Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...


Την πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές διενήργησε η MRB για λογαριασμό του Real.gr... Διαβάστε όλους τους πίνακες για τους νικητές, τους χαμένους την επόμενη μέρα και το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται.



Τελικά όλοι οι πολιτικοί δρώντες έχουν τα δικά τους κέρδη και τις δικές τους ζημίες. Η Κυβέρνηση διατηρεί το δικό της προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου και στους δείκτες που σταθερά μετρώνται στις δημοσκοπήσεις. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση όμως βελτιώνει όλους τους δικούς της σημαντικά, μειώνοντας τις διαφορές σε σχέση με τις προηγούμενες μετρήσεις της REAL NEWS.





Οι δείκτες αυτοί ούτως ή άλλως θα πρέπει να παρακολουθηθούν καθώς θα εξελίσσονται σε πιο «ψυχρές» περιόδους (απομακρυσμένα από την εκλογική διαδικασία) και ενώ θα προστίθενται γεγονότα τα οποία θα λειτουργούν αφενός ερμηνευτικά ως προς το τι συνέβη, αφετέρου θα φωτίζουν το τοπίο ως προς την πορεία της Χώρας.




Το σημαντικό είναι όμως ότι το εκλογικό σώμα είναι από «διχασμένο» έως δεν «αδειοδοτεί» την Κυβέρνηση όσον αφορά στην «δυνατότητα» λήψης νέων μέτρων (με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών) που θα επηρέαζαν αρνητικά τους Έλληνες Πολίτες παρά το γεγονός ότι θεωρούν πως το ΠΑΣΟΚ βγήκε κερδισμένο από τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.





Ωστόσο το σίγουρο είναι ότι οι ίδιοι οι Πολίτες (79%) είναι πεπεισμένοι ότι η Κυβέρνηση θα λάβει νέα μέτρα τα οποία θα επηρεάσουν αρνητικά τη ζωή τους.





Τέλος η κοινή γνώμη συμφωνεί με την άποψη ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Τόπος.
Δημήτρης Μαύρος
Διευθύνων σύμβουλος MRB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...