Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Σκέφτονται πιο χαλαρά αντικαπνιστικά μέτρα

Λοβέρδος: «Η πολιτεία γελοιοποιείται με τον τρόπο εφαρμογής του νόμου»

Πιο χαλαρά αντικαπνιστικά μέτρα εξετάζει το υπουργείο υγείας.
Η εφαρμογή του σχετικού νόμου έχει πολλά προβλήματα, ενώ πολλοί καταστηματάρχες δεν εφαρμόζουν την απαγόρευση.

«Η ελληνική πολιτεία γελοιοποιείται με τον τρόπο εφαρμογής του», τόνισε χτες ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους των επιστημονικών εταιρειών της χώρας.

Ο υπουργός Υγείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών, λέγοντας ότι η νομοθεσία πρέπει να εφαρμοστεί με λογική. Η πολιτική ηγεσία είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι θα προχωρούσε σε επαναξιολόγηση των μέτρων έως τον Δεκέμβριο.

Έτσι, εξετάζεται το ενδεχόμενο διαχωρισμού εκ νέου των χώρων σε καπνιζόντων και μη και η απαγόρευση εισόδου ανηλίκων σε καταστήματα που προβλέπεται χώρος καπνιστών.

Το ενδιαφέρον πάντως, πολιτών και καταστηματαρχών για τα νέα μέτρα παραμένει έντονο, όπως προκύπτει από τον αριθμό των τηλεφωνικών κλήσεων στη γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για το κάπνισμα (1142).

Από την 1η Σεπτεμβρίου η γραμμή, σύμφωνα με το Έθνος, έχει δεχτεί περισσότερες από 300.000 κλήσεις, από τις οποίες πάνω από 6.219 αφορούν καταγγελίες για παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...