Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας οι εργαζόμενοι των Ατλάντικ

http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=261332&w=400&h=300&q=80Στα πρόθυρα της απελπισίας βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι υπάλληλοι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Ατλάντικ, οι οποίοι εδώ και.. τρεις μήνες παραμένουν απλήρωτοι, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να αντιμετωπίζουν ακόμη και προβλήματα επιβίωσης.

Η εν λόγω αλυσίδα σουπερμάρκετ, που επί μακρόν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, αναζητά πλέον σωτηρία μέσω του άρθρου 99 -του νέου πτωχευτικού κώδικα-.

Με τη zougla.gr επικοινώνησαν δύο απεγνωσμένοι υπάλληλοι των Ατλάντικ. Στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε μαζί τους, οι δύο γυναίκες δεν έκρυψαν την απογοήτευση, τη θλίψη αλλά και την αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι…

Ανάμεσα σε όσα καταγγέλλουν οι δύο γυναίκες, των οποίων τα στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση της zougla.gr, επισημαίνουν ότι εδώ και τρεις μήνες περίπου 3000 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι.

Αντιδρώντας στην κατάσταση αυτή, οι υπάλληλοι κάποιων καταστημάτων, μεταξύ των οποίων αυτά της Χαραυγής, της Ηλιούπολης, του Μπραχαμίου και της Χαλκίδας, από 1η Νοεμβρίου προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας.

Η αντίδραση της εργοδοσίας, σύμφωνα με τις καταγγέλλουσες, ήταν όχι μόνο να μην καταβάλλει τα δεδουλευμένα αλλά και να μετατρέψει μερίδα εργαζομένων σε «απεργοσπάστες», μεταφέροντάς τους σε καταστήματα που είχαν κλείσει λόγω επίσχεσης εργασίας.

Όπως υποστήριξε η διοίκηση, οι μεταφορές αυτές ήταν αναγκαίες για να καλυφθούν ανάγκες, ωστόσο οι δύο γυναίκες υποστηρίζουν ότι απλά με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να τους αναγκάσουν να παραιτηθούν, καθώς οι μετακινήσεις αυτές ήταν σε καταστήματα μέχρι και 30 χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή που διαμένουν!

Σαν να μην έφτανε όμως το ζήτημα των χρωστούμενων μισθών τους, οι υπάλληλοι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι και με τα ειρωνικά, υποτίθεται αστεία, σχόλια, τα οποία προέρχονται από προϊστάμενούς τους, στους οποίους οι εργαζόμενοι απευθύνονται με την ελπίδα να βοηθηθούν.

Αντ’ αυτού, πικρόχολα σχόλια τύπου «αν δεν έχει να πιεις γάλα, πιες τσάι»!!!, δίνουν και παίρνουν… Ενώ, άκουσον άκουσον, η διοίκηση προέτρεψε τους εργαζομένους να αγοράζουν δωροεπιταγές των σούπερ μάρκετ, αν θέλουν να επισπεύσουν τις πληρωμές τους…


24ΩΡΟ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ