπά τον καρκίνο


Γιώργος Καννουράκης: Ο Έλληνας ογκολόγος που χτυπά τον καρκίνοΣτο τιμόνι ενός εξαιρετικά φιλόδοξου ερευνητικού project για την αντιμετώπιση του καρκίνου, που ήδη «τρέχει» στην Αυστραλία, βρίσκεται ομογενής διακεκριμένος ογκολόγος. 
Ο καθηγητής Γιώργος Καννουράκης, επικεφαλής του Κέντρου Αντικαρκινικής Ερευνας του Μπάλαρατ, ξεκινά μια πρωτοποριακή σειρά ερευνών για τη θεραπεία του μεσοθηλιώματος και του καρκίνου των πνευμόνων.

AigiaFuxia2-Sima Kampana




Η ΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ

Σε εξέλιξη η άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2010»




nomarxia-ktirioΣε εξέλιξη βρίσκεται στο Νομό Ηλείας, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, η εθνική διακλαδική άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2010», η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο.

Καθαρίζουν στον Αλφειό



Και καλοβλέπουν την πρώην λίμνη Μουριάς

Πολλές φορές η ιδιωτική πρωτοβουλία πετυχαίνει πολύ πιο εύκολα και γρήγορα αυτά για τα οποία ο δημόσιος τομέας και η Πολιτεία, κωλυσιεργούν.
Το άλσος του ποταμού Αλφειού, παραπλεύρως της Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας, τα τελευταία χρόνια θύμιζε ζούγκλα. Πλέον η κατάσταση εξομαλύνεται καθώς ο Σύλλογος Λίμνης Μουριάς και Ποταμού Αλφειού, ζήτησε από την κατασκευάστρια εταιρία της νέας γέφυρας J&P ΑΒΑΞ να βοηθήσει στον καθαρισμό του χώρου.
Η ανταπόκριση της εταιρίας δεν ήταν απλά άμεση, αλλά φανέρωσε τη διάθεση για προσφορά στην ευρύτερη περιοχή στο χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν οι εργασίες.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Θεόδωρος Δάββος, αναφέρθηκε χθες στην προσπάθεια που γίνεται να ζωντανέψει και πάλι το μέρος που συγκέντρωνε σε διάφορες εκδηλώσεις χιλιάδες κόσμου.

Άγγιγμα Χειμώνα


Άγγιγμα Χειμώνα
Προγνωστικός χάρτης θερμοκρασίας στα 850hpa (1350m υψόμετρο)

















Εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η πτώση της θερμοκρασίας σταδιακά από αύριο Πέμπτη, άκαιρη εισβολή για αρχές Οκτώβρη, που σημαίνει ότι έχουμε δύο σενάρια ή ο Χειμώνας 2010-2011 θα κυλήσει με ψυχρές εισβολές, κρύο και χιόνια, ή μετά από έντονο και πρόωρο επεισόδιο ψυχρής εισβολής θα ακολουθήσει ένας θερμός χειμώνας όπως το Νοέμβριο του 2006, φυσικά τότε ήταν πολύ πιο έντονη η ψυχρή εισβολή όμως ακολούθησε ένας από τους πιο θερμούς Χειμώνες.
Φθινόπωρο λοιπόν με "γεύσεις" Χειμώνα τις επόμενες ημέρες!

Απόφαση για προστασία λιμνοθάλασσας Κοτυχίου

Απόφαση για προστασία λιμνοθάλασσας Κοτυχίου
Στιγμιότυπο από τη σημερινή σύσκεψη στη Νομαρχία Ηλείας για το Κοτύχι.
















Σύσκεψη με θέμα την υλοποίηση του έργου «Μελέτη Διάβρωσης και Προτάσεις σταθεροποίησης της αμμολωρίδας της Λιμνοθάλασσας του Κοτυχίου» πραγματοποιήθηκε σήμερα...
...Τετάρτη 6-10-10 υπό την προεδρεία του αντινομάρχη Ηλείας Ευγένιου Μπαλκάμου. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ

Μάχη για τους αντιπεριφερειάρχες στη Δυτική Ελλάδα – Το αργότερο ως την Παρασκευή οι ανακοινώσεις

 

Στην τελική της ευθεία εισέρχεται η μάχη για τις θέσεις των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Δυτική Ελλάδα, οι οποίοι θα στελεχώσουν το συνδυασμό “Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο”, του υποψήφιου του Κινήματος για τη θέση του πρώτου αιρετού γενικού γραμματέα της Περιφέρειας, Απόστολου Κατσιφάρα. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν ίσως και αύριο, Τετάρτη, και πάντως το αργότερο μέχρι αυτή την Παρασκευή. Όπως ανέφερε στο attacktv ο κ. Κατσιφάρας, το ζήτημα χειρίζεται η Επιτροπή Επιλογής Υποψηφίων, σε συνεργασία με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη.

Καταπλακώθηκε από τρακτέρ - Νεότερη ενημέρωση


Άνδρες της Τροχαίας αλλά και κάτοικοι του Κολιρίου έσπευσαν στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος.


















Τραγικό θάνατο βρήκε ένα τριανταδυάχρονο παλικάρι από το Κολίρι όταν καταπλακώθηκε από το τρακτέρ που οδηγούσε, κατά τη διάρκεια εργασιών σε αγροτική περιοχή κοντά στο χωριό του.
Το δυστύχημα έγινε στις 8.30 το πρωί. Ο 32χρονος εκείνη τη στιγμή οδηγώντας το τρακτέρ του βρισκόταν σ’ ένα λιοστάσι όπου πραγματοποιούσε εργασίες ψεκασμού ελαιοδέντρων στα πλαίσια του προγράμματος δακοκτονίας.

 Μαζί του βρισκόταν και ένας νεαρός εργάτης αλβανικής καταγωγής. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του εργάτη το τρακτέρ ευρισκόμενο σε κεκλιμένη πλαγιά ανετράπη σε κλάσματα δευτερολέπτου καταπλακώνοντας τον 32χρονο.

 Αμέσως ο εργάτης ειδοποίησε τηλεφωνικά κατοίκους του χωριού οι οποίοι έσπευσαν επιτόπου ειδοποιώντας και ασθενοφόρο, όμως ήταν αργά για τον άτυχο νέο καθώς στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο άτυχος νέος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο Κολίρι ενώ πριν λίγους μήνες είχε χάσει και τον πατέρα του. Προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος ενεργεί το τμήμα Τροχαίας Πύργου.

ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Αντιδρά ο Μιχάλης Κατρίνης



Την πίεση της κοινωνίας εξαιτίας των σκληρών μέτρων που προτείνονται στον προϋπολογισμό ομολογεί ότι βιώνει ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης δηλώσεις του οποίου φιλοξενούνται σήμερα σε σχετικό ρεπορτάζ στο «Βήμα».
«Θα δώσουμε μάχη να υπάρξουν τροποποιήσεις. Έτσι όπως μας παρουσίασαν τον προϋπολογισμό δεν μπορεί να περάσει. Να υπάρξουν τροποποιήσεις και τροπολογίες για να μειωθεί η ανεργία, για να έχουμε και εμείς ήσυχη τη συνείδησή μας στην κοινωνία», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κατρίνης.


Βέβαια, είναι μεγάλη κουβέντα το «δεν μπορεί να περάσει» αλλά ο βουλευτής εκφράζει, τρόπον τινά, το γενικό αίσθημα που υπάρχει στο λαό: μα πόσα μέτρα θα πάρουν ακόμα;

Και πόσο ακόμη θα δοκιμάζεται η συνείδηση των σοσιαλιστών βουλευτών; Όλα πάντως δείχνουν ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που έχει κατατεθεί, θα υπάρξουν αλλαγές προς το καλύτερο

ΗΛΕΙΑΤΩΡΑ

Καταπλακώθηκε από τρακτέρ












Νεκρός είναι ένας αγρότης ο οποίος κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, καταπλακώθηκε από το τρακτέρ που οδηγούσε σε αγροτική περιοχή κοντά στο Κολίρι του Πύργου.

Επί τόπου σπεύδουν άνδρες του τμήματος Τροχαίας Πύργου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό του. Νε ότερες πληροφορίες σε επόμενη ανάρτησή μας.

ΙLIATORA

Μαθητές ζητούν χώρο πάρκινγκ και χώρο για... καπνίζοντες!










Γι' αυτό το λόγο, έκαναν κατάληψη του σχολείου!

Από τις πιο πρωτότυπες απαιτήσεις έχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 6ου Επαγγελματικού Λυκείου και του 7ου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου, οι οποίοι αποφάσισαν να κλείσουν το σχολείο μέχρι να πραγματοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Τα συγκεκριμένα σχολεία αφορούν τα παιδιά εκείνα που το πρωί εργάζονται και πηγαίνουν σχολείο το απόγευμα.

Λόγω της δουλειάς τους χρησιμοποιούν μηχανάκια, τα οποία όμως δεν μπορούν να παρκάρουν πουθενά έξω από το σχολικό συγκρότημα.

Σημαντικές αλλαγές στο Λύκειο












Δραστικές αλλαγές στο πρόγραµµα σπουδών σε όλες τις τάξεις του λυκείου, νέο τρόπο πρόσβασης σε ΑΕΙ - ΤΕΙ και αναδιάρθρωση του πρώτου έτους σπουδών περιλαµβάνει το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα αλλαγές αναµένεται να συναντήσουν και οι φετινοί υποψήφιοι, καθώς το υπουργείο σκέπτεται να µετατοπίσει πριν από τις εξετάσεις τη συµπλήρωση του Μηχανογραφικού και να µειώσει τον αριθµό των εισακτέων.

Τα γενικά χαρακτηριστικά του νέου τρόπου πρόσβασης στα πανεπιστήµια είναι τα ακόλουθα: 

Προσοχή στην on line αγορές σας














Συνηθίζετε να αγοράζετε εισιτήρια από το ίντερνετ για αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις; Καλό θα είναι να προσέχετε διπλά και τριπλά, καθώς έρευνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποκαλύπτει  ότι  οι έξι στις δέκα ευρωπαϊκές ιστοσελίδες ηλεκτρονικής πώλησης εισιτηρίων κρύβουν σοβαρές παγίδες για τους καταναλωτές.

Η έρευνα έγινε από τον Μάιο έως τον Ιούνιο και συνολικά πέρασαν από το... μικροσκόπιο των εθνικών αρχών 414 σχετικά sites. Όπως προέκυψε λοιπόν, μόνο οι 167 από τους ιστοτόπους που ελέγχθηκαν βρέθηκαν σύμφωνοι με τους νόμους και τις οδηγίες για την προστασία των καταναλωτών.

Αντιθέτως, τα 247 sites βρέθηκαν να χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και δύο από τις έξι ελληνικές ιστοσελίδες που ερευνήθηκαν. Όπως προκύπτει από την έρευνα, στο 74% των ιστοσελίδων εντοπίστηκε ανύπαρκτη, ελλιπής ή παραπλανητική πληροφόρηση των χρεώσεων, όπως για παράδειγμα μη αναγραφόμενοι φόροι ή χρεώσεις αποστολής.

Απεργία στο Δημόσιο την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου











Παραλύει αύριο Πέμπτη ο δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ με αίτημα την ακύρωση των αντιλαϊκών πολιτικών του μνημονίου».

Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα θα γίνει στις 11.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου.

Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει επίσης συγκέντρωση στις 11:00 στην Ομόνοια και στις 10:00 στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες και το προσωπικό των Ταμείων.

Απεργούν επίσης δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, λόγω της απεργίας των γιατρών και των εργαζομένων σε αυτά.

Σημειώνεται ότι προβλήματα θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των αεροπορικών εταιριών, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα.


24ΩΡΟ

"ΝΟRΜΑ ΕΝ ΔΡΑΣΗ" - Από το Νεοχώρι με αγάπη!


ΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙΤΙΚΟ ΣΥΓΡΟΤΗΜΑ  NORMA ΕΝ ΔΡΑΣΗ 

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ
ΟΤΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ  ΚΑΙ ΣΕ
ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ...

ΣΥΓΧΑΡΤΗΡΙΑ....ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΟ
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ

Ποιούν τη νήσσα...











Απίστευτο! 430 δις περίπου έφτασε μας λένε το εξωτερικό χρέος και εμείς ψάχνουμε να...
μαζέψουμε κάτι ψίχουλα για το μέγεθος αυτό, από περικοπές που όμως είναι σημαντικές για τον καθένα μας ,στους μισθούς και στις συντάξεις.

Δεν ξέρω τι συμβαίνει και που το πάνε αλλά τα νούμερα πλέον είναι τρομακτικά και μόνο που τα ακούς σε πιάνει απελπισία και ψυχοπλάκωμα για το μέλλον.

Για το τι θα γίνει και πως θα βγούμε από αυτή την δίνη δεν ακούμε να μας λέει κανένας. Δεν υπάρχει αναπτυξιακή πολιτική και τα μεγάλα κεφάλαια φεύγουν στο εξωτερικό. Οι εφοπλιστάδες οι μεγαλοεπιχειρηματίες και γενικά όσοι οικονόμησαν εις βάρος αυτού του λαού κάνουν τα κορόιδα μια και έχουν φροντίσει προ πολλού να εξασφαλίσουν έως και γενεές δεκατέσσερις τα παρανόμως αποκτηθέντα .... σε τράπεζες του εξωτερικού!!!

Εσφαλμένη εντύπωση με τους λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΗ












Η αναγραφή στους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος της φράσης «Επίσης, με το Ν.2093/92 επιβάλλεται και χρέωση Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών (ΔΕΤΕ) 5‰», αμέσως μετά τη μνεία περί επιβολής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στην ηλεκτρική ενέργεια, έχει δημιουργήσει στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών την εσφαλμένη εντύπωση ότι τα ποσά των ΔΕΤΕ εισπράττονται για λογαριασμό των τελωνειακών υπαλλήλων και αποδίδονται σε αυτούς.

Στη σύγχυση αυτή συνέβαλαν σχετικά δημοσιεύματα και σχόλια του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η επιβολή των εν λόγω χρεώσεων δήθεν ισοδυναμεί με αύξηση των επιδομάτων των τελωνειακών υπαλλήλων.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) και τα Δικαιώματα Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών (Δ.Ε.Τ.Ε.), σύμφωνα με το Ν. 3697/2008, αποτελούν έσοδο του Τακτικού Προϋπολογισμού και σε καμιά περίπτωση δεν καταβάλλονται στους τελωνειακούς, αφού δε συσχετίζονται εμμέσως ή αμέσως με τις αποδοχές τους, οι οποίες έχουν υποστεί σημαντικότατες μειώσεις, όπως αυτές του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων από τα ληφθέντα κυβερνητικά μέτρα.

Η Ομοσπονδία μας καλεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να μη διαιωνίζουν τη σύγχυση με ανακριβή άρθρα και σχόλια αλλά να συμβάλλουν στην αποκατάσταση της αλήθειας μέσω της ορθής και αντικειμενικής ενημέρωσης των πολιτών.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΤΥΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ-  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΡΙΜΠΟΝΙΑΣ - ΕΛΕΝΗ ΡΕΤΣΙΝΑ
tro-ma-ktiko

Σειρήνες θα ηχήσουν σήμερα Τετάρτη στις 11:30 το πρωί

Σειρήνες θα ηχήσουν, σήμερα στις 11:30 το πρωί, σε όλη τη χώρα.

Δεν πρόκειται για πόλεμο, αλλά...
για δοκιμαστική ενεργοποίηση του συστήματος αυτόματου τηλεχειρισμού των σειρήνων συναγερμού πολιτικής άμυνας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεν συντρέχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.


Οι σειρήνες θα ηχήσουν για ένα λεπτό.



madata 

alisidoti antidrasi-anemoi (ΜΕGA CHANEL,9.5Μ.Ο)



ΕΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΙΟΧΩΡΙ ΜΑΣ
ΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ...

ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ  ΣΤΟ MEGA CHANEL

MΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΤΟΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ...ΑΝΤΡΕΣ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ....



foloi forest 
ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΧΩΡΙΤΕΣ...!!!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΛΕΙΟΥΣ....!!!


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...!!!


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ...!!!


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ...!!!


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ,ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ,ΤΗΣ ΚΥΠΡΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΠΟΥΡΗΣ !!!!!

Στην διαδικτυακή Ηλεία


Στην διαδικτυακή Ηλεία

















Γι' άλλη μία φορά κάναμε την περατζάδα μας στην Ηλεία, χρησιμοποιώντας πληκτρολόγια και ..."ποντίκια". Σας παρουσιάζουμε ενδιαφέρουσες προσπάθειες από συνοδοιπόρους συμπατριώτες μας.
Ενημέρωση για εκδηλώσεις κ' events από τον Μπάμπη και την ομάδα του :                                     http://www.i-agenda.gr/
Nέα από την Βάρδα και τα περίχωρα :  http://varda-news.blogspot.com/

Οι Νεοχωρίτες για τον τόπο που γεννήθηκαν και αγαπούν :   http://neohorikillinis.blogspot.com/

H Καλλιθέα στο διαδίκτυο : http://zaxa.gr/

Νέα της Αμαλιάδας αλλά και παραπολιτικά : http://amaliada-news.blogspot.com/

Eπίκαιρα άρθρα, ενάντια στης φύσης την λεηλασία : http://kamena.blogspot.com/

Νέα από μία μικρή πατρίδα, την Ορεινή Ηλεία : http://oreini-ileia.blogspot.com/

Eνημέρωση και προβολή του Πύργου κ' της Ηλείας : http://pyrgos-news.gr/

Σχολιασμός της επικαιρότητας από τον Χρήστο: http://apallou.blogspot.com/

Aθλητική ενημέρωση : http://www.asist.gr/
                                     http://ilia-sport.gr/

Αλλά και φίλοι μας ...κοντοχωριανοί! :

http://dete.gr/
http://thebest.gr/
http://www.attacktv.gr/
http://voutospress.blogspot.com/

Aυτά ταλίγα για τώρα. Θερμή παράκληση: Μην μας ταλαιπωρείτε να σας ψάχνουμε μόνοι μας, δεν ...προλαβαινόμαστε τελευταία!! Ενημερώστε μας για την διαδικτυακή σας προσπάθεια κ' εμείς ευχαρίστως να την προβάλλουμε και να συνδράμουμε όσο μπορούμε στην αύξηση της επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων σας.

Όλοι μαζί, με την διαφορετικότητα των αποψεών μας, για τον τόπο μας.

ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Το sms της χρονιάς...!!



Χθες το ΠΑΣΟΚ έκλεισε ένα χρόνο διακυβέρνησης και η σύνδεσή μου μού έκανε παιχνίδια. Έστω και καθυστερημένα λοιπόν, ας αποτίσω κι εγώ φόρο τιμής (ακόμα και το «φόρος τιμής» μάς τρομάζει ρε γαμώτο) στο κόμμα που έχει φορολογήσει και το ξίγκι που βγάζουμε από τις μύγες.

365 μέρες, σκέτη απόλαυση. Μνημόνια, επιτηρήσεις, εξαγγελίες που αποδείχτηκαν πρόστυχα ψεύτικες, μειώσεις μισθών, αυξήσεις τιμών, αποτυχίες στη Eurovision κτλ, στο όνομα της εξόδου από την κρίση. Αυτά ήταν μόνο τα θετικά. Το αρνητικό είναι πως είμαστε στην αρχή.

Ο λευκός Ομπάμα (δηλαδή ο κλώνος του μαύρου Κένεντι) χθες δέχτηκε πολλές ευχές. Από φίλους, από κομματόσκυλα, από αυτούς τα φάγανε μαζί, από…



Όταν το ΠΑΣΟΚ είχε συμπληρώσει 100 μέρες στην εξουσία, γιορτάστηκε αυτή η μικρή επέτειος με Megalicius τρόπο…

SILVERCITY.gr

drseeng

Οι γυναίκες εκλογείς κρατούν τα πρωτεία στην Ηλεία!



















Το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε χθες στην δημοσιότητα τια αναλυτικές καταστάσεις με τους εκλογείς για τις επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου και την αναθεώρηση που έγινε οι εγγεγραμμένοι εκλογείς στους καταλόγους ανέρχονται στις 179.848, αριθμός μειωμένος συγκριτικά με τους καταλόγους του 2009( Ευρωεκλογές, Εθνικές εκλογές) αφού πέρυσι το σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ήταν 180.414( άνδρες 89.395, γυναίκες 91.019).

Και φέτος οι γυναίκες εκλογείς είναι περισσότερες συγκεκριμένα φτάνουν τις 90.671 ενώ οι άνδρες εκλογείς είναι 89.177. Ένα ακόμα στοιχείο είναι οι νέοι εκλογείς για πρώτη φορά εκλογικό δικαίωμα αποκτούν 2.066 νέοι από τους οποίους οι 1.080 είναι άνδρες και οι 986 γυναίκες, σύμφωνα με τους αναθεωρημένους εκλογικούς καταλόγους που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας: Γέλα πουλί μου (Live)

Άντληση καυσίμων από το βυτιοφόρο που έπεσε στο γκρεμό















Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το πρωί η επιχείρηση άντλησης των καυσίμων που περιείχε το βυτιοφόρο της εταιρείας BP που το βράδυ της Δευτέρας κατέπεσε σε γκρεμό στην περιοχή της Φολόης, λίγο πριν τη διασταύρωση της Αχλαδινής.
Ο οδηγός που σώθηκε από θαύμα, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο του Πύργου ενώ η αντίδραση της εταιρείας για την προστασία και αποκατάστασης του περιβάλλοντος στην περιοχή που κατέπεσε το βυτιοφόρο ήταν άμεση. 

Το τροχαίο ατύχημα συνέβη λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ της Δευτέρας, όταν το βυτιοφόρο της εταιρείας BP ενώ κατευθυνόταν προς το Λάλα, για τον ανεφοδιασμό με καύσιμα και του τελευταίου πρατηρίου της ορεινής Ηλείας, σε μια κλειστή κατηγορική στροφή πριν τη διασταύρωση της Αχλαδινής, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να καταλήξει σε γκρεμό βάθους 30 περίπου μέτρων.

«Λόγω και της ψιλής βροχής που έπεφτε εκείνη την ώρα, το όχημα παρέκλινε της πορείας του και βρέθηκε στο γκρεμό. Ο οδηγός έκανε ότι μπορούσε για να αποφύγει την ανατροφή - κάτι που θα μεγιστοποιούσε τις πιθανότητες διαρροής – και κατέληξε σε αυτό το σημείο, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά»,
εξηγεί ο Προϊστάμενος Εγκατάστασης Καλαμάτας Παναγιώτης Λυκοκανέλλος, που έχει την ευθύνη συντονισμού εκ μέρους της εταιρείας και στην περιοχή της Ηλείας.

Άμεση κινητοποίησηΟ ίδιος ο οδηγός του οχήματος ενημέρωσε την Αστυνομία και άντρες από το Α.Τ Αρχαίας Ολυμπίας έφτασαν στο σημείο όπως και άντρες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο οδηγός ενημέρωσε και την εταιρεία ενώ κάτοικος της περιοχής τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Πύργου όπου και παρέμεινε για προληπτικούς λόγους, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

«Αμέσως φτάσαμε εδώ – ενώ είχε ειδοποιηθεί και η εταιρεία μας – και πήραμε όλα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή διαρροής.
Κλείσαμε όλα τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας που εγκλωβίζουν το καύσιμο να μη διαρρεύσει, κι αφού αποκλείστηκε η περίπτωση της διαρροής για να μην έχουμε κίνδυνο πυρκαγιάς ή ρύπανσης στο περιβάλλον, σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρήσεων της εταιρείας στην Αθήνα και τον κ. Γεωργιόπουλο της Π.Υ Πύργου, αποφασίσαμε η μετάγγιση σε άλλο όχημα να γίνει το πρωί, για λόγους ασφάλειας, λόγω και της ιδιομορφίας του εδάφους. Έτσι, άντρες της Πυροσβεστικής παρέμειναν όλη τη νύχτα στο σημείο σε επιφυλακή καθώς και άντρες της ιδιωτικής ασφάλειας της εταιρείας»,
εξήγησε ο κ.Λυκοκανέλλος.

Με επιτυχία η άντληση

Με το πρώτο φως της ημέρας, εξειδικευμένο κλιμάκιο τεχνικών της εταιρείας βρέθηκαν στην περιοχή και με συντονισμένες ενέργειες από τους εκπροσώπους της εταιρείας και του μεταφορέα, λίγες ώρες αργότερα είχε ολοκληρωθεί η επιτυχής μετάγγιση του καυσίμου από το ένα όχημα στο άλλο που έφτασε στο σημείο για το σκοπό αυτό, χωρίς να διαρρεύσει ούτε μια σταγόνα από τα 10.000 καυσίμου που περιείχε το βυτιοφόρο. 

Στο σημείο παρέμειναν μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας και δυο οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Αρχαίας Ολυμπίας με τέσσερις άντρες και επικεφαλής τον Προϊστάμενο Γιώργο Κωνσταντακόπουλο.
 
Με την ολοκλήρωση της μετάγγισης του καυσίμου, ειδικό γερανοφόρο όχημα ανέλκυσε το βυτιοφόρο, το οποίο μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Καλαμάτα, ενώ αν και δεν υπήρχε διαρροή καυσίμου από το βυτιοφόρο, η εταιρεία απομάκρυνε και στρώμα χώματος επιφανειακά προχωρώντας έτσι στην πλήρη αποκατάσταση της περιοχής.

 «Η εταιρεία δίνει μεγάλη σημασία στα θέματα ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος και γι’ αυτό η κινητοποίηση μας και η λήψη των απαραίτητων μέτρων ήταν άμεση», συμπληρώνει τέλος ο Προϊστάμενος Εγκατάστασης Καλαμάτας Παναγιώτης Λυκοκανέλλος.

ΠΑΤΡΙΣ ΗΛΕΙΑΣ

Έρχεται κρύο...

Έρχεται κρύο...











Προχωρημένο Φθινόπωρο με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σύμφωνα και με τα νεότερα στοιχεία περιμένουμε σταδιακά από την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου στην Ηλεία. Οι μέγιστες τιμές δεν θα ξεπερνούν τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου ενώ την νύχτα και νωρίς το πρωί θα πέφτει ακόμα και σε μονοψήφιες τιμές όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές του νομού.

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν το απόγευμα της Πέμπτης 7/10 ενώ σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι από ανατολικές - βορειοανατολικές διευθύνσεις στα 5 με 6 μποφόρ σε χερσαίες περιοχές με παράλληλη αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Τα φαινόμενα μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής 8/10 θα σταματήσουν ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 20 με 21 βαθμούς. Λόγω των ισχυρών ανέμων η αίσθηση των χαμηλών θερμοκρασιών θα είναι πιο έντονη.

Το Σαββατοκύριακο 9-10/10 , κρύο το βράδυ και νωρίς το πρωί με θερμοκρασίες που πιθανόν να πέσουν ακόμα και στους 6 με 7 βαθμούς Κελσίου κυρίως στις πιο ημιορεινές ορεινές περιοχές. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 19 με 20 βαθμούς. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία θα μαλακώσει ο καιρός από το βράδυ της Κυριακής καθώς φαίνεται να μας πλησιάζει μια ατμοσφαιρική διαταραχή με αξιόλογες βροχές και νοτιάδες από την Δευτέρα 11/10, εξέλιξη την οποία παρακολουθούμε και θα ενημερώσουμε.

ΗΛΕΙΑΤΩΡΑ




Επικίνδυνο χημικό νέφος πάνω από τον κάμπο της Ηλείας

Επικίνδυνο χημικό νέφος πάνω από τον κάμπο της Ηλείας













Δεν μας έφταναν οι καιόμενοι σκουπιδότοποι. Τώρα το φθινόπωρο κάθε βράδυ ένα χημικό νέφος καιομένων πλαστικών κλπ κάνει έντονη την παρουσία του με την αποκρουστική δυσοσμία στον κάμπο της Ηλείας, προκαλώντας ...
(Δελτίο Τύπου)
...δυσφορία σε όλους τους κατοίκους και ιδιαίτερα σ΄αυτούς που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα...


Οι καλλιέργειες έχουν τελειώσει, η αντιπυρική περίοδος κατά την οποία απαγορεύεται η υπαίθρια καύση, έχει λήξει και οι αγρότες βρίσκουν την ευκαιρία να "καθαρίσουν" τα χωράφια τους βάζοντας φωτιές.

Σε αυτά όμως που καλλιεργούνται ντομάτες, καρπούζια κλπ γίνεται ευρεία χρήση του μαύρου πλαστικού εδαφοκάλυψης, το οποίο αντί να συγκεντρωθεί και να δοθεί για ανακύκλωση, καίγεται μαζί με τα ξερά χορτάρια.

Οι επιστήμονες έχουν από καιρό επισημάνει τον κίνδυνο της υπαίθριας καύσης των πλαστικών και ειδικοί γιατροί έχουν καταθέσει στοιχεία για αύξηση των νεοπλασιών στην περιοχή .. Παρά ταύτα το φαινόμενο συνεχίζεται με όλα τα ολέθρια για τη δημόσια υγεία και τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα επακόλουθα.

Αραγε τί κάνουν οι αρμόδιες αρχές;, νομαρχιακές και δημοτικές; Τί κάνουν οι αγροτικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί; Μήπως φρόντισαν για τη συγκέντρωση των πλαστικών που χρησιμοποιούνται αφειδώς στις καλλιέργειες και τα μετέφεραν σε χώρους ανακύκλωσης;; Λέμε, μήπως...

Εκλογές έρχονται, κάτι θα έχουν να απολογηθούν...


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΗΛΕΙΑΣ.


ΗΛΕΙΑΤΩΡΑ

Πόσα τοστ θα φάνε;

Πόσα τοστ θα φάνε;
Διαβάστε σχετικά άρθρα
Τελικά κάθε νέο κρούσμα διάρρηξης στην Ηλεία, έρχεται να μας προκαλέσει ακόμα περισσότερη έκπληξη από το προηγούμενο. Το πιο πρόσφατο, αυτό σε καντίνα σχολείου στη Ζαχάρω.

Ενδεικτικά της ανέχειας που επικρατεί στην Ηλεία, είναι τα όλο και περισσότερα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων. 

Στη Ζαχάρω τα ξημερώματα της Τρίτης, άγνωστοι έσπασαν τα κάγκελα στο παράθυρο του κυλικείου στο Δημοτικό Σχολείο και μπήκαν ανενόχλητοι σε αυτό. Πρώτα εξασφάλισαν "μετρητό" πέρνωντας τα ψιλά από το ταμείο, δηλαδή 50 ευρώ. 

Μετά άνοιξε η όρεξη. Πήραν τριακόσιες φέτες τυρί και γαλοπούλα που χρησιμοποιούνται για τα τοστ. Στη συνέχεια πήραν και αρκετά μπουκάλια σοκολατούχο γάλα, που ελλείψει άλλου "ποτού" θα βοηθούσε στη χώνεψη.

Τώρα τι να σας πούμε, με τόσες φέτες τυρί και γαλοπούλα, στην καλύτερη περίπτωση φτιάχνουν 150 τοστ, εκτός αν αρχίσουν να βάζουν διπλές ποσότητες. Βασική προϋπόθεση να κλέψουν και αρκετές φέτες ψωμί για να κάνουν ολοκληρωμένες δουλειές.

Πέρα από την χιουμοριστική πλευρά του θέματος, θα πρέπει να εστιάσουμε στην πραγματική εικόνα, αυτή των εξαθλιωμένων που "μπουκάρουν" για να εξασφαλίσουν λίγο φαγητό. Και οι εκτιμήσεις των Αρχών φαίνεται πως οδηγούν σε αλλοδαπούς, που ήρθαν στη χώρα μας για μια καλύτερη ζωή, αλλά το "κύμα" της οικονομικής κρίσης τους παρασύρει πρώτους από όλους.

iliatora