ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΚΑΒΙΤΣΑΣ

karkavitsas-b

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ  Ο ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ   ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Η ΓΕΝΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΝΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ  ΤΑ ΛΕΧΑΙΝΑ.ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ 
                                Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΚΑΒΙΤΣΑΣ

1865
Γέννηση. Γονείς ο Δημήτριος Καρκαβίτσας (1840-1922) και η Άννα Βασιλείου Σκαλτσά (1844-1913).

1870
Γράφεται στο δημοτικό σχολείο Λεχαινών

Δηλητηριώδες ψάρι στα ελληνικά νερά

Η κατανάλωση του είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία

Ένα λαγοκέφαλο βάρους 1,62 κιλών και μήκους 52 εκατοστών αλίευσε ψαράς στο λιμάνι Πατητήρι Αλοννήσου. Πρόκειται για ένα δηλητηριώδες ψάρι που αν καταναλωθεί μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο και οι αρμόδιοι εφιστούν την προσοχή αλιέων και καταναλωτών.

Ο λαγοκέφαλος είναι ένα είδος δηλητηριώδους ψαριού το οποίο πέρασε από τα στενά του Σουέζ στη Μεσόγειο θάλασσα και έχει ήδη εξαπλωθεί στις ελληνικές θάλασσες.

ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΑ....

Ανέκδοτο: 
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQVeATFiO8dkqkpshO-bseqGJa0zpZfCmC7BRmS_8GWPpCAXxQ&t=1&usg=__sC5E6-RmBCRGL2Td2mR0epOM99s=Η κυρία είναι στο κρεβάτι με τον εραστή της.
Ξαφνικά ακούνε το αυτοκίνητο του συζύγου να παρκάρει έξω απ` το σπίτι...


Ο εραστής τρέχει πανικόβλητος να κρυφτεί.
Η κυρία, πιο ψύχραιμη, του λέει:
- "Πήγαινε στη γωνία και κάτσε ακίνητος!"
- "Μα..."
- "Δεν έχει μα! Κάτσε εκεί που σου λέω!"
Πηγαίνει στο μπάνιο και φέρνει baby-oil και ταλκ. Τον πασαλείβει με το λάδι, τον πασπαλίζει ολόκληρο με ταλκ και του λέει:
- "Κάτσε ακίνητος και κάνε το άγαλμα!"
- "Μα..."
- "Κάνε το άγαλμα, που σου λέω, αλλιώς μας έσφαξε και τους δύο!"
Μπαίνει ο σύζυγος και βλέπει το άγαλμα.
- "Τι είναι αυτό Μαρία;"
- "Α, τίποτε! Είχα πάει στους Παπαδοπουλαίους το Σαββατοκύριακο κι είχαν ένα τέτοιο άγαλμα και το ζήλεψα. Δεν σε πειράζει που πήρα κι εγώ ε;"
- "Α μπα, τι να με πειράξει;"
Έκατσαν, έφαγαν, είδαν τηλεόραση και κάποια στιγμή έπεσαν για ύπνο. Κατά τις τρεις τα ξημερώματα, ο σύζυγος σηκώνεται, πάει στην κουζίνα, ανοίγει το ψυγείο, φτιάχνει ένα σάντουιτς, παίρνει και μια μπύρα και πάει στο άγαλμα.
- "Έλα ρε, φάε, πιες!"
Ο εραστής παγώνει απ` το φόβο του.
- "Έλα ρε, φάε κάτι! Εγώ τρεις μέρες έκανα το άγαλμα στους Παπαδοπουλαίους κι ούτε ένα ποτήρι νερό δεν μου `δωσαν!"

2ΩΡΟ

«Παίζεται» η υποψηφιότητα Καφύρα;

«Παίζεται» η υποψηφιότητα Καφύρα;













Σάλο έχουν προκαλέσει αναρτήσεις ενημερωτικών ιστοσελίδων περί πιθανού αποκλεισμού από το ΠΑΣΟΚ του νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα από την διεκδίκηση της υποψηφιότητας για την θέση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας.

«Ο κ. Καφύρας, ο οποίος θεωρείτο βέβαιος για την θέση από την αρχή της διαδικασίας, φέρεται να κόβεται, με παρέμβαση βουλευτών της Ηλείας και στελεχών του ΠΑΣΟΚ που δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι την υποψηφιότητά του», αναφέρει χαρακτηριστικά το thebest.gr, προσθέτοντας: «Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι τις τελευταίες ώρες για τη θέση παίζεται το ίδιο παιχνίδι που παιζόταν για τη θέση του περιφερειάρχη, δηλαδή το όνομα του κ. Καφύρα... μπαινοβγάινει στη συζήτηση μαζί με κάποια άλλα».

Ανάλογο είναι και το περιεχόμενο ανάρτησης της ιστοσελίδας dete.gr που ισχυρίζεται ότι η Ιπποκράτους κάλεσε πριν λίγη ώρα τον κ. Καφύρα και αναφέρει ότι η απόφαση θα έχει ανακοινωθεί μέχρι το βράδυ.

Το ΗΤ επικοινώνησε πριν λίγη ώρα με τον κ. Καφύρα ο οποίος δήλωσε γνώστης αυτών των δημοσιεύσεων αλλά τόνισε πως τα πράγματα δεν είναι όπως γράφονται: «Υπάρχουν κάποιες καταγγελίες στην Ιπποκράτους από γνωστούς κύκλους που πολεμούν την υποψηφιότητά μου και αύριο θα δώσω εξηγήσεις πράγματι στην ΕΤΑΠ (επιτροπή τήρησης καταστατικού) του ΠΑΣΟΚ. Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι οι συκοφαντίες αυτές δεν έχουν καμία τύχη» τόνισε ο νομάρχης Ηλείας, υπογραμμίζοντας ότι περισσότερα θα πει μετά την διεκπεραίωση όλης αυτής της διαδικασίας.
ILIATORA

Ένα "λιμάνι" για κακοποιημένα και εξαφανισμένα παιδιά

Ένα \"λιμάνι\" για κακοποιημένα και εξαφανισμένα παιδιά
Ο πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children) Jim Cannavino και ο Επιθεωρητής του Τμήματος Εξαφανίσεων της Ομοσπονδιακής Βελγικής Αστυνομίας...
...Alain Remue θα βρίσκονται στην Ελλάδα τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010 για να εγκαινιάσουν μαζί με τον Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» το Κέντρο Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την Εξαφάνιση και Εκμετάλλευση Παιδιών.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα διοικητικού συμβουλίου του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βας. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα, Μαρούσι) στις 18:00μ.μ. Στο Κέντρο Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την Εξαφάνιση και Εκμετάλλευση
Παιδιών (Southeastern European Centre For Missing and Exploited Children) θα
στεγάζονται:
o Το Εθνικό Κέντρο για την Εξαφάνιση, Κακοποίηση, και Εκμετάλλευση
Παιδιών
o Η Προέκταση της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056
o Η προέκταση της Ευρωπαιϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000
o Το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης
o Το AMBER ALERT HELLAS
Η ανάγκη για τη δημιουργία ενός περιφερειακού δικτύου για την εξαφάνιση και εκμετάλλευση παιδιών προέκυψε από το πρώτο αμερικανο – βαλκανικό φόρουμ που οργανώθηκε στην Αθήνα από το International Centre for Missing and Exploited
Children και Το Χαμόγελο του Παιδιού τον Οκτώβριο του 2007 και τη συνειδητοποίηση για την ανάγκη στενότερης διαβαλκανικής συνεργασίας. Η Ελλάδα είναι η «πόρτα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το "Χαμόγελο του Παιδιού" και στο Αγρίνιο

Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010 στις 12 μμ ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός και ο πρόεδρος του Εθελοντικού Οργανισμού «το Χαμόγελο  του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος θα εγκαινιάσουν το νέο «Σπίτι» του Εθελοντικού Οργανισμού «το Χαμόγελο του Παιδιού», στη περιοχή Καλύβια του Δήμου Αγρινίου.

Το «Σπίτι» παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αγρινίου και θα αποτελέσει καταφύγιο για κάθε παιδί που πέφτει θύμα κακοποίησης ή βιώνει την εγκατάλειψη και αδιαφορία της οικογένειας του. Μέσα σε έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο θα παρέχεται φιλοξενία, σίτιση, εκπαίδευση, ιατρική φροντίδα, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό. Πρόκειται για το δέκατο κατά σειρά «Σπίτι» του Εθελοντικού Οργανισμού «το Χαμόγελο του Παιδιού».

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί και η παράδοση ενός αυτοκινήτου, δωρεά της ΤΕΔΚ Αιτωλοακαρνανίας, για την εξυπηρέτηση των αναγκών του σπιτιού.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Χαρά Γροσδάνη
Τηλ: 2610 332499 - 6936523047
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ




179.848 πάνε στην κάλπη!
Αυτοδιοίκηση ( 05/10/2010 16:05 )
179.848 πάνε στην κάλπη!
Στις 179.848 ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Ηλείας που θα κληθούν να ψηφίσουν στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010. Το υπουργείο Εσωτερικών…
… ανακοίνωσε τους συγκεντρωτικούς πίνακες εκλογέων και στατιστικά στοιχεία της εκλογικής δύναμης των πολιτών, από τα οποία προκύπτει -για το νομό Ηλείας- σταδιακή μείωσή της.
Με βάση τους πίνακες αυτούς στα εκλογικά κέντρα της Ηλείας κατανέμονται 179.848 εκλογείς, εκ των οποίων οι 89.177 ψηφοφόροι είναι άνδρες και οι 90.671 γυναίκες.
Φέτος, στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση αποκτούν για πρώτη φορά εκλογικό δικαίωμα στην Ηλεία 2.066 νέοι από τους οποίους οι 1.080 είναι άνδρες και οι 986 γυναίκες, σύμφωνα με τους αναθεωρημένους εκλογικούς καταλόγους που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Δικαίωμα  ψήφου αποκτούν  οι ομογενείς και οι υπήκοοι τρίτων χωρών και στα εκλογικά κέντρα της Ηλείας θα ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν 60 ψηφοφόροι, ανεβάζοντας το γενικό σύνολο για το νομό στους 179.908.
Συρρίκνωση εκλογικής δύναμης
Ενδιαφέρον αποκτούν και τα στοιχεία που αφορούν στη μεταβολή της εκλογικής δύναμης στην Ηλεία και τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο των Εσωτερικών.
Με βάση αυτά, την τελευταία τριετία η εκλογική μάζα παρουσιάζει μια σταδιακή συρρίκνωση.
Το έτος 2008 η εκλογική δύναμη ανερχόταν σε 181.173, εκ των οποίων οι νέοι ψηφοφόροι να είναι 2.081. Το 2009 η εκλογική δύναμη συρρικνώθηκε στις 180.414 (2.116 νέοι) και η ίδια τάση συνεχίστηκε το έτος 2010 με τη δύναμη των εκλογέων να σταθεροποιείται στις 179.848.
Από το 2004 έως και το 2007 η δεξαμενή των εκλογέων στο νομό Ηλείας μειώθηκε κατά 1.981.
ILIA TORA

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ 1.230 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Με βάση τις ρυθμίσεις, του νέου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, που απαγορεύουν στο εξής την κράτηση για μη καταβολή δικαστικών εξόδων και την υποχρεωτική μετατροπή... των ποινών φυλάκισης έως και τρία χρόνια, σε χρηματικές ποινές φυλάκισης, αποφυλακίζονται άμεσα από τις φυλακές της χώρας 1.230 κρατούμενοι.

Παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα αναστολής εκτέλεσης της ποινής μέχρι 5 χρόνια εφόσον ο καταδικασθείς δεν έχει προηγουμένως καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους και άνω...

Επεκτείνεται, δε, για όλα τα πλημμελήματα η κατ' οίκον έκτιση της ποινής για άτομα άνω των 75 ετών. Η σειρά μέτρων που προωθεί ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Καστανίδης, έχει στόχο τον εκσυγχρονισμό του συστήματος των ποινών.


24ΩΡΟ

ΕΓΓΡΑΦO ΝΟΜΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Τι λέει ο Χ. Καφύρας για τις καντίνες της Ζαχάρως
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΦΥΡΑΣ
Κύριοι,

Αφού σας ευχηθώ καλή προσπάθεια και καλό αγώνα στις εκλογές για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, θέλω να σας ενημερώσω ότι η Νομαρχία Ηλείας και εγώ προσωπικά είμαστε έτοιμοι να διευκολύνουμε την προεκλογική σας δραστηριότητα στα πλαίσια του θεσμικού ρόλου μας .
Στα πλαίσια αυτά μπορούμε να σας παρέχουμε τα εξής :
§         την παραχώρηση του Συνεδριακού χώρου της Νομαρχίας Ηλείας για εκδηλώσεις και δραστηριότητες του Συνδυασμού σας (όχι μεμονωμένων υποψηφίων) για το διάστημα έως και Κυριακή 31-10-10 με τη χρήση του προθάλαμου (φουαγιέ). Για το διάστημα από 1-5 Νοεμβρίου 2010 θα μπορεί να παραχωρηθεί ο χώρος με είσοδο μόνο από την 28η Οκτωβρίου διότι ο χώρος του προθάλαμου (φουαγιέ) θα χρησιμοποιηθεί από τα εκλογικά συνεργεία της Νομαρχίας για το εκλογικό υλικό που θα δοθεί στα εκλογικά τμήματα.
§         τα εκλογικά αποτελέσματα (σε ηλεκτρονική μορφή) των Νομαρχιακών εκλογών του 2006 ανά συνδυασμό και ανά υποψήφιο.
§         οι νέοι αναθεωρημένοι εκλογικοί κατάλογοι (σε ηλεκτρονική μορφή) με βάση των οποίων θα εξαχθούν οι εκλογές, όταν μας αποσταλούν ( προβλέπεται εντός των επόμενων ημερών) από το Υπουργείο Εσωτερικών.
§         την απόφαση καθορισμού εκλογικών τμημάτων η οποία αναμένεται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2010 το αργότερο.
§         Τις εγκυκλίους, αποφάσεις και κάθε άλλο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου, που έχει σχέση με τις Περιφερειακές εκλογές.
§         κάθε άλλη πληροφορία ή βοήθεια που είναι συμβατή με το ρόλο και τις δυνατότητες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.


Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΦΥΡΑΣ
madmedia.gr

Κοινωνικό τιμολόγιο με 4 ευρώ λιγότερα τον μήνα!

deh_02.jpgΘυμηδία και ειρωνεία προκαλεί στους εργαζόμενους της ΔΕΗ η απόφαση της διοίκησης Ζερβού, σε συνεννόηση με τη Μπιρμπίλη, να θέσει σε εφαρμογή το λεγόμενο κοινωνικό τιμολόγιο για τους ανέργους, τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.


Από τις οικονομικές αναλύσεις που έχουν γίνει το προκύπτον όφελος για τα 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά που αφορά αυτό το μέτρο, δεν ξεπερνά τα 15 ευρώ την τετραμηνία!!!


Τόσο ... κοινωνικό τιμολόγιο είναι δηλαδή που εξασφαλίζει στον δικαιούχο, 4 ευρώ τον μήνα!
Πρόκειται για ... πολύ σοβαρό μέτρο και με κάτι τέτοια η κυβέρνηση θα χτυπήσει την φτώχεια που προκάλεσε από την ένταξη του λαού στο Μνημόνιο και το ΔΝΤ!


24ΩΡΟ

Στην διαδικτυακή Ηλεία


Στην διαδικτυακή Ηλεία
Διαβάστε σχετικά άρθρα



Γι' άλλη μία φορά κάναμε την περατζάδα μας στην Ηλεία, χρησιμοποιώντας πληκτρολόγια και ..."ποντίκια". Σας παρουσιάζουμε ενδιαφέρουσες προσπάθειες από συνοδοιπόρους συμπατριώτες μας.
Ενημέρωση για εκδηλώσεις κ' events από τον Μπάμπη και την ομάδα του :                     http://www.i-agenda.gr/
Nέα από την Βάρδα και τα περίχωρα :  http://varda-news.blogspot.com/



Οι Νεοχωρίτες για τον τόπο που γεννήθηκαν και αγαπούν :         http://neohorikillinis.blogspot.com/


H Καλλιθέα στο διαδίκτυο : http://zaxa.gr/
Νέα της Αμαλιάδας αλλά και παραπολιτικά : http://amaliada-news.blogspot.com/
Eπίκαιρα άρθρα, ενάντια στης φύσης την λεηλασία : http://kamena.blogspot.com/

Νέα από μία μικρή πατρίδα, την Ορεινή Ηλεία : http://oreini-ileia.blogspot.com/
Eνημέρωση και προβολή του Πύργου κ' της Ηλείας : http://pyrgos-news.gr/
Σχολιασμός της επικαιρότητας από τον Χρήστο: http://apallou.blogspot.com/
Aθλητική ενημέρωση :
http://www.asist.gr/
http://ilia-sport.gr/
Αλλά και φίλοι μας ...κοντοχωριανοί! :
http://dete.gr/
http://thebest.gr/
http://www.attacktv.gr/
http://voutospress.blogspot.com/

Aυτά τα ολίγα για τώρα. Θερμή παράκληση: Μην μας ταλαιπωράτε να σας ψάχνουμε μόνοι μας, δεν ...προλαβαινόμαστε τελευταία!! Ενημερώστε μας για την διαδικτυακή σας προσπάθεια κ' εμείς ευχαρίστως να την προβάλλουμε και να συνδράμουμε όσο μπορούμε στην αύξηση της επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων σας.
Όλοι μαζί, με την διαφορετικότητα των αποψεών μας, για τον τόπο μας.

ΠΗΓΗ;ILIATORA.GR

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την… Αθήνα

 Σαν βγεις στον πηγαιμό για την… Αθήνα
Τα έργα που εκτελούνται στον δρόμο Κόρινθος - Πάτρα (πάνω) στρέφουν πολλούς οδηγούς στη μετάβαση προς Αθήνα μέσω του νέου αυτοκινητόδρομου Μεγαλόπολης (κάτω).

Δρόμος… μετ’ εμποδίων είναι για τους περισσότερους Ηλείους η μετάβαση στην Αθήνα εξαιτίας των έργων που εκτελούνται στο τμήμα Κόρινθος – Πάτρα, από την κοινοπραξία της Ολυμπίας οδού.

Εναλλακτική επιλογή για χιλιάδες Ηλείους αποτελεί ο οδικός άξονας Καλό Νερό – Μεγαλόπολη – Τρίπολη – Κόρινθος, ιδίως μετά την παράδοση ενός νέου τμήματος σύγχρονου κλειστού αυτοκινητόδρομου μήκους 15 περίπου χιλιομέτρων, από Αθήναιο έως Μεγαλόπολη.
Το τμήμα αυτό παρακάμπτει τις αλλεπάλληλες στροφές του παλιού δρόμου, πριν την Μεγαλόπολη και, σύμφωνα με αρκετούς οδηγούς, συντομεύει κατά πολύ την απόσταση με την Αθήνα.

Όλο και περισσότεροι οδηγοί, κυρίως από τον Πύργο και τη νότια Ηλεία, επιλέγουν αυτό το δρόμο για τη μετάβασή τους στην πρωτεύουσα και για έναν επιπλέον λόγο: είναι ένας δρόμος «ήσυχος», με ελάχιστη κυκλοφοριακή φόρτιση, σε αντίθεση με τον «πολυσύχναστο» δρόμο Πάτρα – Κόρινθος, ο οποίος δέχεται όλη την κίνηση από δυτική Πελοπόννησο και ολόκληρη τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι και την Αλβανία.

Τα συνεχή έργα που εκτελούνται στην Ολυμπία Οδό είναι ένας επιπλέον λόγος που κάνουν τους οδηγούς να προσανατολίζονται… νότια. Σύμφωνα με ανακοίνωση της κοινοπραξίας, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου θα κλείσει η Νέα Εθνική Οδός Κορίνθου - Πατρών στο τµήµα  µεταξύ Ξυλοκάστρου  και Κόµβου ∆ερβενίου, από τις 15:00 έως το αργότερο τις 06:00 το πρωί της επόµενης µέρας, δηλαδή της Πέµπτης 07.10.2010 και η  κυκλοφορία και στις δύο κατευθύνσεις θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό. Πιο συγκεκριµένα: 
- Η κυκλοφορία µε κατεύθυνση προς Πάτρα, θα εκτραπεί στην Π.Ε.Ο. µέσω του Α/Κ Ξυλοκάστρου και θα εισέρχεται ξανά στη Ν.Ε.Ο. µέσω του Α/Κ ∆ερβενίου.  

- Η κυκλοφορία µε κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εκτραπεί στην Π.Ε.Ο. µέσω προσωρινής εξόδου που θα έχει διαµορφωθεί µετά τον Κόµβο ∆ερβενίου και συγκεκριµένα στη Χ.Θ. 137+550 στην περιοχή της Λυγιάς και θα εισέρχεται ξανά στη Ν.Ε.Ο. µέσω του Α/Κ Ξυλοκάστρου.

Οι εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθµίσεις είναι απαραίτητες για την εκτέλεση εργασιών κατεδάφισης της Άνω διάβασης που βρίσκεται στη ΧΘ 124+400 της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών, λίγο µετά τον ανισόπεδο κόµβο του Ξυλοκάστρου.
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Ενα βήμα πιο κοντά το τζαμί στον Βοτανικό

Πλάι στο χώρο του ΠΟΝ (Προμηθευτικός Οργανισμός Ναυτικού) είναι η έκταση που δίνεται για το τζαμίΗ επιχείρηση «μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα» μπαίνει, ύστερα από κωλυσιεργία ετών, στο τελικό της στάδιο.

Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε να κοπεί στη μέση το Ναυτικό Οχυρό του Πολεμικού Ναυτικού στον Βοτανικό. Εκεί βρίσκεται η έκταση στην οποία θα ανεγερθεί οριστικά το τζαμί, που επί χρόνια στερούνται χιλιάδες μουσουλμάνοι κάτοικοι της Αττικής.

Πλάι στο χώρο του ΠΟΝ (Προμηθευτικός Οργανισμός Ναυτικού) είναι η έκταση που δίνεται για το τζαμί

Με προεδρικό διάταγμα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας αποχαρακτηρίστηκε και επίσημα πλέον μια μεγάλη μεσαία έκταση του Ναυτικού Οχυρού (περίπου 17 στρέμματα) και τώρα όλα είναι έτοιμα για να προχωρήσουν εντατικά οι εργασίες κατασκευής του τεμένους.
 
Οπως φαίνεται στο σχετικό σχεδιάγραμμα του αποχαρακτηρισμού, αυτό που ουσιαστικά παραχωρείται είναι μια μεγάλη μεσαία δίοδος, η οποία περικυκλώνει όσους εισέρχονται στον συγκεκριμένο χώρο, αφού δεξιά και αριστερά παραμένουν οι προστατευμένες ζώνες του Πολεμικού Ναυτικού. Τα νέα όρια καθορίστηκαν με τη σύμφωνη γνώμη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου.
 
Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι το τζαμί, χωρητικότητας 500 ατόμων, θα γίνει με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου και θα διοικείται από επταμελή επιτροπή. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται από πολλούς στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας και ίσως αντανακλά την προσδοκία κινήσεων από την πλευρά της Τουρκίας στα θέματα της Χάλκης και της επαναλειτουργίας βυζαντινών εκκλησιών.
Για να φτάσουμε εδώ, χρειάστηκε προηγουμένως να καμφθούν οι όποιες ενστάσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ε. Βενιζέλου, ο οποίος πριν από λίγους μήνες και παρά την ύπαρξη προγραμματικής συμφωνίας με τον Δήμο της Αθήνας, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναζητηθεί άλλος τόπος για την ανέγερση του τζαμιού ώστε να μη χωριστεί στα δύο το στρατόπεδο του Ναυτικού.
 
Ομως, τελικά, παρά τις «εθνικιστικές φωνές», προτιμήθηκε η αρχική λύση, καθώς ήταν δύσκολο να βρεθούν άλλοι χώροι για την ανέγερσή του, ενώ κάποιοι άλλοι ίσως βλέπουν τελικά με «καλό μάτι» αυτή την «πολεμική περικύκλωση» των μουσουλμάνων.


2ΩΡΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

http://byfiles.storage.live.com/y1p-ddLGPPLZRdLpt0H0L-63Db7qOveiRR9HkxnmzubCjaAHuSh2yGmHpRvGZQOKiPnl4i43iHItvI

Μετωπική θανάτου για 30χρονο Ηλείο


Εκτύπωση E-mail
stasinopoulos-troxaio
Ένας 30χρονος από το Βούναγρο σκοτώθηκε χθες το πρωί σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στην Εθνική Οδό «καρμανιόλα» Πατρών - Πύργου, στο ύψος του Λάππα Αχαΐας.  Στο ίδιο τροχαίο βαριά τραυματίστηκε ο 26χρονος αδελφός του, συνεπιβάτης και ελαφρά ο οδηγός  του φορτηγού με το οποίο συγκρούστηκε το αυτοκίνητο των δύο Ηλείων. Συγκεκριμένα, νεκρός είναι ο Βασίλειος Ανδρέα Στασινόπουλος, κάτοικος εν ζωή Γλυκόριζου, περιοχής Βουνάργου Ηλείας. Το δυστύχημα συνέβη στις 8.25 το πρωί όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άτυχος 30χρονος, και το οποίο εκινείτο με κατεύθυνση τον Πύργο, από άγνωστη αιτία, συγκρούστηκε μετωπικά με αντιθέτως κινούμενο ΙΧ Φορτηγό (ελκυστήρας με επικαθήμενο) που οδηγούσε 41χρονος, κάτοικος Ράχης Αχαΐας. Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη ενώ στο σημείο επικράτησε πανικός. Διερχόμενοι οδηγοί έσπευσαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες ενώ αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε τους τραυματίες στο Νοσοκομείο. Για τον τριαντάχρονο ωστόσο, ήταν πλέον αργά αφού εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί προανάκριση το Τμήμα Τροχαίας Πατρών. Η είδηση του θανάτου του 30χρονου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο χωρίο του καθώς και στον Πύργο όπου εργαζόταν μαζί με τον πατέρα του ο οποίος διέθετε φορτηγό. Συγγενείς και φίλοι δεν μπορούσαν με τίποτε να πιστέψουν στον αναπάντεχο χαμό του.  Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, στις 11 το πρωί, από τον Ιερό ναό Αγίων Πάντων Νεκροταφείου Πύργου.
protinews




5η Οκτωβρίου 1582: Η ημέρα που «δεν υπήρξε» ποτέ!



5η Οκτωβρίου 1582: Η ημέρα που «δεν υπήρξε» ποτέ!

Η 4η Οκτωβρίου 1582 ήταν η τελευταία ημέρα του Ιουλιανού Ημερολογίου. Η αμέσως επόμενη ημέρα και 1η του Γρηγοριανού Ημερολογίου ήταν η 15η Οκτωβρίου. Οι ημέρες από τις 5 Οκτωβρίου έως και τις 14 Οκτωβρίου «δεν υπήρξαν ποτέ», καθώς απαλείφτηκαν, προκειμένου οι ημερομηνίες να εναρμονιστούν με το νέο Γρηγοριανό Ημερολόγιο.

Με το Ιουλιανό Ημερολόγιο, η εαρινή ισημερία μετατοπιζόταν κατά μία μέρα κάθε 128 χρόνια εξαιτίας ενός σφάλματος 11 λεπτών και 14 δευτερολέπτων που εμφάνιζε το χρόνο. Ο κίνδυνο να εορτάζονται τα Χριστούγεννα φθινόπωρο και το Πάσχα χειμώνα, οδήγησε τον Πάπα Γρηγόριο τον 13ος σε νέα μεταρρύθμιση του συστήματος.

Για τη διόρθωση του σφάλματος, που είχε ήδη ενσωματωθεί στην μέτρηση του χρόνου κατά τη διάρκεια των δεκατριών αιώνων από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας που καθιέρωσε το Ιουλιανό ημερολόγιο, κατά την εφαρμογή του νέου ημερολογίου κρίθηκε σκόπιμο να παραλειφθούν 10 ημέρες από το ηλιακό ημερολόγιο, από την 5η Οκτωβρίου έως και την 14η του ίδιου μήνα.


Επειδή, όμως, οι περισσότερες Καθολικές χώρες δεν υιοθέτησαν το νέο ημερολόγιο την ακριβή ημέρα που καθορίστηκε από την παπική Βούλα, αλλά μήνες ή και χρόνια μετά, οι παραπάνω 10 ημέρες υφίστανται ακόμα σε σχεδόν όλες τις χώρες.
Η πρώτη ημέρα του νέου έτους είχε ήδη καθοριστεί σε όλες τις Δυτικές χώρες την 1η Ιανουαρίου κατά τον δέκατο πέμπτο και δέκατο έκτο αιώνα, συμπεριλαμβανομένων των χωρών που έγιναν προτεσταντικές την περίοδο εκείνη, όπως η Γερμανία, η Σουηδία και η Αγγλία.

Ωστόσο, παρ' ότι στην Αγγλία η 1η Ιανουαρίου ονομαζόταν «πρώτη ημέρα του έτους», το έτος άλλαζε την 25η Μαρτίου, ημέρα του Ευαγγελισμού μέχρι και το 1752. Για το λόγο αυτό, συχνά συναντάμε διπλές χρονολογίες λόγω της σύγχυσης των ημερολογίων και της αλλαγής της πρώτης ημέρας του έτους. Αυτή η σύγχυση ήταν προγενέστερη του Γρηγοριανού ημερολογίου, αφού κράτος και εκκλησία χρησιμοποιούσαν διαφορετικά συστήματα χρονολόγησης.

Οι αντιδράσεις για το Γρηγοριανό ημερολόγιο ήταν έντονες, καθώς οι μη Καθολικές χώρες αρνήθηκαν να υιοθετήσουν μια καθολική εφεύρεση. Λίγες χώρες το υιοθέτησαν από τις 15 Οκτωβρίου 1582: μόνο η Ιταλία, η Πολωνία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Χρειάστηκε ένας περίπου αιώνας για να υιοθετηθεί από τα πρτεσταντικά κράτη, ενώ Αγγλία και Αμερική το αποδέχτηκαν μόλις το 1752. Το ίδιο συνέβη και στην Ανατολή, όπου όλα τα ορθόδοξα κράτη συνέχισαν να ακολουθούν το Ιουλιανό έως τον 20ο αιώνα.

Στην Ελλάδα, το Γρηγοριανό ημερολόγιο εφαρμόστηκε το 1923, όταν η 16η Φεβρουαρίου ονομάστηκε 1η Μαρτίου. Η Εκκλησία της Ελλάδος το εφάρμοσε στο εορτολόγιό της ένα χρόνο αργότερα.

Πηγή: wikipedia, sansimera.gr

Βροχές και καταιγίδες


 Χαλάει και πάλι ο καιρός από σήμερα, καθώς η Εθνική
Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει τοπικές βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Σε φυσιολογικά επίπεδα η θερμοκρασία

Τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά τις απογευματινές ώρες.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές Καταιγίδες.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
24ΩΡΟ

«Λουκέτο» σε τέσσερα σχολεία



«Λουκέτο» έβαλαν χθες το πρωί οι μαθητές σε τέσσερα σχολεία της Ηλείας διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη καθηγητών και βιβλίων. Δηλώνουν μάλιστα αποφασισμένοι να κρατήσουν τα σχολεία κλειστά μέχρι και την Πέμπτη, οπότε και προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Αν και διανύουμε την 4η εβδομάδα από τότε που χτύπησε το πρώτο κουδούνι, ωστόσο τα λειτουργικά κενά στα σχολεία είναι πολλά και οι ελλείψεις βασικών βιβλίων, ακόμα και σε μαθήματα κατεύθυνσης για τους μαθητές της Γ΄ τάξης Λυκείου, έχουν σαν αποτέλεσμα να χαθούν πολλές και σημαντικές ώρες για τα παιδιά.

Καλημέρα Ελλάδα!

undefined

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Ποτέ!!!

 











Ποιος είδε κράτος λιγοστό
σ' όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;

Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά 'χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;

Νά 'χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;

Κλέφτες φτωχοί και άρχοντες με ......
άμαξες και άτια, 

κλέφτες χωρίς μια πήχυ γη και κλέφτες με παλάτια, 
ο ένας κλέβει όρνιθες και σκάφες για ψωμί 
ο άλλος το έθνος σύσσωμο για πλούτη και τιμή.